Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg taktırıyorum

'LPG Sistemleri' forumunda okanbakan tarafından 31 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. okanbakan

okanbakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 model 1.4 team 16000 km de erama lpg taktırmak için atiker servisine bıraktım. üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum. Benim aracım şehir içi ve dışı karışık kullanımda (işim gereği ) yaklaşık 100 km de 8 litre yakıyo. Lpg kullanan arkadaşlar bu veriye göre benim aracım ne kadar yakar şimdi. Usta diyoki %40 tasarrufluymuş benzine göre ne dersiniz ?

2. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi siizn aracınızın garantisi bozulmayacak mı ?

3. bado6100

bado6100 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yani yilda yaklasik 12.000 km yol mu yaptiniz?

Eger bir yilda 10 binden fazla km yapiyorsaniz tebrikler dogru karari verdiniz.

Evet %40, dogru soylemis ustaniz.

Benzini de hesaba katarsaniz %35 - %40 arasi, mevsime gore degisecektir.

Hayirli olsun.

4. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Enjeksiyonlu araçlarda %40 olmayabilir. %30 veya 35 olur. 2008 model aracın garantisini bozmuşsunuz. benzine göre lpg de km başına 10 krş kar sağlarsınız. yılda 1200 tl . 5 yılda 6000 tl. çevreye vereceği az zarar kar sayılır:)

5. Erhan Sarıtepe

Alınan Beğeniler:
    0
    bence söyledğiniz rakamların ancak yarısı olur.

5 yılda 3000 kar eder. hyundai bayisindeki kitapçıkta yılda 600 tl kar edeceği yazıyordu. (yılda 10 bin km yaparsa)

6. okanbakan

okanbakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler garanti bozuldu tabi. Daha önceki arabam 2000 model accentti yaklaşık 120 000 km sattım bakımı yapılınca bişi olmuyo. Hyundai nin kendiside takıyo sorun olacak olsa onlarada garanti vermez . İnşallah bende sorunsuz kullanırım. burda okuduğum yazılarda genelde atikerle sorun yaşıyan neredeyse yok .. benimkide öyle olur inşallah

7. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracın benzinde yaktığı değerin üzerine 1,5 - 2 litre koyarsanız LPG tüketimini bulunabilir. Ş. dışı 6, ş.içi 9 litre benzin yakan arabanın ortalama yakıtı 7,5 litreyse lpg'de 9-9,5 litrelik bir değer elde edilir. 100 km'de 7,5X3=22,5 lira benzin yakan araba 1.75x9=17,5 TL lpg yakar. (lpg daha ucuza alınırsa değer düşebilir). Yani kabaca yılda 5000km ş.içi, 5000 km ş.dışı araç kullanan kişi yaklaşık 500 lira kar eder.

8. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    kısa mesafede kışın karlı olmuyor.çünkü motor ısınana kadar zaten benzini içiyor. ama uzun yolda % 40 karı var.

9. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Doğru.yılda 10.000 yapıldığındakm'de 5 kuruş kardan toplam 500 tl eder.buda çok az bir miktar olduğu için yılda 10.000 yapanın lpg taktırması gereksiz bence....Taktırılırsa bile kar edilmediği sadece psikolojik yönden rahatlattığı bilinmelidir.Çünkü kar edilebilmesi için lpgye verilen paranın en geç 1 yılda amorti edilip,kara geçmek gerekir bunun içinde yılda en az 30.000 km yapılması lazım....
    Bence konuyu açan arkadaş hata etmiş taktırmakla...bide durduk yere garantisi bozuldu...
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

10. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    ayrıca atiker iyi seçim. bende kulanıyorum memnunum

11. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    kmde 10 kuruş mu kar? çok abarttınız valla.40-50 kuruş km de karı var.10 kuruş karı olsa ben taktırırmıydım

12. okanbakan

okanbakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    taktırdım valla. inşallah değer

13. Erhan Sarıtepe

Alınan Beğeniler:
    0
    hesabınız yanlış.

bir araba zaten km de 40-50 kuruş yakmıyorki.
    o zaman sizin lpg nin tüketimi 0 kuruş olmalı :)

14. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar oldu olacak lpg ile benzin de aynı yakıyor diyin https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifLpg ye karşı olmanız bazı gerçekleri görmenizi engelliyor sanırım. Km de 0.8-0.10 tl arasında fark olur yaz aylarında daha tasarruflu olur kışa göre. Benim aracımda kmde 0.9 tl fark etti şehir içinde. Şehir dışında deneyemedim bu hafta sonu deniycem farkın dahada fazlalaşıcağına eminim yılda 10.000 km kullanan birini lpg taktırması mantıklımıdır bilemem ama 15-20 bin km yapıyorsanız kesinlikle çok avantajlı olursunuz.

Ayrıca bende Atiker taktırdım ve çok memnunum ii bi seçim yapmışsınız fazladan para vermenin anlamı yok. Hayırlı olsun!!!

15. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    pardon birden aklım eski paraya gitmiş. doğru kmde en çok 10 kr kar eder.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum lpg taktırmakla iyi yapmışın ...Burda yazılan yok 10000 km yok 30000 km ye kadar zararmış karmış bunlara pek takılma.Hepsi edebiyat.ben yaklaşık 3 yıldır lpg kullanıyorum .Yaptığım km 50000 oldu.Sen aracı sıfır aldığına göre heralde uzun süre binmeyi düşüneceksin.Onun için lpg senin için mantıklı.

yakıt değerlerine gelince sehirlerarası 100 km de 7 litre lpg tüketimi var.Sehiriçi ise en fazla 10 litreyi buluyor.(kış aylarında soğuk motor ve ankara trafiği).Bugün dizel araçlar bile uzun yolda benim aracımdan fazla yakıyor.Diyeceğim şu ki burdaki yazılanlara takılma iyi yapmışsın hayırrlı olsun

17. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    ewet tüpte uzun yolda baya bir az yakıyor. dizel araba gibi oluyor .

18. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Her zamanki gibi varan(eski nick EYÜP)ü dinlerseniz,mantık dışı iş yaparsınız.çünkü şurda yazdığı yazı bile mantıksız ama kimse farkına varmamış.kışın soğuk motor bide artı ankara trafiği için verdiği lpg değerine bakın allah aşkına.Allah bilir lpgli aracı uzun yolda hiç yakmıyordur.

19. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Vallahi teşekkürler.Tüm sitedeki arkadaşlara sesleniyorum.Böyle uzaklaştırılıp tekrara siteye başka nickle girenleri burdan teşhir dersek çok iyi olur.Ona göre muhatap olalım isterim

20. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    slm abi bende de 2008 era var brc sistem taktırdık tıkır tıkır calısıyor tam bir ölcüm yapmadık ama tahmini ölcümde sehir ici 170-180 civarı yakıyor yani tassarrufu var simdi zaten lpg siz arac yok yarıdan cogu lpg

Bu Sayfayı Paylaş