Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg kapalı yerler

'LPG Sistemleri' forumunda salihpetek tarafından 12 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    arkadaşlar ben nisan ayında aracıma lpg taktırdım güzel ekonomisi performan zaten aracım 2007 accent era 1.6 zaten araç112 ps düşse düşse ne kadar düşecekki dimi yani performans güzel 1 kere ankaraya 3 kerede altınoluğa gittim performans süper 200 220 görüyor rahat ama şu kapalı yerlere girme sorunu hakkında bilgisi olan varmı misal kapalı feribota bincen lpgli binemez alışveriş merkezinde otoparka gircen lpgli giremez bu ne yaaa bu yasa hakkında yani bu sorun hakkında bilgisi olan varmı

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    LPG li kapalı alanlara girmek yasak.Bende girmiyorum.Kendi ve çevrenizdekiler sağlığı açısından sizde girmeyin

Düzenleyen : Levent

3. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    ben onu demedim zaten bilgim dahilinde duyduklarıma göre şuandaki lpg sistemleri avrupa standartlarına göre üretilio benimde bildiğim bu yasa eskiden kalmış yani kalkma ihtimali varmı demek istedim

4. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Umarım kalkar.Ama kalksada ben yinede kapalı yerlere girmeyeceğim.Aracım ile

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benimde çok sinir olduğum bir durum...bazı alışveriş merkezlerini açık otoparkı yok bazısınında hemen doluyor açık otoparkı

ben yedek lastigi çıakrıcam o zaman baksalarda anlamazlar LPG oldugunu.

6. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence gereksiz bir yasak bu. avrupada serbestmiş

7. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bencede bu yasak gerekli lpc'li araçların girmesini istemiyorum..!

8. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Çok saçma benzinli araçlar en az lpg li araçlar kadar tehlikeli. En iyisi sadece dizel araçlar girebilsin kapalı otoparklara.

9. eroglu1977

eroglu1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yok yok en iyisi sadece at arabaları girsin kapalı yerlere lpg yi taktırıp yasal hale getirene kadar onca para ve zahmet sarfediyorsun üstelik karbondioksit salınımı azaltarak daha çevreci oluyorsun ama yassak!!!!benim güzel ülkemin mantıklı insanları bir kereo kadar tehlikeli olsa ingiltere kraliyetinin makam arabaları lpg li olurmuydu hiç......

10. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar hemen tepki göstermeyin, LPG'li araçların kapalı yerlere alınmamasının sebebi var, herhangi bir gaz kaçağında LPG havadan daha ağır olduğu için zemine çöküyor yani açık hava da olduğu gibi dağılmıyor, en ufak bir kıvılcımda bummmmmm....istermisiniz böyle tehlikesi olan bir ortamda gezinmek yada çoluğunuzu çocuğunuzu gezdirmek.....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    sadece kendi çıkarınızı düşünerek yorum yazıyorsunuz,tehlikeli olup olmamasını hiç düşünmüyorsunuz daha doğrusu işinize gelmiyor.Ve bu yasağın kalkmasını istiyorsunuz.Bu kadar bencil olmayın,birazda cebinizi düşündüğünüz kadar canınızıda düşünün

12. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Şuanda sıralı sistem bulunan araçlarda gaz kaçağı olması çok zor zaten iki yerde kesici valf var birisi tankda birisi motor kısmında. Lpghaber sitesindeki habere göre lpg li araçların kapalı otopark problemi tamamen çözülecek deniyordu bakalım göreceğiz.

Lpg kapalı otopark olayında ben ankara ankamoll de kapalı otoparkın en son katına kadar inmiştim 3. kat olması lazım ve girişte görevliye bizzat söyledim araç lpg li diye fakat görevli havalandırma sistemimiz var girebilirsiniz deyip herkesi içeriye alıyordu. Aynı şekilde konya da tüm alışveriş merkezlerinin 5 yıldız otellerin kapalı otoparkına giriş yapılabiliyor. Girişde lpg li araç giremez yazsada hiçbir güvenlik önlemi ve cezai yaptırım yok otoparkta araçların arka kısmına bakmanız yeterli lpg dolum ağızları tamamen görünmekte.

13. Misafir

Misafir Guest

TÜRKİYE'de NE ZAMAN İNSAN HAYATININ DEĞERİ OLDU'ki...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

14. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben apartmanımın kapalı otoparkına girmekten çekiniyorum bişe olurda apartman çöker benim yüzümden diye 20 aile var sonuçta.
    Tehlike arzetmektense açık alana koyarım katlanırım herşeye sizde boşwerin takmayın kafanıza Öyle bi yasak kalkma olayının olabileceğinide zannetmiyorum şahsen

15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence saçma...Ben giriyorum şahsen...Bence kapalı otoparkların zaten havalandırma sistemi olmak zoruda değilse eksoz gazı birikir.Bu da tehlikeli.
    Bu lpgdeki sızıntı benzin deposunun delinip akması gibi birşey.ikiside kapalı alanda tehlikeli.

16. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    amaann boşverin arkadaşlar, yasaklar delinmek için değilmidir zaten. saçma yasakları delmek herkesin hakkıdır.

17. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İtalya'da devlet LPG'ye geçilmesi için insanları teşvik ediyor. Ayrıca Avrupa'da yeni yapılan tüm otoparklara LPG'li araçlar girebiliyor. Havalandırma sistemi ile sürekli hava devridaim oluyor. Yakında bizde de yasa değişir. Yeni AVM'lerin çoğunun otoparkları havalandırma sistemli.

18. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ülkemde lpgli aracımı kapalı otoparklara almıyorlar bıktım bu yasaklardan deyip aracımla beraber avrupaya iltica talebinde bulunucam https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

19. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    hocam kafana göre takıl, gir park et ne olacak sanki

20. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Avrupada lpg ye teşvik sadece otopark ile bitmiyor. Lpg li araçdan bir müddet vergi bile alınmıyor. Lpg fiyatları olabildiğince aşağıya çekiliyor ama birde bizim memlekete bakın. Sanki lpg taktırmayın der gibi başımıza birsürü iş çıkartıyorlar :)

Fransa'da hükümetin dönüşüm yaptıran araçların 2 bin avro olan masrafını üstlendiğini, Almanya'da emisyon testlerine göre LPG'li araçlarda vergi indirimi yapıldığını belirten Şafak, ''Londra'nın merkezine giren araçlardan 10 Pound alınır, ancak bu LPG'li araçlardan alınmıyor. Bizde ise bir teşvik söz konusu değil, benzin satışları düştüğü zaman LPG'ye zam yapılıyor. En azından fiyat yönünden LPG teşvik edilmeli''

Bu Sayfayı Paylaş