arkadaşlar herhabalar hepinize kazasız sürüşler dilerim.sizlere birşey danışmak istedim ben istanbul gazi osman paşada oturuyorum aracım lpg li 2001 model accent 2 ay sonra muayenesi doluyor ancak lpg li araçların sızdırmazlık raporunu yaptırmak çok zormuş öylemi. birde internetten bakıyorum enyakını kumburgazda gözüküyor acaba lpg li aracını yakında muayenesini yaptıran varmı nasıl ooluyor,neler yapmam lazım acaba git meden.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim hayırlı akşamlar.
zor diyenler neye zor diyor acaba, hiç de zor değil, zaten o muayenede söylenilen eksikleri tamamlamazsan hayati tehliken var demektir, şimdi lpg montajı falan yapan bir yere gidiyorsun, orada aracın muayeneye gireceğini eksikleri varsa tamamlamaları gerektiğini söylüyorsun, herhangi bir sızdırma varsa tamir ettiriyorsun, birkaç basit değişiklik yapmaları gerekebilir onları da yaptırıyorsun, sonra muayene çok basit olur.
araca yeni lpg taktık...muayanesi daha yeni( 2011 mart ayında bitecek)olduğundan ruhsata işletmedik... umarım sorun çıkmaz.
bir ara çok sıkıntı vardı, her trafik kontrolünde lpg denetleniyordu. ama başka sorunlar da var, birincisi araçta kasko varsa sorun olabiliyor, ikincisi herhangi bir kaza anında fazladan suçlu durumuna düşebilirsiniz, hazır lpgniz yeni takılmışken keşke hemen ruhsata işletseydiniz, en fazla 150 liraya yenilerdiniz muayeneyi, bi de ruhsat değişecek tabi o ne kadar bilmiyorum.
bende yeni yaptırdım muayeneyi.hiçte zor değil.lpg aksamında kaçak yoksa ,birde deponun 10 yaşını doldurmamış olması gerekiyormuş .hepsi bu