Sonunda lpg de 1tl yakmaya başladıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Dün 40 tl lpg ile Garipçe köyüne gittik , köyden çıkarken gaz bitti ... Sarıyer'den 30 tl daha gaz aldık , o da tam 30km sonra bitti bu nedir yav ? araba 2000 deviri asla geçmedi ... Çok keskin bir gaz kokusu var , Lpg sızdırmazlık raporu almadan önce 300-320kr yakan arabama gaz kaçırıyor diye onay vermediler , gaz kaçağı olan yerleri sıktırdılar , değiştirdiler ... gittik tekrar tamam olmuş dediler ... Ve eve dönüş yolunda lpg kokusu ... 3 yıldır lpg kokutmayan araba lpg kokutuyor ... bu koku gün geçtikce arttı ve artık araç içinde camlar açıkken dahi ciddi bir göz yanması yapıyor ... Alibeyköy - Avcılar'a 35tlye gidip gelen araba 60 liraya gidip gelemiyor !!! Hangi lpgciye gittiysem yok ! köpük sıkıp kontrol ediyorlar kaçak yok ... Çiğ atıyor desek , egsozda lpg kokusundan eser yok ... manifoltda kaçak yok ... çekişde problem yok , motorda vuruntu yok , motor gayet bakımlı ... Nedir bu anlayamadım , benzinde 400-450kr arası yakıyor ... benzinde kullanıyoruz mecburen ... LPG sisteminin markası tartarini ... sıralı tip ...
Köpük değilde gaz tespit cihazı ile yerine bakılabilir. Dediğin gibi koku yapıyorsa kesin bir yerde kaçak var.
geçmiş olsun mirkan kardeş, lpgnin en sevmediğim tarafı kaçak ve ayar sorunları, 2 yıllık kitim sızdırmazlıktan geçmedi, 3 yerde kaçak varmış, benimkide tartarini, şansa bak depo bağlantıları veya dolum ağzına baktırdın mı? yada depodan motora giden borularda ek falan varsa oralara bakıldımı? motor tarafında kaçak yoksa belki oraya gelişte olabilir
Abi cihazı olan hiçbir yer bulamadım , gaz kaçırıyor diyorum sabunla koşuyo adamlar ... Sabunla koşmayacak https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif, bildiğin biryer varmı ?
Benimde düşüncem o hortum ... ama depo ve motora giren kısmı kontrol edildi ... hortumda ek yok ... altını filanda sürtmedik hasar görsün ... Yinede değiştireceğim ... lpg flitresini değiştireli 5000km oldu onuda değiştireyim ... Ha birde şunu söylediler , depodan motora giden hortumda kaçak olursa depo gaz vermezmiş ... inanmadım gerçi ...
son dediğin doğrudur, kaçak olursa gazı kesen mekanizma var şamandırada. senin ihtiyacın iyi bir lpg ustası.
Bır ara bende de aynı problem olmuştu.Her gaz alışımdan sonra aracta gaz kokusundan durulmuyordu.Gıttım cıhazla baktılar sabulu kopükle baktılar kacak cıkmadı hıcbıyerde.Bellı bır zaman sonra yıne rahatsız edıcı bır kokuyla cektım arabayı sağa actım kaputu bu buharlaştırıcı beyının onunde regulator var sarı renklı sanırım gaz basınc regulatoru bu regulatorden sıvı bır sekılde gaz akıyordu kacak burdanmış sende bı bak ıstersen bu regulatorden olabılır.