Ben yeni öğrendim, bilenler mutlaka vardır benim gibi bilmeyen arkadaşlarımız varsa diye konuyu açtım. Accent era aracım var.. kışın benzin sarfiyatı arttığı için benzin olmadan lpg ile aracı kullanamazmıyız diye servise sordum(benzin ve lpg geçiş düğmesi olmadığı için) servis kesinlikle benzin olmadan çalışmaz dedi.. ayrıca benzin seviyesinin ÇEYREK DEPONUN ALTINA İNMEMESİ GEREKTİĞİ ni söyledi.. lpg kullanırken dahi benzin pompasının çalıştığını ve arızalanacağını ve beraberinde birkaç parçanın da değişmesi gerektiğini bugünkü fiyatlarla 450 tl masrafı olacağını söyledi.. dediğim gibi bilmiyordum... bilmeyen arkadaşlara da duyurmak istedim... Kazasız belasız günler dilerim herkese...
Evet hatta çeyrek değil yarım deponun üzerinde tutuyorum sürekli, yarım deponun altına düşerse soğuk havalarda zor çalışıyor.
Benzin olmamasının araca vereceği zararı felan bilmem ama bazı sıralı sistem kitleri direk lpg ile çalışabiliyor. Günün birinde başınıza gelirse aklınızda olsun. Gaz seviyesi göstergesinin üzerindeki tuşa basılı tutarak çalıştırırsanız direk gaz ile çalışır. (Tabi LPG kitinizde direk lpg ile çalışma özelliği olması gerek.) Benim aracımda atiker marka tüpte bu özellik mevcut.
evet dün benzın azdı ve bayır yukarı cekılıydı benzınde calıstı stop ettı bende dırek gazla calıstırdım yoluma devam ettım güzel bısey gazla calısmasıda
İkikez benim başıma geldi benzin bitti ve gaz olmasına rağmen araç çalışmadı. Haliyle yaşadığınız sıkıntı cabası. Benzinin çeyrek deponun altına düşmemesi iyi olur, hem pompa hemde zaman kaybı olmaması açısından.
benzin deposunun dibinde kalan tortu benzin pompasının arıza yapmasına neden olabilir, o nedenle hiçbir zaman benzin bitti ışığını yaktırmayın,
Kesicilerde var oto elektrikcilerinde tüpe geçinde benzin pompasının enerjisini kesiyor. Tavsiye eden var gerek yok diyende var ben taktırmadım ama taktıran arkadaşlar memnun...
LPG li araç sahiplerinin benzin stoklarını dolu tutmasında her açıdan yarar var. Arasıra aracı benzinde kullanıp aynı zamanda benzinli olduğunu unutturmamak lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Sıralı sistem kullanımda unutmak mümkün değil ancak sıralı sistemli araçlarda bile belli dönemlerde aracı 15-20 km benzinde kullanmak gerekli.