Değerli forum üyeleri.sıralı sistem lpg nin regülatör üzerindeki ısı sensörünün bozuk olduğunu söylediler.sensörü iptal edip kaplo bağlantılarını kısa devre yaparak bağladılar.araç benzinde ve lpg de çalışıyor.ancak motor sıcaklığı 30 dereceye gelmeden lpg ye geçiş yopıyor.sorum şu ısı sensörü olmadan kullanırsam ne gibi teknik sorunlar karşıma çıkar.bu arada sistem voltran marka.ilçede çalışıyorum.en yakın servis 200 km uzaklıkta.hafta sonu gidip sensörü alıp takacağım.merak ettiğim konu şu çalışmada hiç bir proplem yok hatta çabucak lpg ye geçtiği için benzinden tasarruf ettiğimi düşünüyorum.ama sonrasında bir arıza oluşurmu.cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
arızalı denilen sensörün direnç değerlerini ölçtüm. oda sıcaklığında 8--- 8,5 k ohm geliyor.senserü ısıttıkça değer aşağılara doğru hızla düşüyor.netten araştırtım sağlam yorumunu yaptım.sizce doğrumudur.yada voltran ısı sensörünün direnç değerlerini bilen varsa paylaşabilir mi .teşekkürler
arkadaşlar,kafama takılan bir soru var.günümüzde yıllarca karbüratörlü sistem , tek nokta enjeksiyonlu ve 8 valfla araçlara takılmış olan mikserli lpg sistemleri soğuk havalarda çalıştırılıyor.bildiğim kadarıyla hiç birindede lpg için ısı sensörü yok.yani benzinden lpg ye geçmek için motorun ısınmasını beklemiyorlar.bir de netten takip ettiğim kadarıylada lpg de sıvı çalıştırmık için firmaların çalışmaları var.şimdi gelelim merak ettiğime niçin bizim sıralı sistemlerde lpg ye geçmek için motorun ısınması gerekiyor.sonuçta yıllarca diğer sistemlerde araç motorlları çalıştı. önceki aracım flash tı 180 000km tüplü kullandım hiç motor sıkıntısı yaşamadım.
Sağlıklı yanma ısınmış lpg ile oluyor, siz şimdide çalıştırabilirsiniz ama tüketiminiz benzin ile aynı olur.
peki bu şekilde çalıştırmanın mekanik olarak motor sübablarında,pistonlarda,silindir kapağı vb. elektronik olarak lpg ecu sü benzin ecu su ve motor sensör aksamlarında ne gibi olumsuzluklar oluşturabilir. saygılarımla
Merhaba, forumda bu bilgileri çoğu kez yazdık, yukarıda bulunan arama kısmından bütün merka ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.