merhaba arkadaşlar aracımda arasıra lpg kokusu geliyor genelde kırmızı ışıklarda aracı herangi bir yerde durdurduğumda kaç kere baktırdım hiç kaçak yok temiz diyolar pimpirikliyim desem oda yok yolcular benden önce söylüyo gaz kokusu var diye kafayı yiyecem lütfen bi yol gösterin saygılar Düzenleyen : kaanfurkan
kaçak yoksa sadecekötü yakıttan olur...başıma geldi...hem de firma adı vrmeyim en ünlü firmalardan...uzun yolda mecburen aldım..eskiden hangi istasyondan alıyorsan yakıtını ordan al...ama iki üç depo bitmeden koku tamamen kesilmez...
Kaçak olmamasına rağmen koku olması ilginç. Brc kullanım klavznda ilk çalıştırmada koku olabilir diyor. Düzenleyen : PoyrazEfe
arkadaşım aynı sorun benimde başıma geldi yaşdığım bir tecrübeyi paylaşayım koku genelde araba soğukken daha fazla geliyordur muhtemelen lpg tamir cisine 3 defa gittim çihaz la ölçüm yaptılar har tarafı taradılar bir türlü bulamadılar en sonunda 4 kez gittim raç soğukken daha fazla koku yapıyor dedim onlarda olmaz böyle şey kaç defa ölçtük hiç bir sorun yok dediler ama ben inat edip bir kenarda arabanın soğmasını bekladim ve 3- 4 saat kadar bekledim sonra kaputu açıp arbayı çalıştırdım yine aynı koku ben bile kokuyu alabiliyorum hemen ustayı çağırdım daha cihazı tutar tutmaz ötmeye başladı enjektörlere dağılımını yapan hortumdan geldiğini tespit etti hortum biraz kasılmış bağlantı yerinden gaz kaçırıyormuş neyse bir kelepçe ile hemen sorunu çözdüler tabi merak edip daha önce niçin tespit edemediniz diye sorduğumda motor soğukken araç da fazla lpg harcıyor bir de soğukken lpg basıncı daha fazla oluyormuş ısınınca basınç azalıyormuş basınç düşünce kacak minimum seviyeye iniyormuş bumdan dolayı tespit edememişler bilmiyorum senin gaz kokusu araba soğukken yapıyorsa tavsiyem araba soğukken gaz kontrolü yaptırman inşaallah çözersin kolay gelsin
ha birde ankarada bulunuyormussun istesen lpg cinin adresini verebilirim öyle ufak tefek şeylere ücret talep etmiyorlar benim sorunumu çözdü sağolsun tabi iyi bir ustan varsa bilemem
bende de aynı sorun 4- 5 gündür var. araç lpg'ye geçtiğinde koku yok ama bir süre sonra koku geliyor sonra kesiliyor. sabah ve akşam için aynı hatta akşam aracı durdurup motora baktım ama koku filan gelmedi. gece olduğu içinde kabloları tam inceleyemedim. LPG'yi sürekli aynı istasyon ve aygaz(opet) alıyorum. geçen yakıt tüketimide arttığını farkettim belki kış filan diye olmuştur dedim ama bu son günlerde ki koku canımı sıktı. sorun çözümü için yukardaki gibi bir yöntem mi deneyeyim? birde trabzon'da iyi bir lpg ustası tavsiyesi var mı? lpg lovato ve 1 yıllık. aracım 2000 accent milenyum
merhaba arkadaşlar benim arabada klima açıkken tüpe ilk geçtiğinde yaklaşık 2 dk süren bir koku oluyor, sonra geçiyor. bu filtreyle alakalı mıdır? 10 ay önce sızdırmazlık almıştım kontrol ettirmem gerekir mi?
arkadaşlar merhaba, bu koku olayı ne yazıkki bende de var. öncelikle aracı koku yapıyor diye bostancı sanayide atiker bayiine götürdüm sorun yok dediler. baktım koku geliyor hatta i30 buluşmasında orada bulunan arkadaşlarda ve serdar bey'de farketti bende maslağa (maltepede oturuyorum) çevre otogaza gittim. öncelikle şunu belirteyim güzel işçilik yapılıyor ama çok kalabalık 10 dakikalık işi 3 saatte anca yaptırıyorsunuz. incelediler ve bu gaz ile benzin geçişini ayarlayan map sensör sanırım onu değiştirdiler ve başka kaçak yok dediler. bende 3 gün önce aracımı hyundai dumankaya servisine kaporta işçiliği için bıraktım buji,buji kabloları,bobini kontrol etmelerini istedim. bu gün arabamı aldım bir sıkıntı olmadığını aracı cihaza bağladıklarında tüm değerlerin stabil olduğunu belirttiler. bayiiden çıktım ve eve doğru gelirken ne yazıkki koku hala vardı. aldım elime pet şişeyi süngeri, bende kontrol ettim. hem stop halinde hemde çalışırken bir sıkıntı göremedim. şimdi ne yapmalıyım?
hala güncel, yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar zannımca biraz fazla su dökmüşüm bujiler ıslanmış araba tekliyohttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Düzenleyen : haltunay
gaz kokusu ne yazıkki hala gelmekte, kaçak olmadığı yönünde herkes hemfikir ama bu koku nerden geliyor bilmiyorum. artık son çare dudulludaki mmo sızdırmazlık istasyonuna götüreceğim. belki onlar birşeyler bulur.