arkadaşlar bu lpg li araçlardaki lpg sistemindeki map sensörü diye bişey varmış bu çok pahalı bişeymi birde bu arızalandığı zaman aracı stop ettirirmi bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
MAP sensörü bütün araçlarda vardır. Mutlak manifold basıncını ölçer, en büyük özelliği bulunduğunuz ortamın rakımına göre hava/yakıt karışımına destek olmaktır. Rakım arttıkça basınç artar, deniz seviyesi yanma için en ideal seviyedir. Arızalanması durumunda bizim araçlarımızda diğer araçlara göre biraz daha pahalıdır. Bunun nedeni içine iat sensörününde entegre edilmiş olmasıdır. Selamlar.
Aracınız LPG'de stop ediyor, Benzin'de sorun çıkarmıyorsa bunun nedenini aracın üzerindeki sensörlerde aramamak lazım.
MSC bay e katılıyorum ben aynı sorunu yaşadım.krank sensörü denilen bir parça bozukmuş.serviste değiştirdiler ve aracım normale döndü
Krank pozisyon sensörünüz bozuksa LPG yada Benzin hiç fark etmez sürekli sorun yaşarsınız. Arkadaşımızın sorunu LPG sistemine ait vakup sensörüdür. Vakum sensörü ile MAP sensörü aynı şey değildir ve aracın kendi ECU 'su ile bir ilişkisi yoktur. Bundan dolayı sorun sadece LPG 'de yaşanmaktadır. Selamlar.