Merhaba, Hyundai accent 96 model yumurta kasa 1.5 gls 12 valve enjeksiyonlu otomatik vites(4ileri) cok benzin yakıyor çünkü 90-100 km hızda devir 2800- 3000 de o devirde benzinli arac haliyle cok yakacak Çanakkale den Istanbula geldim 376 kmde 165 TL benzin yakti 438 kuruş a denk geliyor 44 kuruş de LPG sıralı sistem taktirmali miyim araç 308 bin km de ve benzin li hiç tüp takılmamış bazı kişiler taktir diyor bazilarida taktirma çünkü daha önce hic tup takılmamış olmasından motoru cabuk arıza yapar kisa sürede siboplar bozulabilir bozulursa da 1000-1500 TL masraf çıkar diyolar. Sizin öneriniz nedir? Ve istanbul da esenler otogar civarina yakın önereceginiz takan var sa Paylasirsaniz sevinirim..
zaten 90-100 arası hızda 2800-3000 devir olmaması lazım. 90 km 2000 devir, 110 km 2500 devir. lpg için söylenenlerin doğruluk payı olabilir. 308.000 de araç büyük ihtimalle yağ eksiltmeye başlayabilir. ancak şöyle bir durum var araç otomatik fazla yakar, birde üstüne şanzıman 4. viteste kitlemiyorsa (4.vites 2. kademe) daha da fazla yakar. Lpg montajı mecburi gibi birşey oluyor.
ATF yagi çabuk bitiyor bide motor yagi degisimi yapali 9800 km oldu motor yagi eksilmesi olmadı hiç valla şöyle söyliyeyim 90 km de 2000 devirle basliyor 110 olunca bi 2500 3000 bazen 3100 kafasina göre gidiyor anlamadim prblem yağ dan olabilir mi yada neyden kaynaklidir sizce
Şanzıman ile alakalı bir sıkıntı olabilir. Bayır çıkma dışında kolay kolay devir dalgalanmaz. Ama 300 bin km lpg ben olsam düşünmezdim sanırım. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
merhaba benim aracımda otomatik..120 km üzerine çıkına o devirleri görüyorum..Araç 4 . vitese geçiyormu emin misin dikkat ettin mi?
Şanziman derken otomatik vites şanzımani mı? Ya bayır derken %10 eğim yukari cikarken dalgalanma çok fazla artıyor. Ama aracı aktif olarak hergün istanbulda esenlerden halkali ya gittigimden (sehir ici yakit tuketimi daha ölcmedim ama muhtemelen 1 kmde 50 kurus civarı yakmayacaktir is yeri 25 km) gel 20-25 tl günlük benzin yakiyorum ortalama bunu du düşürmek icin lpg ye gecsen yari yariya düşer diyolar ama bilemedim siz neden LPG düşünmezdiniz acaba?
Şimdi %10 eğim aracın tork u yetmediğinde şanzıman 4. Viteste ki kilit i açıp hız düşürmemek için devir çevirir yani normal. Fakat düz yolda siz gaza basmayı sabit tuttugunuz halde dalgalanma varsa sıkıntı olabilir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet geçiyor. Ya duz yolda dalgalanma cok fazla değil arada oluyor ama surekli devir değişiyor peki nedeni ne olabilir bi de ATF yağı neden cok cabuk biter ?
Yağ bitmemesi lazım bir damlası bile. Zaten yağ yüzünden sanırım sizin sıkıntı. Kaçak vardır kontrol edilmeşi Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
atf yağ çabuk bitiyorsa biyerlerden kaçırıyor demektir. Normalde hiçbir şekilde eksilmemesi lazım. Devir dalgalanması ile ilgili olarak; Devir dalgalanmasının normal olup olmadığını anlamak için gaza sabit basman gerekir. Şöyle açıklayayım; Düz yolda 100 km hızla gittiğini varsayalım. Ayağın gazda sabit kalsın. Devir yaklaşık 2300 civarı olması gerekir. Düz yolun bitiminde hafif bir rampaya sardığın zaman gaz yine sabit araç devirden düşmeye hızın azalmaya başlayacak. Araç yaklaşık 80 km ye kadar düşecek devir 1800 civarlarında iken şanzıman 4. viteste kilidi açar (4. vitesin 1. kademesi). Normalde rampada gaza basma oranına göre dalgalanma olması gerekir. Örnek; 4. vites şanzıman kilitli (2. kademe) gidiyorsun yarım gazdan biraz az olacak şekilde gaza bas kilidi açar 4. vites 1. kademeye düşürür. Gaza yarım gazdan daha fazla olacak kadar bas 3 e alır. Dip gaz yap hıza göre 2 ye kadar indirir.
Aracınız benzini çok yakmıyor , benzin çok pahalı 165 liraya 30 lt benzin geliyor yaklaşık 400 km gittiğinizi varsayarsak 100 kmde 7.5lt benzin anca tüketmişsiniz.. Ben olsam ne yapardım , inanın benzine 5 lira bile para vermezdim yazık günah , eskiden lpgli aracım vardı çokta yaksa sorun değil 2.20 krş felandı gazın litresi 20 lira koysam 10 lt alıyor 100 km yol gidiyor kmde 20 krş yapıyor litresi ucuz olduğundan tabi şuan gaz ne kadar oldu bilmiyorum ama ben her halukarda taktırırdım . yaptığınız hesaba göre aracınız 1000km yolu 500 liraya denk geliyor yaktığı yakıt... hele bu akaryakıt zamları ile 3 bin km yol yaparak kar yapmaya başlayabilirsiniz
Aynen önce onu halletmem lazim sanirim.. Teşekkür ederim su atf yi bu kontrol ettiriyim sizin dediginizi deneyeceğim Aynen sehirler arası tüketim ama sehir ici bu dahada artacak gayet mantikli teşekkürler
Aracınız ortalama 7.5 litre yakmış, bence yaşına göre gayet sağlıklı motorunuz var. Bu sebeple sağlıklı olan motora bence korkmadan lpg bağlatabilirsiniz...
Hayır önermiyorum. Kullanan sayısı arttıkça fiyatına artıyor mübareğin. Şaka bi yana taktım rahat et.
Benim aracim LPG li bundan onceki butun araclarin dizeldi ve az yakan araclardi ama LPG yi gordukten sonra dizele tovbe ettim. Dusunmeden taktirin. LG-H860 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bütün su borularının değişiminin faydası nedir ki? Lpg enjektörlerine giden bütün hortumların uzunluğunun aynı olmasını duymuştum ama bu ilginç geldi.
Aracı 80.000-100.000 kilometre daha kullanmayı düşünüyorsanız taktırın yok uzun süreli kullanmayı düşünmüyorsanız bulaşmayın derim