Arkadaşlar kit mtm marka lpg kullanıcısıyım. Anlamadığım bir nokta var oda su, araç yolda gaz bitti uyarısı alıp benzine geçiyor.Fakat bunu bitmesi gerekenden daha erken yapıyor. Önceleri çok yakıyor bu sebeple sanıyordum, ancak geçen gün yolda benzine geçtikten sonra otopark geldiğimde gaza aldım ve rölantıde yaklasık 20 dakika bekledim... Sonuç araç gazda çalışmaya devam etti. Benzine atmadı. Depoda az lpg kaldığında benzine atıyor olabilir mi, çünkü yolda gaz bitti diyor,otoparkta rölantıde gazla bir güzel çalışıyor..??
Mesela 42 litre tankım en fazla 29 litre alıyor doldurdugumda, acaba altta gaz olduğu için mi Bu sebeple menzılımde kısalıyor,şehir ıcı bir depoya 290 km yapıyorum, sonra dııt dıııt gaz bıttı
ötüp benzine geçtikten sonra ben yeniden manuel olarak lpg ye geçiyorum araç lpg de gidiyor bitip benzine geçmesine rağmen bende anlamadım
benim arabamda atiker sistem var o dediğiniz olay bu sistemde ayardan kaynaklı sorundan oluşuyor mesela atiker proğramında lpg de minimum çalışma basıncı diye bir kısım var onu yükselttiğiniz zaman dediğiniz gibi lpg bitmeden benzine geçiyor çünkü basıncı yüksek ayarladınız için çalışma basıncının altına düştümü benzine alır bu değeri düşürürseniz normal haline döner tabi bu atikerde böle sizin sistemde nasıldır bilemiyorum ama mantık olarak aynıdır heralde.
Belli basıncın altına düştüğünde benzine atma durumundan şüpheleniyorum, depoda idare edecek kadar lpg olsa bile.... Konu hakkında bilgisi olan var mı ?
Aracın rölantide ihtiyacı olan yakıt ile yolda giderken ihtiyacı olan yakıt arasında çok fazla fark var, bunun üzerinden tespitte bulunmak yanlış olur.
Ben Yeni Üye oldum Bana Yardımcı Olabilirsen Cok Sevinirim Ben 2007 era selec full modeli var yeni tüp takılmış buna atiker şehir içi 350 krş yakıo 1.4 oldugu halde arkadaşların dediği gibi gaz bitio benzine atıyo tekrar gaza geçirdiğim zaman tekrar gidio buna nasıl bi çözüm bulabilirim yardımcı olurmusunuz..?
serdar bey Ben Yeni Üye oldum Bana Yardımcı Olabilirsen Cok Sevinirim Ben 2007 era selec full modeli var yeni tüp takılmış buna atiker şehir içi 350 krş yakıo 1.4 oldugu halde arkadaşların dediği gibi gaz bitio benzine atıyo tekrar gaza geçirdiğim zaman tekrar gidio buna nasıl bi çözüm bulabilirim yardımcı olurmusunuz..?