arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi aracıma lpg taktırmak istiyorum fakat benzinli araç performansı daha fazla olduğu için ikilemde kaldım.ayrıca km de ne kadar yakıt tasarrufu sağlarım bilgilendirirseniz sevinirm...
Bu tamamen yılda yaptığınız km ile alakalı.Yılda 20.000km ve üstü yapacaksınız L.P.G düşünülebilir.Ama yılda 5.000 ve üzeri ise yapacağın km bence değmez Bu arada konuyu LPG bölümüne taşıyorum
Ben de lpg düşünmüştüm.. şu anda beklemeye aldım. 1 <hafta önce ölçme imkanım oldu. memlekete gittim.. 300km mesafe de 90 - 110 km/hız arası 2-3 bin devir arası olabildiğince tasarruflu sonuç almak için uğraştım kısacası 60 tl ya da 19.5 lt sarfiyat oldu yani 200krş yakıyor sürekli düz yol gitmişolsaydım belki 190- 195 olabilirdi. bilginize ........
lpg ve benzin arasında çok fazla performans kaybı olmuyor.hatta geçişleri hiç hissettirmiyor bile.ankarada lpg litre fiyatı 1,40 krş civarı.aracım 140 ile 150 krş arası yakıyor şehiriçinde.şehir dışı 110 krş civarına kadar düşebiliyor.ben bir yılda 17.000 km yol yaptım nerden baksanız km.de 9-10 krş fark etse tüp kendini amorti etmiş oldu.
Kmde en az 6-7 kr tasarruf sağlar ama performansta kesin olarak düşüş olur. Ama lpgden beklenti yakıt tasarrufu olduğu için performans kaybını göze almak gerek.
çok fazla yakmış aracınız. ben o kadar litreyle şehir içi 330 km falan yapıyorum. bu arada benim araçta otm.1.4. bence bi lpg servisine uğrayın ya da lpgyi aldığınız yeri değiştirin....
d. bakıra geldiğimde sizinle beraber servise gösterelim. müsaitseniz tabiki. bencede çok fazla gibime geliyo.
Arkadaşlar..motor garantisi bitiyor taktırınca..bu da risk değil mi sizce.. Bende ikilemde kaldım..masraflar 1800 tl yi buluyor..Bu da 20000 den önce amorti etmez..Bi de garanti dışı kalıyor eğer sıfırken taktırmaz iseniz.. Sıfırken taktırmak lazım..Yoksa değmez bence....Kendi görüşümdür..
arkdaşlar, ben sıfır aldım aracı hiç düşünmeden hemen taktırdım ve çok memnunum. Bence sıfır alırken taktırmak avantajlı, birde yok yılda 5000 yapıyorsan taktırma yok 20000 yapıyorsan taktır gibi yorumlara katılmıyorum. Çünkü LPG taktırmadan önce benzinle senede 5000 km yapan biri eminimki LPG tatktırdıkdan sonra yakıt masrafı azalacağı için 10.000km yapar. Benim önceki arabam benzinli idi, standart ayda 400 km yol yapardım. Şimdi LPG li aracım var ayda 1000 km'den aşağı düşmüyorum, neden çünkü yakıt masrafım azaldığı için daha önce arabayla gitmeye korktuğum yerlere hiç düşünmeden LPG ile gidiyorum. Bence hiç düşünmeden taktırın keyfinize bakın.
Garanti konusu güven veriyor ancak hyundai ve diğer firmaların yaptıklarını okuyunca insan şüphe duymaya başlıyor.Geçenlerde sanırım bu forumda bahsedilmişti motor bloğu çatlamış arabaya kullanıcı hatası raporu verebiliyorlar. Hangi firma olduğunu bilmiyorum. Arabanın sık değişen ve yıpranan parçaları zaten garanti dışı tutuluyor.