Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg sorununu

'LPG Sistemleri' forumunda ercakmak tarafından 8 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. ercakmak

ercakmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Merhaba arkadaşlar

aracımda ECOTECH marka LPG takılı takıldığından beri gidişinde yada yakıtında bir soru yok geçişler gayet normal. Taktırdığım yer çok iyi işçilik yaptı. Fakat sorunum sabahları yada soğuk iken araba çalışma yapmıyor.

2-3 defa kötağa basıyorum yada gaz vererek çalıştırıyorum. Araba 2007 model era 1.4 servis garantili. araba ilk çalışmada benzi ile çalıştığından sorun benzin gibi görünsede ben LPG sistem sigortasını çıkarıp arabayı bıraktığımda soğuk iken tek marşta çalışıyor. Zaten serviste cihaz ile baktıklarında sorun olmadığını onlarda söylediler sıkıntının LPG sisteminden kaynaklandığını söylüyorlar. LPG ci ustamda ilk benzinde çaılıyor nasıl olur diyor. Fakat soğuk iken araba açılşmıyor her türlü ayarı denedik hatta arkadaş daha uzman olan başka bir ECOTEC ustasıylada görüşerek ayarları yaptı. Ama sorun devam ediyor. Yardımlarınız için teşekkürler.
    Düzenleyen : MSC

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, aracınızın üzerine takılı olan enjektör memelerinin çapını ve regülatör basıncınızı öğrenirseniz yardımcı olabilirim.

3. ercakmak

ercakmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    meme çaplarını büyüterek 2.5 mm yaptılar basınç ise hatırladığım kadarı ile 1.5-170 arası idi..

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    :)

Aracınız için uygun olan meme çapı 1.5mm'dir. Regülatör basıncınız ise 1.1 - 1.2 bar'dır.

Benim aracımda atiker kit takılı. 1.5mm meme, 1.3 - 1.4 bar regülatör basıncı var ve araç 200km hıza çok rahat çıkıyor (sağır bir araç olduğu halde).

Şu anda aracınızın LPG sarfiyatı fazladır büyük ihtimalle, tabii aracın emisyon değerlerinide bozuyordur. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : MSC

5. ercakmak

ercakmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yardımınız için teşekkürler evet bana görede 1.4 olan araç çok yakıyor. fakat meme çapları 2 idi 2.5 yaptılar 1.5 olunca sorun olurmu yanlış anlamayın ustama bu konuyu iyi anlatmam gerekiyor. Çok uğraştı kendiside.
    Teşekkürler.

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Valla 1300 kg 'lık elantra'yı 1.5 meme ile 200km hıza çıkarabiliyorum, sorun olmaz. Haliyle çekiş biraz düşer ama yakıt ekonomisi için takttırdığınız LPG 'den en iyi verimi alırsınız. Ayrıca büyük meme ve yüksek regülatör basıncı emisyon ayarlarınızı bozar, bunu forumda aratırsanız çok yazdım çizdim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. ercakmak

ercakmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    peki son soru bu iş markaya yada yazılıma göre değişirmi.. bendeki ECOTECH arkadaş atikerden iyi olduğunu ösyleyerek taktı... Özel bir soru 1.4 era ile 200 km yi nasıl yaptınız ben basıyorum 150-160 sanki patlayac gibi bağırıyor.. araba 30.000 km de.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Neden son soru olsun :) istediğiniz kadar sorabilirsiniz. Aracım 1.6 elantra, motoru açıldıktan sonra bu süratinde üzerine çıkabilecek. Kit'ten ziyade burada enjekte edilen yakıtın önemi var. 1.5 memeden 1.2 bar basınçla geçecek LPG için belli bir açık kalma süresi vardır ve bu süre benzin enjeksiyon süresine çok yakındır. Eğer siz farklı basınçta ve meme'de enjekte yaparsanız enjeksiyon zamanları değişir ve bir süre sonra araç beyni bunu map eder. Map edilen bu enjeksiyon süresi LPG 'de beklentileri karşılarken benzinde araç sapıtır. Ya çok zengin yada çok fakir karışım yapar ve motorunuzda zor çalışma, tekleme gibi sıkıntılar meydana gelir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    bende bir daha sorularımı forum üzerinden sorucamhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. ercakmak

ercakmak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Herşey için teşekkür ederim. dediğiniz ayarları en kısa sürede yaptıracağım. İyi çalışmalar.

Bu Sayfayı Paylaş