Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg li 0 araba yı ilk etapta benzinlemi kullanmayı

'LPG Sistemleri' forumunda xodeda tarafından 21 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar arkadaşlar. hyundai accent 1.4 almayı düşünüyorum. lpg yi bayi takacak garantiye dahil. 
    size sorum yeni motoru ilk etapta belli bir km ye gelene kadar benzinlemi kullanmalıyım yoksa direk lpg ile kullanmaya başlayabilirmiyim. hani diyorum lpg ile başlarsam belki motor tam açılmaz. bu işin hastalarından tavsiyeler bekliyorum. 
    teşekkürler.  bide kusura bakmayın acemiliğime verin bu lpg sıralı  dır herhalde değil mi.?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

2. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg sıralı sistem benzinde kullanmanıza gerek yok.. zaten ilk çalıştırmada benzinle çalışıyor aracınız.Hayırlı olsun alırsanız
    Düzenleyen : ****EYÜP***

3. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür edrim pazarlıklar sürüyor. yarın büyük ihtimalle alıyorum. bun bu zmavisini istiyorsum ama ellerinde yok sanırım. metalik gri olacak sanırım

4. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    başka bayiye bakın yada getirttirin buz mavisi gerçektek eraya en çok yakışan renk

5. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aslında arabayı (rodajda) ilk 1,000 km benzinde kullanmak motor için iyi olacaktır.yerinizde olsam ilk 1,000 km den sonra lpg kullanmaya başlardım.

ayrıca 1.6 almanızı tavsiye ederim.şimdiden hayırlı olsun

6. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür edrim . tavsiyeleriniz için. bende önce 1.6 düşündüm ama üzün süre kullanacağım bu arabayı. kalabalık da değiliz hani ağı yük falanda taşımayacağız 1.4 daha uygun olu diye düşündüm. birada arştırdım kendi çapımda. 

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sen bilirsin sonuçta yakıt ve vergileri aynıdır.1.6 CVVTdaha mantıklı bana göre.ama senin tercihin.
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

8. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Süleyman kardeş ileride elinden çıkartırken çok pişman olursun.1.6 dan kesinlikle şaşma.Sürüş keyfide sefası.SELAMLAR......

9. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    düşünmeye devam edeyim o zamanhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

10. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki arkadaşlar son sorum 1.4 select mi 1.6 team mı??

11. Misafir

Misafir Guest

benc e1,6 alın kullandım gerçekten deli gidiyor 1,4 ü çoğu önermiyor alan da 1,6alsaydım diyor sonradan yine de size kalmış ama bence de1,6 sonuçta sıfır alcaksınız en az 2-3yıl binersiniz birşey olmadıkça

12. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben yarın bayi ye fikrimi değiştirdiğimi söyleyeyim en iyisi. foruma yeni üye oldum. üye olmadan önce kesin kararım dı 1.4 ama şimdi sizlerin sözüne güvenerek vazgeçtim 1.6 team abs alacağım sanırım. eracıların bi bildiği vardır değilmi yani :)

13. raver

raver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1- Kesinlikle 1.6
    2-En az 3000 km den sonra lpg vede tartarini veya orjinal brc.

14. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    siz bayinin lafına pek aldanmayın .Ben bugüne kadar 1,6 kullanıcılardan hiç bir şekilde yokuşlarda çekmiyor araba gitmiyor v.s duymadım .ama 1,4 kullanıcılarından duydum.Forumda era 1,4 hakkında bi kaç topik var incelerseniz size yardımcı olur.

15. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada ben 2-3 değil en az 6-7 sene binmeyi düşünüyorum Allah kaza bela vermedikçe. söylemesi ayıp öğretmenim benim işimi görür bu araba. tabi şehir dışınada çıkarım senede 3-4 kere.

16. raver

raver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  17. xodeda

xodeda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok hocam isim benzerliği. bende şaşırdım. çalıştığım ilde benimle aynı ad ve soy ad :) tesadüfe bak.

18. Misafir

Misafir Guest

onlar size 1,4 satmak için ısrar edebilir vazgeçmeyin 1,6dan.alırken aynı şeyi bize de yaptılar bi250lira indirdiler filan renk içindi bizimki turkuaz vardı leylak oldu

19. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    HOCAM 1.6https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

20. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <t></t><table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="3"><t><tr><td align="center">12.8 / 4700</td>
    <td align="center">14.9 / 4500</td>
    <td align="center">24 / 1900-2750</td></tr></t></table>Sırasıyla era 1,4, 1,6 ve dizel tork değerleri. Bahsettiğiniz yokuşta bayılma olayını yaşamamak ve çabuk hızlanma, motorun ani tepki vermesi için en düşük devirde en fazla tork değerini veren motor kullanmak gerekiyor. Bu bakımdan 1600 motorun daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Yakıt tüketimi de 1400 ile aynı.

Konu dışı olmakla beraber dizel motorun tork gücüne dikkat çekmek istiyorum. 1400 motorun neredeyse iki katı ve yakıt tüketimi benzinlilerle kıyaslanamayacak kadar az.

Ayrıca ben getz ve era motorlarının aynı olduğunu düşünüyordum ancak getzin özelliklerinde tork 12.8 / 3200 olarak vermiş. Ürettiği maksimum güç ise aynbı yani 97 bg. Bu konuda teknik bilgim olmamakla berbaer sanırım motorları farklı.

Hangi arabayı tercih ederseniz edin şimdiden hayırlısı olsun diyorum.

Düzenleyen : koyay

Bu Sayfayı Paylaş