Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg tüketim hesaplama

'LPG Sistemleri' forumunda mehmetgs tarafından 23 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar..

arabın lpg sini fulledim... shell 'den lt fiyatı 1.95 den ipragaz alarak , 42 litre 81.9 TL tuttu..

sorularım

1- shell bazı istasyonlarda ipragaz satıyor.sizce iyimi ipragaz?
    2-şimdi ben tüketim değerimi km.de ne yaktıgımı nasıl hesaplayacagım?
    3-depom 45 litre simit 42 litre gaz aldı? normal mi anormalmi?

teşekkürler şimdiden..

2. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1-ipragaz katkısız olduğu için iyidir
    2- depoyu boşaltana kadar gidin, sonra fulleyin, aldığınız yakıt tutarını gittiğiniz km ye bölün. km de kaçkuurş yaktığınızı bulursunuz
    3- deponun maksimum yüzde 80 i dolmalı diye biliyorum. bu yüzden 42 litre çok almış gibi

3. puperce

puperce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    simit gaz alması normal diger konularda bılgım yok

4. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilik,nde 42 litre normalde sonrakinden bu düşüyor

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benim bildiğim hesap şöyle okumuştum bir yerde ;

depoyu full'le biraz gıt yaklaşık 100km falan..sonra tekrar full'le aldıgın gazın fiyatını yaptıgın km.ye böl.

doğrumudur ? yoksa ?

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    benzin de en az deponun yarısına gelmeden ölçüm yapmak cok saglıklı olmuyor, genel ortalama alındıgı için. Lpg de ise forumdan ögrendiğim kadarıyla fful depo sonuna kadar bitmeden ölçüğm yapılması dogru sonuc vermio. yani lpg fulleyip sonra km saatine bakıp, sonuna kadra bitirmemiz gerekiyor.

7. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    matematiksel olarak aynı hesap zaten.
    motorun sıcaksa 10 km dede ölçersin 100 km dede ölçersin tabi yol şartlarına göre değişri bu

8. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşım LPG yi yeni taktırdıysanız şöyle bi 1000 km yaptıktan sonra hesap yapmanızı öneririm. Ayrıca depo fulleyerek ölçüm yapmak pek doğru bir ölçüm değildir. Çünkü bu ay aldığınız 1 depo yakıtla 500 kere dur-kalk yaparsınız, bir sonraki ay 300 kere dur-kalk yaparsınız, relantide fazla beklemeniz gerekebilir,klima açmanız gerekebilir,far silecek falan açmanız gerekebilir. Bu saydıklarım yakıt sarfiyatını artırıp düşürebilir. O bakımdan 100-200 km lik bir yolda 2-3 defa ölçüm yapın. Yakıt sarfiyatınız 1.3 cc - 1.6 cc arası benzinli motorlar için şehir içinde ortalama 10 TL - 5 Litre yakıtla ortalama 50 KMyapmanız lazım. 1 Litreyle 5 km demek bu. 1/5= km de 20 kuruş...

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    lpg ölçümü benzin ölçümü ile aynı sekilde yapılmıyormus. Yaparsanız dogru sonuc cıkmıyormus. Forumda lpg konusunda deneyimli olanların söyledigi bir sey bu. Lpg deposu benzin gibi olmadıgı için midir yoksa lpg nin yapısından dolayı mıdır bilmiyorum ama tam depoyu bitirmek gerketigini yazmıslardı. hatta bir abim aracına lpg taktırmasıyla birlikte 1 hafta boyunca dogru ayarı yaptırmak için gün asırı atiker bayine gidip geldik. Ayarı sonunda becerdikten sonra dedikleri aynen suydu; 4-5 depo fulleyin ve sonuna kadar bitirin, daha sonra ölçüm yapın. Ölçüm yaparken lpg i, araba benzine gecicek kadar bitirin, sonra tekrar fulleyip ölçüm yapın ve En az 3-4 depo nun verilerinin ortalamasını baz alın ki daha dogru bir ortalama cıksın.

