Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG li araçlarda yağ seçimi

'LPG Sistemleri' forumunda semih_hk tarafından 19 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. semih_hk

semih_hk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley34.gifLpg li Getz 1.3 lerde hangi yağı kullanıyorsunuz arkadaşlar..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley34.gif
    küçük bir araştırma yaptım.. sizlerinde fikirlerinizi almak istedim..
    OPET OXT FORMULA BLEND 10W/40 MOTOR YAĞI LPG li araçlar için ürettiğini yazıyor.. kullanan var mı?.. <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="6" width="100%" style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; "><t style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; "><tr style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; "><td ="tbl_content" style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; font: normal normal normal 12px/normal Arial, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); "><ul style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; list-style-: disc; list-style-: initial; list-style-: initial; "><li style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; ">Motorda tortu ve depozit oluşumunu engeller, servis ömrünü uzatır.<li style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; ">Çok yüksek sıcaklıklarda yağın buharlaşmasını ve yağ eksilme oranını düşürür.<li style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; ">Üstün akışkanlık özelliğiyle düşük sıcaklıklarda bile ilk çalışmada kolaylık sağlar.<li style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; ">Yüksek film mukavemeti sağlar.[/list]</td></tr><tr style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; "><td ="tbl_er" style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; font: normal normal normal 12px/normal Arial, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); ">Performans Seviyeleri</td></tr><tr style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; "><td ="tbl_content" style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; font: normal normal normal 12px/normal Arial, sans-serif; "><ul style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; list-style-: disc; list-style-: initial; list-style-: initial; color: rgb(0, 0, 0); "><li style="padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; ">API SL/CF<li style="padding-top: 0px; padding-right:

2. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Castrol Magnatec 10w-40

Daha önce 1.3 Getz'im varken de 10w-40 Castrol kullandım çok memnun kaldım, tavsiye ederim.

Hyundai marka olan yağın üzerinde Dohc/Turbo yazıyor, 1.3 olan Getz'ler SOHC motor fakat bi sorun çıkaracağını sanmam.

Düzenleyen : Burak Kumpas

3. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araciniz yasli degilse ve yag da eksiltmiyorsa 10w-40 uygundur. Tersi gecerliyse 15w-40 olabilir, mesela Shell'in LPG'li araclar icin olani 22TL/3L.

4. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Castrol Magnatec 10w-40 en çok tercih edilen.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ben 1.4 getzime 5W-30 koydum castrol magnetec kitabındada 5w-30 yazıyodu çünkü.

7. semih_hk

semih_hk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yorum yapan arkadaşlar teşekkür ederim..
    Türkiye şartlarına en uygun yağın 10w 40 olduğunu okumuştum.. -20 derece ile +40 derece arasında özelliğini koruyan bir yağ..
    castrol magnetec 10w 40 4 lt almaya karar verdim.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif yağa katkı filan da düşünmüyorum.. eski tip motorlara öneriliyor bu katkıları..

8. barış erkaçtı

barış erkaçtı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    barış erkaçtı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bp ile castrol aynıdır boşuna 20 tl fazla vermeyin castrol alın.40 tl

9. semih_hk

semih_hk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bp nin hangi yağı ile aynıdır?.. daha önce söylese idiniz iyi olacaktı..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
    castrol magnetek 59 tl ye aldım.. 10 tl ye de yağ filtresi 10tl de değişim ücreti toplam 79 tl ye maloldu..
    ancak değişimden sonra aracı çalıştırdım.. tüpe geçtikten sonra çıt çıt çıt motor çalışma sesi değişti.. gaza basınca ses kesiliyor ancak rolanti sesi çıt çıt çıt.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif benzinde bi sorun yok..
    neden kaynaklanır yağ değişiminden sonra böyle anormal bi ses neden yapabilir?.. böyle bişi yaşayan var mı?..

10. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Iddia edilen, BP Visco 5000 ile Castrol Magnatec'in ayni yaglar oldugudur. Bunu herkes dillendiriyor hatta ben Umraniye sanayideki yagcidan da duymustum. Ambalajlarini incelerseniz uretici adreslerinin de ayni oldugunu gorursunuz ancak ben yine de ihtimal vermiyorum. Castrol'un mutlaka bir farki olmasi gerekir.

Rolantide duydugunuzcit cit sesi ise gaza gectikten sonra enjektorlerin cikardigi sestir. Aracin yalitimina bagli olarak bu sesi caresiz duyacaksiniz, hatta bazi enjektorler seyir esnasinda da dizel arac gibi oter. Onlem olarak enjektor kutugunun altina lastik takoz koydurabilirsiniz, bunu merakli bazi gazcilar yapabiliyor.

11. barış erkaçtı

barış erkaçtı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    barış erkaçtı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaslar vestel regali arçelik altusu castrol bp yi.sadace isim satılolar ğrğn aynıçhem üstüde yazıyor.hemde açıkta yağ satan abi söledi.10000 km yaptım.halaa kullan diyor tamirci bp için.

12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Opetten alıyorum bende aynısından..iyi yani bi sıkıntı yok

13. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Acik yag (10w-40) litre fiyatini bilen var mi arkadaslar?

14. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    magenetec 10w40 kullanıyorum 4lt 45 lıra

15. kepuze

kepuze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o çıt çıt sesi bende de var ama kaputu kaldırıp baktığımda lpg kitinden geldiğini anlıyorsunuuz eğer lpg markanız brc ise güvendiğim ustalarımın yorumu brc nin bu sesi sürekli verdiğidir. Merak etmeyin önemli bi çıtırtı değil

16. semih_hk

semih_hk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yağı pahalı almışım.. biraz kazıklandık galiba..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    ama şu an çekiş iyi.. baya farketti.. castrol magnetec 10w 40 herkese tavsiye ederim.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

lpg markası atiker.. kit dediğnizin markası da aynı mı oluyor?.. bakım filan mı gerekir?.. bir de bu gaz geçişinde filtre olduğunu duymuştum.. bu filtre nerede bulunur?.. biz temizliğini yapabilir miyiz?..

17. m.cagan

m.cagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gün içinde birçok müşterim bu soruyu soruyor.kesinlikle castrol.getzlerde 10w40 kullanılır.castrol ve bp aynıdır ikiside aynı malzemedir bilginize..

18. Q lodost34 Q

Q lodost34 Q Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracımızın yağı değişirken 70 bin km yakın araçlar için 10/40 normal bir yağ ile bor power nasıl ollur acaba

19. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar cumartesı gunu castrol 10/40 aldım 4lt fiyatı 50 tl bostancı sanayısınden aldım bılgınıze.

20. m.cagan

m.cagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

hocam bor power etkili olduğu söyleniyor fakat ben kendi arabama koydum çok bir etki görmedim.kaliteli bir yağ değişimi sırasında isterseniz bir deneyin.bor power fiyatı da 45tl.

Bu Sayfayı Paylaş