Nette gezerken bu konuya denk geldim lpg performans mikseriyle aracin lpg de calismasini düzenleyip performansini arttirdigi söyleniyor ne derece doğru bu peki xxx YASAKLI FİRMA LİNKİ xxx
Doğruluğunu ve performansını bilemem ama.Akıllıca bir fikir.Karbüratörlü araçlarda hava akışını bant falan yapıştırarak sağlıyorlar ya,bunda verdiğin gaza göre hava ve lpg akışını düzenliyor.Bu da doğal olarak performans verebilir.Bir nevi gaz karbüratörü.Aynı aracın karbüratörü gibi işliyor.Mantıklı bence.Ama performans ve yakıt olayını taktıran biriyle konuşmak gerek.Bir de dikkatimi çeken konu montajlanan araçların hiç birinde orjinal hava filitresi yerine performans hava filitresi kullanılmış.Bilen bilir,performans hava filitresinde hava akışı biraz fazladır,fakat havayı süzme olayı azdır.Bence bu sistemde orjinal hava filitresinden giren hava yetersiz kalıyor.Benim fikrim bu.Bence bant falan uğraşmaktansa bu sistem mantıklı. Bir de aklıma şu geldi:Bu karbüratörlü sistemlerde araç direkt gazla çalıştığında özellikle soğuk havalarda çalışması zor oluyor.Bunun elle müdahele yaparak benzine almak gerekiyor.Bunu yerine varmı bilmiyorum ama mesela sıralı sistemlerdeki gibi motor belirli ısıya gelince gaza geçmesi otomatik sağlansa daha iyi olmaz mı?
ben bununla ilgili bi konu açmıştım.. https://www.hyundaiclubtr.com/25825-lpg-li-araclarda-perfonmans-artirma-yolu-bulundu.html
Abi ben senin konuya baktim sennki farkli mantik biraz bisey sorucam bu avans ayarini hangi ustalar yapiyor elektirikcimi ,tupcumu ,motor ustasimi yapiyo
Almaya niyetim yok sadece bilgi aliyorum aracim bi gariplesti 60 a kadar guzel 60 dan sonra sanki arkadan bisey cekiyo gibi arac bagiriyo gitmiyo avansdan yaparmi bu
Bu konudaki da mantıklı. Bence bu mikserden daha iyi.Aracın kendi karbüratörü varken 2.bir karbüratöre ne gerek var. Öbüründe bence Orjinal hava filitresinden geçen hava yetersiz kalıyor ki bütün montajlarında performans hava filitresi kullanılmış. Bir de adam enjeksiyonlular da taktırıyor diyor. Enjeksiyonlu araçlar gider sıralı taktırır. Asıl sorun karbüratörlü araçlarda. Bence enjeksiyonlular taktırmaz. Zaten takanlarda hep yüksek motorlu karbüratörlü araçlar.
Güzel bi sistem ama nasil yaptirilabilir acaba bence de bu daha mantikli gibi geldi bana bu olayi lpg ci tanidigima bi danisim bakalim nasil oluyomus
Koray arkadaşımızın paylaştığı sistemle ilgili arkadaşla muhabbet ederken tanımadığımız bir kişi kulak müsafiri olmuştu.Adam muhabetimize dahil bu sistemde şahine taktırmış adanadaymış araç çok memnun kalmış.Araçta performans ve yakıt konusunda belirgin bir değişme olmuş.Aynı Koray arkadaşımızın konuda anlattığı gibi karbüratörün altındaki boğaza takılıyormuş.Bence bir incele derim.Benim araç karbüratörlü olsa araştırırdım. Tabi şu anki performanstan memnunsan o ayrı.
Suan performanstan memnun degilim avansi bozdu usta önce onu duzelttircem sonra duruma gore bakicam abi
Karbüratör ayarlarını mı kurcaladı?işte bilende kurcalıyor.Bilmeyende.Bende lpgnin filitrasini değiştirmeye gittim.Adam bir de bilgisayara bağladı ayarların bozmuş.Eve gidince kablosu vardı tekrar düzelttim.Adama ben ayarları kurcala demedimki.Lpg ye bile geçiş derecesini düşürmüş araç lpgye çok erken geçiyordu vuruntuya sebep oluyordu.