Arkadaşlar ben de 1.6fx coupe düşünüyorm ve satış sitelerinde baktıklarımdan lpg takılı olanların kmde 150-175bin (15 & 17,5 kuruş) gaz yaktığını yazmışlar . 1-arkadaşlardan bazı istatistikler de yaptım kendi çapımda : bugün 2000model benzin/lpg 1.3 motor accenti olan bi arkadaşıma sorduğumda arabasının km de 175bin lpg, benzine geçince de 300bin yaktığını söyledi ki bu hesaba göre lpg li coupe aşırı yakmıyor. 2. olarak citroen c3 1.4 motor 2007 model benzinli arabası olan arkadaşım şehiriçi 200bin yakıyormuş öyle de olsa koymadığını söyledi ki meslektaşız öğretmen yani, bu veri de böyle 200 yaksa da coupe uyacak sanırım bana. 3. olarak 2008 model honda jazz 1.4 motor benzinli kullanan arkadaşım da arabasının şehir içi 150-160bin yaktığını söyledi, imrendim doğrusu. buna göre 1.6 lpgli fx coupe şehiriçi kaç yakar sizce arkadaşlar gerçekten 175bin le çıkabilirmiyiz işin içinden ? cevaplarınız çok makbule geçecek, el elden üstündür velhasıl coupe e lpg taktırıp 175bin yakacaksam aldığım anda taktırırım,
fx coupe lpg ile 175-200 arası yakması muhtemeldir bence. sonuçta 1.6 motor var,kasada motora uygun. benzinde ise 280-300 yakabilir.
Öğretmenim öncelikle hoşgeldiniz. Kendiniz tanıtırsanız çok seviniriz. Ayrıca kalıcı ve paylaşımcı olmanızı dilerim. Aslında merak ettiğiniz konu geniş bir platformda tartışılabilecek bir konudur ve x=125 gibi bir sonucu asla bulmamız mümkün değildir. Zira en sabitinden LPG fiyatlarındaki değişim, farklı kullanım tarzları, araçtaki kişi sayısı v.s. çok fazla değişken vardır ve bu değişkenler neticesinde şu sonuç doğrudur demek çok zordur. Ama 1.6 litre ve coupe tarzı bir araç kullanıyorsanız, şehir içinde benzinle 8.5-10 litre arasında (bu değerleri yük yol ve kullanım tarzına göre değişir) LPGile 10-12 litre arasında bir değerde olması gerekir. Arkadaşınızın 1.3 litrelik aracının nasıl kullandığını, çok sık dur kalk yapıp yapmadığını yada aracında sürekli balığa giderken kullandığı olta takımı, mangal, çizme, alet çantası uyku tulumugibi ekstra 100kg yük taşıdığını (her 100kg şehir içinde +1 litre demektir) bilmediğimiz için accent 1.3 = coupe 1.6 ile eş değer yakar diyemeyiz. Ayrıca 2007 model C4 aracın benzin litresinin 3.25 lira olduğu bir ülkede şehir içinde nasıl 6 litre civarında yaktığını (fabrika verisi bile 7.2 litre sanırım) bizimle paylaşmasını çok isterdim. Jazz için verilen değerler eğer LPG litresi 1.69 dan hesaplanıyorsa normal olabilir. Sürüş tarzına bağlı olarak Fiat marea (LPG'li)ile sakin kullanımda 9-9.5 litre (klima kapalı) değerini yakalayabiliyorum. 1.7 liradan bile hesaplanırsa 1.5-1.6 arası bir değer elde edilebilir. Bu çok normal. Buna göre coupe ile şehir içinde 8-10 litre arası benzin 10-12 litre arası LPG tüketmeniz mümkün. Biraz daha itina ile kullandığınızda bu değerleri %10 daha aşağı çekmek mümkün olabilir. Düzenleyen : tolgakmg
Tolga hocama katılıyorum durum değişkendir amaverilen rakamları şehir içinde yakmak için biraz sakin kullanmak gerek lpg için diyorum ama ben bir coupe ye biniyorsam fazla bile yaksa o arabaya binmenin farkıdır derim çünkü şu an coupe fx im olsun km de 500 krş yaksın diyen ne kadar insan vardır şahsen yiğenim ve arkadaşları yani daha gençler ve bu aracın hastası olmuşlar Tolga Bey konu dışı ama bi daha konu hortlatmak istemedim o sebeple bir sorum olacak size bi arkadaşımın arabasının cam motorunda arıza var ve camı en son indirdiğinde takırtı gelmiş ve ses geldiği halde cam artık hareket etmiyormuş sizce sorun motoda mıdır yoksa fitillerde mi?
Arkadaşım bende 2008 kasa fx coupe 1.6 var tartarini lpg takılı, şehirler arası 120 - 140 km hızla 150 krş yakıyor. şehir içi 175 felan yakıyor. bilgilerinize...
Çok uygun bir sarfiyatı var spor bir arabayla o rakamlar gerçekten çok güzel bu arada gidişi nasıl çok etkilendi mi lpg den.
Eyvallah üstadlar, Sfenks arkadaşın verileri gayet tatminkar, bu durumda ona şunu soralım, neden tartarini taktırdın ? coupe ile alakalı özel bir sebebi var mı, ve de coupe lara her lpg ünitesi kolayca takılıyor mu ? bir izmiT atiker bayisini aradığımda brc ve atiker montajı yaptıklarını(atiker 1000tl,,, brc 1600tl ) ve hangisini tavsiye ettiğini sorduğumda kendi arabasında ki focus du galiba atiker olduğunu, "brc daha ii olsaydı onu taktırırdım ama farkı yok önemli olan bu sistemlerin beyinleri" demişti.
Arkadaşım tartarininin hyundai nin anlaşması olan bir şirket olduğunu duymuştum ama tartarini de iyidir brc de.