Merhabalar arkadaşlar. Dün sabah aldığım aracın ruhsatında farkettim benzin yazıyor fakat araç lpgli. Eski sahibini aradım oda 8 ay binmiş sadece önceki sahibini bilmiyor ulaşamıyor. Yani şuan araç lpgli olarak bende ama ruhsatta benzinli geçiyor. Elimde bir proje fatura vs yok nasıl bir yol izlemeliyim atiker marka tüp. Birde son muayene evrağı elimde 2017 temmuzda girmiş evrakta yakıt tipi benzin+lpg geçiyor. Yani lpgli girilmiş muayeneye acaba ruhsatta mı yazmıyor sadece Tapatalk kullanarak iPhone 7 aracılığıyla gönderildi
Bildigim kadarı ile LPG nin ruhsata işlenmesinde ki son aşama tek kalmış ve yapılmamış.Proje vs muayeneden önceki aşamalar. Trafik şubeye muayenede ki LPG+benzin yazan kağıt ile gidip ruhsata sadece benzin yazan evrak yenilenecek.En son 100 TL civarındaydı.
Emrecim eger tum islemler bitmiş ve ruhsat değişmemişse yani işlenmemiş ise En yakın trafik subeden 1 adet trafik cezası yazdiriyorsun oradan notere gecip yeni ruhsatı alıyorsun Kayınçoda unutmuş daha yeni yaptırdık
O ayrıntı aslında çok önemli. Biz hata boya aramaktan öyle küçük şeylere dikkat etmiyoruz. LPG işli mi navigasyon kartı üzerinde mi stepne yerinde mi ilkyardım çantası avadanlık bunlar hep araç alındıktan sonra kontrol edilir. Ama böyle bi araba bazen sıfır motor yaptırma bedeli kadar para harcatıyo malesef. Aracınız kaç model tank üzerindeki tarihten az, çok ne zaman montajı yapıldığını anlayabilirsiniz. Eğer üzerindeki kit hala araçlara yeni olarak montajı yapılıyosa yetkili bayiiye gidin. Durumu anlatın %18 fatura kestirin. Onu malesef siz ödeyeceksiniz. Projesine de yardımcı olur. Sonra muayene yaptırıp noterde 230 tl verip tüpü işleteceksiniz. Size yaklaşık 1000 tlyi filan bulur belki de biraz geçebilir.
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum abilerim. Konuştum atiker bayisi ile dediki tüm işlemler yapılmış fakat ruhsata işlenmemiş dedi. Tekrar kontrol edilcek sorun çıkmazsa proje çizilecek o şekilde muayeneye gidecek dedi. Muayene 7. Ayda onzamana kadar aracın eksiklerini tamamlamam lazım. Birde son muayenede araç 170 binde kadran değişmiş komple araç şuan 205 bin olması gerekirken 12 bin kmde. Bunu yaptıracağım kmyi yükselttirebileceğim yer tavsiyesi varmı acaba Tapatalk kullanarak iPhone 7 aracılığıyla gönderildi
Önce notere git bilgi al,onlar sistem üzerinden görürler.Araç üzerindeki değişikliği kanuni sürede yetkili mercilere bildirmediğin için trafik cezası kesilmesi gerekir.
Bu iyi olmuş. Şimdi sadece muayene ve ruhsat değişimi ile o işi halletmiş olursunuz. Egost muayenesini yaptırmayı unutmayın. Tüvtürkle uğraşmayın
Selamlar. Aracı aldığım sahibinden önceki sahibini buldum şansa tüm evrakları yolluyor yarın filan elimde olur. Oradaki araca LPG takan bayi ile görüştüm. Adam dedi ki muayeneye girmiş ise LPG’li olarak ruhsata işlenmemiştir. Evrakları alıp karakola git muayene kağıdında lpg be benzin yazıyor. Sadece ruhsata işlenecek. Evraklar ile trafik şubeye gideceğim ve araca işletilmediğinden trafik cezası yazdırıp evrakla noterde ruhsat yenileyeceğim bitecek inşallah