Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg kaçağı

'LPG Sistemleri' forumunda haraskar tarafından 12 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. haraskar

haraskar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar arabamda atiker marka sıralı var yolda gaz alıp evime geldim ve aradan 3 saat geçtikten sonra arabadan ses gelmeye başladı.kaputu açtığımda gözle görülür şekilde gaz kaçağı olduğu farkedip vanayı kapattım.çok masraflı olurmu tamiri bi de ne kadar güvenilir

2. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    gazı nerden kaçırıyor ... kesinlikle bu şekilde kullanmayın !!! benzinde kullanın ...

3. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam maliyetinden ziyade büyük bir tehlike atlatmışsın öncelikle geçmiş olsun. Başına daha kötü şeyler gelebilirdi de. Maliyetini tahmin etmek zor ancak atiker yetkili servislerinde yaptırman senin için daha hayırlı olacaktır.
    NOT: LPG yi işte bu yüzden sevmiyorum ve taktırmıyorum.

4. Misafir

Misafir Guest

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif..........gazı nereden kaçırdığına bağlı çıkacak olan maliyet...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

5. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet mirkan doğru söylüyor kesinlikle o şekilde kullanmayın,depodan vanayı kapattıysanız sorun yok,buradan teşhis koymak zor olur o yüzden servisine giderek kontrol ettirin,lpg beynin üzerinde bir adet büyük somun var ve genelde o somundan kaçaklar oluyor tabi bağlantılarda bir sorun yoksa ama iyiki farketmişsiniz,bu arada gaz kokusu varmı çünkü bazen su buharıda olabilir ama riske girmeyip en kısa zamanda benzinde kullanarak gazın servisine gidin.

6. haraskar

haraskar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaçak bu direksiyon hidroliğinin altında yani sıralıların sağında gri renke metal bir parça var onun altından aşağıya doğru

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracı stop ettiğinizde depo ve ön selenoide elektrik gitmez ve hat kapanır. Bu süreçte gaz kaçağı varsa büyük ihtimalle regülatör gövdesi yada giriş-çıkış rekorlarından kaçırıyordur. Sabunlu su dökerek tespit yapabilirsiniz. Regülatör gövdesinden kaçak yapıyorsa regülatörün içi açılacak yayı değişecek ve diyafram üzerindeki pislikler temizlenedek. Hangi marka gaz alıyordunuz?

8. haraskar

haraskar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam regülataör dediğiniz bu mutfak tüplerindeki denklanşöre benziyorsa onun altından kaçırıyordu sabunla bakamaya gerek yok zaten kaçak gözle görülüyordu.bugün ben sanayiye götürdüm kaçak yoktu usta karlanma oldu dediğimde klimadan dedi bi şey anlamadım şimdi tank vanasını yine kapattım benzinde kullanıyom urfaya gidince göstercem.bide bilmediğim bi yerden 10 tl lik gaz almıştım argazmı ne ondan olurmu yani?

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu an regülatörünüzün içindeki yay rahat çalışamıyor, ben bu sorunu aygaz kullandığımda yaşadım. Klima ile hiç bir alakası yok. Yay geride kaldığında basınç artıyor ve regülatörün diyaframları gövde kenarında gazı tutamıyor. İçi açıldığında sıvı sabun gibi yağlı bir maddenin her tarafı kapladığını göreceksiniz. Ustanıza gidin ve regülatörün açılarak temizlenmesini talep edin.

Bu Sayfayı Paylaş