Arkadaşlar aracımda bir süredir su kaybı vardı, sebebi aşağıda resmi yer alan lpg regülatörü su dirseklerinin kaçırma yapmasıydı. Regülatörün sabitlendiği yer çok ters bir yerde olduğu için ( akü tablasının altında, radyatöre yaslanmış ) kendim müdahele edemedim ve lpg'ciye gittim. Regülatör söküldü, dirsekler ve 1 boru değişti, kelepçeler büyük tiple tazelendi. Fiyat olarak 200 tl dedi, 180 tl aldı. Bana biraz çok gibi geldi ama su kaybı gibi durumları sevmediğim ve kendim yapamayacağım bir işlem olduğu için mecbur ödedim.
Güle güle kullan Ramiz hocam, lpg ne marka takılı idi? Benim de bu aralar lpg regülatörü değiştirme niyetim var.
İşçilik biraz pahalıymış. Benimde regülatör değişmesi lazım. 100.500 km olmuş takılalı. Yeri çok kötü. Ulaşması zor. Dışarıda yenisi 150 TL ama mevcut yerinde sök-tak yapamam. mecburen lpg ciye 300-400 TL bayılacağız.
Lpg atiker atikfest modeli... Aracı aldığımda üstünde takılıydı, 2017 montajı ve obd yok. Kırmızı valtek enjektörleri 2 ohm luk ile değiştirdim, performans şimdilik güzel. Nozülleri 2.2 lik taktırdım, enjeksiyon sürelerini eşitledim. Tek gözüme batan bagajdaki silindir tank... Gazı ben taktirsam asla kırmızı valtek enjektörlü, obd'siz ve silindir tanklı bir kiti tercih etmezdim
Regülatörü kendiniz alıp, montajı lpg'cide yaptırın, en ucuz seçenek bu görünüyor. regülatörler 200 tl ortalama, 100 de gazcı alsa toplam 300 çıkacak...
Ben kendiminkini zamanında kendim degistirmistim . Bir tek vacuum bağlantısı icin manifoldu deldirdim lpg ciye . Onun icin ters matkap ucu gerekiyor. Eli takım tutan herkes yapabilir . Korkmayın. En son sabunlu sünger ile kontrol edin . SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu mevzu ile ilgili bir ayrıntı vereyim . Eğer sıcaklık ölçüm sensoru regülatör üzerinde ise yeni takılan regülatör de de eski sensorunuzu kullanmak zorundasınız. Yoksa program saçmalar , gaza geçemezsiniz. Bunun icin eski ve yeni regülatörler üzerindeki sensörleri ölçü aleti ile ohm kısmında kontrol edin . Aynı değerde olmalı. Benim sökülen 10 k ntc idi . Silikonla tutturulmustu küçük bir yuva üstüne. Yenisine bunu uyduramadım montaj olarak ,yenisinin üstündeki sensör değeri de farklıydı . Lpg ciye gittim aynı değerde montaj edebileceğim bir sensör icin . Lpg ci sen boyundan büyük ise kalkışmışsın dedi. Tabi amcam benim elektrikçi olduğumu bilmiyor. Kabağına sallıyorum sanıyor. Öyle mi dedim içimden. Kralını yapmazsam namerdim . Yeni aldığım regulatorun sensör montaj civatasinin içini bosalttım. Reçine ile tutturmuşlar ntc yi cıvata içine. Internetten de 10 k ntc aldım kablolu . Cıvatanin içine lehim doldurup ocakta erittim . Sonrada erimiş durumda iken içine ntc yi soktum. Donduğu anda kemik gibi oldu . Götürüp yerine de bağladım saat gibi oldu . Aslında lpg ciye gösterip bir nanik yapsam iyi olurdu SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Regülatör diyafram değişimine 300 lira istemişlerdi. 150 liraya aldığım setin içerisinden sarı metal dirsekler de çıkmış onları da değiştirmiştim. İşçilik ücretleri çok geliyor bana. Öte yandan da bu işi yapıyor olsam bu paraya yapmazdım gibi de geliyor.