Benzin konusunda ise daha dogru bir sonuc için depoyu ısık yanmadan ya da yandıgında fulletip ve 4-5 deponun ortalamsı almak. Ben de araba ilk alındıgında kendi basıma forumdan okuduklarımla ölçüm yapıyordum. 200-300km sonra( ki ceyrek depoya kadar kullanıp) fulletiyordum. 9,5-10 litre benzin tuketimi cıkıyordu hep. Amcamın oglu, kendisi de 20 yıldır minibus söförlüğü yapmakta. Aynen dediği, kendi kafana göre hesap yapmıssın demek oldu. Yukarda yazdıgım ölçümü o söyledi. Minibus harem-gebze hattında. gunde asagı yukarı 400-450km yol yapıyorlar(2 kişi). ve suanda arac 4 yasında olmasına ragmen 500bin küsür km de. Eminim burdaki bir cok kişiden daha cok yakıt hesabı yapmıslardır.

Son olarak yine emmi oğlundan aldıgım tavsiye, yakıt hesabı yapacaksan minibuse binecen. O yuzden minibuse binmek istemiyorsan yakıta veridign parayı sürekli hesaplamadan, kafaya takmadan basıp gidecen. Bu tavsiyeden sonra dedim ki Lpg varsa kaç kurus yaktıgını bilmek önemli değil,benzinden daha az yaktıgını bilmek bile kafidir bence . https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ayrıca motorun kaç litre yaktıgı tükettigi ile aracın trafikte kaç litre yakıt tukettigi farklıdır. motorun gercekte kaç litre tukettigini bulmak için her seyin sabit, esit aynı olması için pompadan, aracın yukune, dur kalk, yolun yapısı, havanın durumu vs baz alınır ama trafikte kaç yaktıgını bilmek istiyorsak kesinlikler bir kaç deponun ortalamasını almak daha dogru bir sonuc verecektir. bir depo boyunca yogun sartlarda kullanılır, bir depo boyunca bir soguk bir soguk havada binilir diger bir depoda bunların tam aksi. O yüzden tam bir ortalama olması için kesinlikle en az 2-3 deponun ortalamısını almak bence daha dogru bir ortalama verir. Matematik dersi bile aynı syele ilgili 2 data ile cıkartılan denklem ile 5 data ile cıkartılan denklem aynı olmuyor. ( bundada bir sınır vardır tabi, daha fazla depo daha iyi ve daha dogru bir ortalama dediysekte her 5-10bin km de bir yakıt hesabıda yapılmamalı, cunku ozmnda denklem dogru olmayabilir. )

11. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    lpg deposunu fulledikten sonra bir 50 km yaptım tekrar fullemeye gittim hiç gaz almadı geri gittim..daha sonra 112 km oldu gene gaz almaya gittim ve gene hiç gaz almadı çok tuhaf geldi.
    bu konuda bilgisi olan varmı ? teşekkürler şimdiden

12. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

13. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Araban benzinde çalışıyordur :)))

14. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

nasıl yani benzinde? gayet ledler yanıyor

15. atlantix

atlantix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    FAktorler Hava çok sıcaktır. Gaz genleştiğinden depon gaz almamış olabilir.
    GAz aldığın pompanın Basıncı düşük olabilir.
    ve üstteki arkadaşın dediği gibi benzinde gidiyo olabilirsin :)

16. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

17. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şamandıran bozuk olabilir.
    benimde başıma gelmişti. depo boşken bile almamıştı. diğer gün başka bi şehirde iken dolmuştu. bende şaşırıp kalmıştım

18. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bu şamandıra bozuk olayı olabilir.bugünkü benzinci de dedi.

fulledim 2 gün önce. toplam 155 km yol gittim tekrar fulletmeye gittim 11 TL lik gazı zar zor aldı...

halen bu işten birşey anlamadım ?

Bu Sayfayı Paylaş