Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG Taktırmayı düşünüyorum. Bir Kaç Soru

'LPG Sistemleri' forumunda thehunturk tarafından 23 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar Bu günlerde LPG taktırsammı taktırmasammı diye düşünüyorum. Bugün Arabayı aldığım Ankara Neziroğlu nu aradım. Onlarda Anlaşmalı oldukları Mavi Denizler Otogaz ın numarasını verdiler. Mayıs ayında arabayı aldığımı LPG taktırdığımızda Hyundai nin Motor garanti kapsamı dışına çıkacağını söylediler. Ancak Kendilerinin LPG nin motora verdiği herhangi bir zarara karşı Garanti verdiklerini söylediler. 1400tl ye 10 ay taksit yapıyorlarmış

Bu garanti kapsamı dışına çıkma olayını ilk defa duydum. Aracı hyundai almamın nedenlerinden bir ide LPG de servis garantisi vermesiydi..

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Honda markasıda LPG taktırıldığında sadece motoru garanti dışı bırakıyor. İleride Hyundai bu olaya bir çözüm getirip, sonradna LPG sistemini yetkili serviste takıldığında garantiye yansımayan esnekliği gösterir ama ne zaman. :)

1400 liralık sistemin markası vs nedir acaba ?

3. Misafir

Misafir Guest

Üstadım, bildiğim kadarıyla aklı başında bir insansınız, yapın hesabı kitabı, karşılaştırın çıkacak olan olası problemleri, en doğru kararı vereceğinizden eminim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Hyundaide de öyle, en azından Uçar'da..
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim hocam. Parasını geçtim de benzine 3.30 lira vermek zoruma gidiyor enayi gibi hissediyorum kendimi. Hele bugün Ben benzin pompasına yanaştım arkamdan2006 dan aşağı olmadığı kesin bi mercedes c serisi adam lpg pompasına yanaştı. bende era var benzin alıyorum adamda c serisi mercedes var lpg alıyor. ben mi zenginim adam mı?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. Misafir

Misafir Guest

Üstad....konuya bu şekilde yaklaşmak farklı bir bakış açısı, demek istediğim o'ki yapacağınız masraf ve alacağınız risk LPG kullanmanıza değer'mi, yapmanız gereken bu, km'de ortalama 10krş kazancınız olacak, bu rakam yapacağınız masrafı ne sürede amorti edecek, çıkacak olanolası problemlerde tavrınız ne olacak...yani kurbağayı ürkütmeye değer'mi, mercedes'in sahibi belki günde 100km yol yapıyordur ve bu riski göze almıştır...

6. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Anlıyorum hocam... Keşke Dizel Alsaymışım arabayı ..

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    dir ?
    Kullanılmış araçlar için geçerlimidir?

Program, YENİ-KULLANILMAMIŞ- ARAÇ SATIŞI YAPILMADAN ÖNCE montajı yapılan araçları kapsamaktadır

Kullanılmış araçlarda ise 2 Yıl - 100.000 km sadece LPG SİSTEMİ garantisi verilmektedir.
    Kullanılmış araçlarda ise ilgili orijinal motor aksamları ise garanti dışında bırakılmaya devam etmektedir.
    Özetle Garanti Kapsam ve İçeriği aşağıdaki tabloya uygun olarak gerçekleştirilecektir ;
    <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=734>

<TD style="COLOR: #d3d5d7" width=22 height=29>No
    <TD style="COLOR: #d3d5d7" width=248>LPG'li Araç
    <TD style="COLOR: #d3d5d7" width=179>LPG Sistemi Garantisi
    <TD style="COLOR: #d3d5d7" width=285>LPG Sistemi Kaynaklı Motor Arızaları

<TD style="COLOR: #d3d5d7" height=31>1
    <TD style="COLOR: #d3d5d7">Yeni Araç Plakasız / Kullanılmamış)
    <TD style="COLOR: #d3d5d7">5 Yıl / 100.000 km
    <TD style="COLOR: #d3d5d7">5 Yıl / 100.000 km

<TD style="COLOR: #d3d5d7" height=34>2
    <TD style="COLOR: #d3d5d7">Kullanılmış Araç
    <TD style="COLOR: #d3d5d7">2 Yıl / 100.000 km
    <TD style="COLOR: #d3d5d7">GARANTİ VERİLMEZ!

Kısaca kullanılmış araçlara takılan lpg sisteminde sadece lpg sisteminin garantisi 2 yıldır/100 bin km....Motor garantisi bitiyor....

Ama trafiğe çıkmadan taktırırsanız,garanti 5 yıl devam ediyor

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ayrıca coşkun abime katılıyorum,çok güzel açıklamış.Önemli olan lpg taktırmak değil,eğer size katkı sağlaycaksa taktırmaktır.Yoksa ayda 40-50 liralık sağladığı katkıyla lpg montajına verdiğiniz para kıyaslanırsa lpg taktırmanız mantıksız ve gereksiz olur.

Edit:Extradan birde 5 yıllık garantiden mahrum kalmış olursunuz
    Düzenleyen : mmt.88

9. Misafir

Misafir Guest

Hemen o konuda da bir yorum yapayım bir dizel kullanıcısı olarak..Yeni nesil "turbo" dizel motorlar'kiHyundainin dekullandığı CRDİ olanları özel itina istiyor, sebebi hikmeti ise turboların motoru aşırı yorması, atmosferik motorlar eyvallah, biraz ağır kalırlar ama sırtına eşşek yüküyle yük koysan banamısın demez ama turbolar malesef bu kadar dayanıklı değiller bu bir, ikincisi ısınmadıktan sonra dizel motor'dan hem yakıt açısından hem de performans açısındanverim almak zordur, hem çabuk yıpranırlar hem de daha fazla yakıt tüketirler, bu nedenledir'ki yüksek km'li dizel pek para etmez...3. olarak'da ilk başlarda bakım maliyetleri düşükse de km yaptıkça bakım maliyetleri katlar, bu nedendendir'ki dizel motor araç alırken bu hesapları yapmak gerekir...

10. mehmet38

mehmet38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benım kafam iyice karıstı bende taktırmayı dusunuyorum servise gittim 2009 modellere garantıyı bozmadan takıyoruz dedıler. taktırsam ilerde kafam agrıtırmı acaba...

11. axledaye

axledaye Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 0 km de iken taktırmıştım o yüzden motor garantisi bozulmadı.

12. raver

raver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet coşkun abi çok haklı işin içine turbo girince problemler başlıyor sonuçta suni bir güç ayrıca dediği gibi motoru zorluyor .
    Buna en güzel örnek yeni 1.4 wolksvagen tsi 160 hp motordur sırf bu yüzden motor bloğu tek parça çelik dökümdür basınca dayanması için bu yüzden bu arabalar pahalıdır detayı girmek uzun iş şimdi....

Düzenleyen : raver

Bu Sayfayı Paylaş