Merhaba arkadaşlar hemen birkaç dakika önce başıma gelen şey arabayı aşırı devirli kullandım acele işim vardı ve işimi bitirince baktımki ikaz lambası yeşil yanıp sönüyor araç benzinde çalışıyor kapattım açtım rolesini değiştirdim ne yaptıysam gaza geçiremedim sonra durup dururken bir ara geçti gaz verdim fan açtı tekrar gitti sorum bu lpg kitinin içinde yüksek sıcaklıkta kendini kapatan bir termostatmı var acabaki kesiyor bir iki saat sonra motor soğıuyunca inip tekrar çalıştıracağım sorun düzelmişse ne mutlu bana düzelmemişse garantiye giren bir durumsa yine ne mutlu bana ama bana masraf açtıysa vay halime anlam veremedim umarım korkacağım birşey yoktur ısıyla alakalıdır sizin bu konuyla ilgili bir fikriniz varmı veya başınıza geldimi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Sabah çalıştırdım tık diye geçti gaza termostat olma olasılığı yüksek yada başka birşeyen olabilir belki ısınınca çalıştıramıyordur kendini o da olabilir yani atikere mail yazmayı düşünüyorum saçma değilmi düşünsenize şehirler arası gidiyorsunuz ve hava çok sıcak araba benzine geçti soğumasınımı bekleyeceğğiz yani anlam vermedim
lpg ile ilgili pek bir tecrübem yok ama benim kayının aynı şey başına gelmiş beraber (zavoli) servise gittik araba gaza geçerken motor tekliyor sonrada stop ediyordu. Usta ısı sensörü bozulmuş değiştirmek gerekiyor dedi. Sonra bende yok dedi ezuruma gittmen lazım deyip birkaç ayar yaptı. araba gazda çalışıyor ama galiba çok yakıyo. = Düzenleyen : tuncay2
O sorunun ısı sensörüyle alakalı olduğunu sanmam.Zira ısı sensörü aracın LPG geçmesini sağlayan bir sensör.O arazalı ise araç LPG ye geçmez yada çok geç geçer
hoşbulduk. bilgisayara atiker de bağlandı, basınç hatası diye birsürü hata verdi. sonra bi hortum değiştirdi ve 15 cm kadar ucu soketli bi kablo değiştirdi. sonra hata gitti diye ekranda gösterdi. Düzenleyen : feoyilmaz
Tarifinize göre regülatör basınç ayarınızı iyi yapamamışlar. Ayağınızı gazdan çektikten bir süre sonra mı gazdan çıkıyor?
yolda bilgisayar ile devre göre değişen basınçları izlemek gerekir. dükkanda olduğu yerde yapılacak ayar ile sorun çözülemez. Düzenleyen : MSC
anladım ustam saol bu şekilde tatile çıkacam (1500 km) bi sakınca olur mu sence? bu arada katkılı aygaz kullanıyorum alakalı olabilir mi? Düzenleyen : feoyilmaz
Benzer bir olay benimde başıma gelmişti.kullandığım lpg kiti voltran.Devirli kullanırkan ya da bozuk yolda giderken benzine geçiyordu günde 8-10 defa lpg den benzine geçiş yaptığını bile saydım.Lpg servisi ekü arızalı dediler,garantiten yenisi takıldı düzelme olmadı. Meğer arıza, lpg sisteminde iki tane sigorta varmış ve bir tanesi titreşim sonucu gevşemiş.Usta arızayı bulmak için tam 4 saat uğraşmıştı.
Aynı sorun bendede var.(Aynı marka)Benimde regületöre giren bir soket var.Gaza geçmedimi o soketi sallıyorum gaza geçiyor.Zannerdesem ısı sensörünün soketinde sorun.Lpg ciye gittim senin ısı sensöründe sorun var bana 70 tl dedi.Ama bence soketinin kablolarında,fakat o sensörü değiştirecek.Bakalam böyle işlere elim yatkın kendim sensörü söküp kablolarını sabit bağlamayı deneyecem. Zaten benim kitte bir sorun var.Regüretör basıncını bilgisayarda çok yüksek gösteriyor.(En sonda)Ama gerçekte öyle değil.Cins işler var bu voltranın.Sorun devam ederse söktürüp atiker falan taktırmayı deneyecem.Atiker taktırırsam onun hangisi taktırayım(multifast..falan varmış).