Bu sistem tek noktalı araçlar için tasarlanmış bir mikser bu sistem hakkında mangalda kül bırakmayan yorumlar var ama buna karşın dünya kadar para istemekte bu sistemi tek nokta aracıma takana kadar her on bin km de buji ve kablo değişimi yapar keyfime bakarım. Pek itibar etmiyorum buna benzer ürünlere
Patlamanın sebebi ateşlemedir. Ateşleme düzgün olursa patlama yapmaz. Bu BRC Blos mikserin çakması , Bu izmirde satan firma esnaf değiller. Bırakın mikseri çöp dahi alınmaz. Normal klasik mikser ile devam edin , Ateşlemeyi düzeltin. Blos patlamaya çözüm değildir , patlamanın çözümü ateşlemedir. Blos en iyi hava yakıt karışımına yakın karışımı yapar. Klasik sistemlerde en iyi karışımı lambda kontrollü kitlerle yapabilirsiniz. Sıralı lpg zaten patlama yapmaz.
Var Öncelikle Aracın Lambda (Oksijen) Sensörü olması lazım. Klasik kitlerde gaz akışı sabittir , O yüzden ya fakir kalır ya zengin kalır . Bu yüzden egsozdan gaz kokusu duyarsınız. Az açarsanız üst devirlerde fakir kalır ve subapları eritirsiniz , Çok açarsanız zengin kalır ve egsozdan gaz kokusunu duyarsınız. Belki garip gelebilir ama Klasik kitlerde tüketim sabitti 90 la gitsenizde 180 le gitsenizde aynı tüketimi yapacaktır. Gaz akışı değişmez. http://www.ac.com.pl/en/produkt/306/stag-100 Bu kitte hortumun üstündeki ayar vidası yerine bir motor takılıyor , o motor gaz akışını kontrol ediyor.
Ersin senin bu eklediğin parçayı hiç Türkiye de görmedim. Site sponsoru Damla Otogaz konusuna da yazdım. Bende ki olan sistem klasik sistemlerden bir tık üst donanım olsa gerek. Araç benzinle çalışır sonra 3000 devri bulur sonra lak diye gaza geçer. Şimdi mesajının içinde bir kelime dikkatimi çekti. Bu şehir içi şehir dışı gaz tüketimi hakkın da ben uzunca yıllar LPG araç kullanıyorum. Dedim sistem var işte araç da aynen senin dedin gibi gaz akışı stabil şekilde geliyor. Deneme amaçlı aracın mikser kısmını söktüm ver birden gaz verdim ama birazcık fark etti tıs sesi o kadar. O da araç devridaim su basıncının akışkanlığından olsa gerek. Ya değilse kıytırık bir vida çevir sık çevir sık ayar yap başka da bir numara yok. Hele ki klasik sistem de istediğin kadar gazı kökle araca gelen gaz zaten ortada. Vana ne kadar açık ise işte o kadar gaz geliyor başka da bir şey yok. Uzun yolda az yakıyor olayı sadece zamandan kaynaklı ve hızdan dolayı ya değilse araç şehir için de olsun şehir dışında olsun giren çıkan gaz aynı değer de. Değişmiyor.
Zaten şöyle bir durum var , gaza ne kadar basarsan bas hızlanmada aynı Mikserin amacı sadece boğazdan çekilen vakumla gazı daha stabil şekilde çekmek. Yoksa mikseri söküp o hortumu oraya taksakta araba çalışır. Bizim TR deki lpg ciler o Stag olayından anlamaz. Bizim Mercedesciler çok uğraştı o sistemde , şu an kullanan 2,3 kişi var. Ben aracı satacağım için almadım. 50 Euro kit zaten. Oksijen sensörüde bozuktur kesin (30 yaşında araba) 200 Lira o. Biz tüketimi sabit dediğimizde , bize herkes saldırdı ama anlayan insanlar anlıyor. Yazın memlekete giderken 90-100 ü geçmedim , Dönüşte 150,160 gidebildiğim kadar gittim. Tüketim Hemen hemen aynıydı.
@Ersin Şimdi benimle aynı kafa da kişiyi buldum bende bir çok yerde bu konuyu dile getirdim. Boşuna uğraşmayın tek nokta klasik sistemle çalışana araçlar da gaz pedalına az bastım az yakacak yada çok bastım çok yakacak diye bir şey söz konusu değil diye. Çünkü bu sistemlerin mantığın da pedala bastıkça aracın ihtiyacı olduğu gazı verecek bir elektronik yada kara düzen sistem yok. Ama bazıları bu konu da inat etti yok efendim olur mu? Olur çünkü dedim gibi bu sistemler üzerinde motor tepkisi yada gaz pedalına basınca araca gaz verecek bir düzenek söz konusu değil. Hatta ben aracın mikserini söktüm. Hava kapağı var oradan bir delik açıp gazı içeri verdim araç o şekilde bile çalışmaya yola gitmeye devam etti. Ediyor da mikserin amacı senin de dediğin gibi havaya gazı yaymak ve sonrasında emiş sayesinde aracın içine yollamak başkada bir halt ettiği yok. Zaten yaşadığım lpg sorundanların dan sonra bu işi resmen hatim ettim Şimdi tek nokta araçlar için vay efendim konu da olduğu gibi mikser yada buna benzer bir dünya konu okudum araştırdım hepsi sadece hikaye bu video da olan sistem de sadece hava girişi için dandik bir şey gaz pedalına bastığında aracın için ne kadar hava gerek ise işte o kadar hava girişini açıyor. onu da zaten bir yazılım yapmıyor dedim gibi buda kara düzen bir şey. Eğer araç da tek noktalı yada karbüratörlü sistemler lpg kitleri varsa bu araçlar da öyle gaza az basayım az yakar çok basayım çok yakar diye bir şey söz konusu değil. Hatta mümkün değil. Sadece gaz ayar vidası sıkıldığı zaman aracın çekmeme nedeni de araca giren gazın o anda aracın istediği değerden az olmasından dolayı araç çekmiyor başkada bir numarası yok zaten. O ayar denen vidayı dandik malzemeyi güzel bir şekilde ayarlar isek işte en azından benzinden daha ucuza geleceği kesin.