Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg mi garantili araçmı?

'LPG Sistemleri' forumunda FARAS tarafından 18 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. FARAS

FARAS

Alınan Beğeniler:
    0
    Size bir soru sormak istiyorum. Acemi 1,5 aylık kullanıcıyım fakataracımda sıfır :) i20 troy Prime otomatik benzinli benim sormak istediğim aracım 3 aylık ve 5 yıl garantili olarak teslim aldım ben lpg taktırmak istedim fakat garantisi bozulur diyorlar Hyundai bazı modellerin dışında garantiyi bozmadan araca lpg takamadıklarını söyledi
    Sizde tahmin ettiğiniz üzere benzinli ve otomatik fazla yakıyor
    Sizce aracın garantisini bozdurup lpg taktırmakmı?
    Yoksa garantisini bozmadan fazla yakmasına dayanmakmı?

2. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu konu çok tartışıldı çok yorumlar yapıldı. Olay şu. Acentadan çıkmadan tüp taktırırsanız servis bunu kabul ediyor ama acentadan çıktıktan sonra lpg taktırırsanız araçta lpg nedeni ile meydana gelecek hasarlar garanti dışı kalıyor. Cepten yaptırıyorsunuz. Onun dışında garantiden parça değişimi oluyor, mekanik garantisi bozulmuyor (diye biliyorum).

Göze alanlar taktırıp keyfine bakıyor. Ben yaklaşık 4 senedir borç ödediğim için taktıramadım ama lpg ye de çoğu zaman sıcak bakmadım. Yeni yeni lpg olayı gündeme gelmeye başladı. Tercih sizin.

Düzenleyen : atlantis

3. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)

Düzenleyen : ehzeladem

4. FARAS

FARAS

Alınan Beğeniler:
    0
    Şöyle bişey var acentadan çıkmadan yaptırmayı denedim fakat, accent blue dışındaki modellere garantisini bozarak taktıklarınıı söylediler..
    2 sene öncesine kadar bütün modellere takılıyor imiş değişmiş..
    yapacak bişey yok dediler..bende sıfır araç bi bakim ne olur ne olmaz diyerek aracı önce lpg siz kullanmak istedim ..sonra fazla yaktığı için, lpg taktırmak şart oldu gibi..aracıma bişey olduğunda parça değişimi yapıyolarsa sıkıntı yoktaktırılabiliryada 2 yıl bu şekilde kullanıp daha sonra da geçilebilir gibi ..karar veremedim...

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ama Motor Kısmındaki Bir Arızayı Hemen Lpg Ye Bağlarlar Onuda Göze Alın Yani Motor Kısmında Parça Değişimi Yapmazlar..
    Örnegin Süspansiyoon Sisteminde Arıza Vardır Amortisörüymüş Z Rotuymuş Neyi Bozuksa Degiştirirler Ama Motor Kısmı Çıkar Garantiden..

6. FARAS

FARAS

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok teşekkür ediyorum ben sanırım cesaret edemedim bi anda patlama olaylarındanda korkumdan dolayı kararsızım..

7. FARAS

FARAS

Alınan Beğeniler:
    0
    İşte o da en önemli parçası .....herşeye lpg demesinler..

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mocan yada Mavidenizler otogaz ile görüşebilirsiniz, BRC'nin 2 yılmotor garantisi mevcut diyebiliyorum. Aracın motorunda bir üretim hatası mevcut ise bu süre zarfında zaten kendisini belli eder, kaldı ki 5 yıl garanti verilmesinin temel nedeni hyundai'nin üretim sırasındaki hatalarının sıfıra yakın olması. Yerinizde olsam hiç düşünmeden taktırırdım.

9. FARAS

FARAS

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu yerler Ankaradamı? Brc'nin 2 modeli var galiba hangisi olabilir? birde fiyatları ne civarda..yere göre değişiyormu?? servis yada herhangi bir ustadan mesela???

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Servisler Ankara'da, daha önce taktıran arkadaşlarımız oldu ve ehil montajcılardır. Diğer bilgileri kendilerinden daha net alabilirsiniz.

11. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yönetici arkadaşlar konuyu Lpg kısmına taşırlarsa daha iyi olur kanaatindeyim.

12. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence bir an önce taktırın ve kar etmeye hemen başlayın
    ancak taktırdığınız yer mutlaka yetkili yerler olsun, hangi marka taktıracaksanız o markanın yetkili servislerinde taktırın

13. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    garantiyi şimdilik bozmayın bence daha acemiymişsiniz zaten fazla kullanmıyosunuzdur en azından 1-2 sene bekleyin iyice pişersiniz o zaman taktırırsınız hemde arabaya bişey olursa garantiden faydalanırsınız

14. FARAS

FARAS

Alınan Beğeniler:
    0
    O da var fakat garanti kapsamında neler oluyor mesela benden kaynaklı bişey olursa zaten ödemiyor değilmi? gerçi aracım hem sigorta hem kaskolu ama yinede bişey olsun istemiyorum..Geçen gün tekeri kaldırıma sürttüm kesilmiş biraz yarılmasından iyidir ama korkuyorum yinede..??
    jant kapaklarıda sürtme ile çizildi..mesela gitmemmi gerekiyor ufak şeyler ama garanti değince iç değil dış aksamıda kapsarmı? acaba

15. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kullanıcıdan kaynaklı hatalar, kazalar garanti kapsamına girmez.

16. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Taksicileri örnek gösterebilirim, bayiden sıfır aldıkları araçları direk lpg ile kullanmaya başlıyorlar üstelik bizler gibi az km de yapmıyorlar. Sorun çıkaran marka olsaydı bu kadar rağbet görmezdi. Elbette sorun ihtimali her zaman var ama yerinizde olsam kaliteli işçiliği olan bir bayide lpg dönüşümünü yaptırırdım.

17. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Her 10000 kmde minimum 750-1000tl karınız var. 100000kmde 7500-10000tl yapar. Ben garanti kapsamında aracımın hiç bir parçasının degiştiğini hatırlamıyorum. Varsayalımki değişmesi gereken bir parça olsun hyundai yedek parçalarının fiyatları zaten cok uygun. Ben hiç düşünmezdim.

18. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 2 ay once aldim arabami hemen lpg taktirdim.benim de 2007 model ve garanti kapsaminda 60bin km de.ben de biraz dusundum hesapladim kesinlikle taktirmak gerektigi kanaatine vardim..1. si lpg cok dar bir kisim garantiyi bozuyor komple degil.motor kismi.pistonlar , gomlekler vs..zaten arabayi cok uzmeden kullanirsaniz garantiden cikan kisimlar lpg de dahi 100 bin km de cok yuksek ihtimal ariza yapmaz.ben 2 ayda 700 tl lik gaz yaktim. benzin olsaydi 1300 tl olacakti.yani 2 ayda kafadan 600 tl kar. 1 ay sonra taktirdigim atiker sirali sistem lpg kendini amorti edecek.. 2 yilda sifir motoru falan da amorti eder herseyi de ..kesinlikletakmalisiniz yol yapiyorsaniz..

19. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    aracınız garantili de olsa suçu mutlaka size atarlar. bence garanti olayı hikaye. eğer araçta üretim hatası olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı ve garanti bunun için anlamlı olurdu. benim araç 2009 ve ben geçen kış servis harici dışarıda lovato taktırdım ve gayet memnunum. bu devirde benzinli araca binilmez zaten sene sonunda benzin 5 tl ye dayanır. lpg bile 2.40 tl. neyse araç uzun yıllar daha bende olacağı için sorun yok. yıllar sonra yeni bir araç alırsam da yine sıfır alırım ama bu defa dizel tercih ederim.

20. FARAS

FARAS

Alınan Beğeniler:
    0
    Hepinize teşekkür ediyorumm arkadaşlar..gerçekten aydınlatıcı cevaplar oldu konu şimdi hangisini taktırmaya kaldı?..ve kime servisemi yoksa iyi bi ustamı bulmak lazım?? ve tahminen fiyatları nerelerde?? yardımcı olabilirmisiniz?..

Bu Sayfayı Paylaş