Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lpg ilk çalıştırma sorununda son nokta.

'LPG Sistemleri' forumunda tamer27 tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    merhaba,

sitedeki birçok arkadaşımda olduğu gibi aracımda atiker marka lpg var. firmayla yaklaşık 2 yıldır git gelleri oynadık. haklarını inkar edemeyeceğim ilgilendiler.

ancak geçenlerde son noktayı koyduk. firma bizim araçlarımızın lpg ye uyumlu olmadığını kabul ediyor. aynını yetkili servisimde söylemişti.kendilerinde bununla ilgili çok sayıda başvuru olmuş.

eğer sizinde aracınızda atiker varsa;

ilk çalıştırmada benzinde tekliyor hatta stop ediyorsa,

yaklaşık 200 km benzinle gidince bir süreliğine düzeliyorsa,

yazın araç hemen lpg ye geçse bile çekişte ve kalkışlarda problem yaşıyorsanız hiç boşuna aracınızda kusur aramayın tamirciye servise para bağlamayın. inanın aracını sapasağlam. tek sorun lgp sistemi.

şimdi firmayla görüşme halindeyim. paramın iadesi ve aracımın ruhsatının iptal edilmesi masrafını karşılamalarını talep ediyorum. yoksa bu işi mahkemeye taşıyacağım.

şikayetvar.com u inceledim. bu konuda çok sayıda şikayet var. hepsi de aynı problem.

haberiniz olsun.

2. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Dedikleriniz çok doğru hemen hemen bütün milenyumlarda ve admirelerde oldu bu sorun.Serdar Abi iyi bir lpg ayarıyla bu işin halledilebileceğini söylemişti ama bizim araçlara uyumsuzsa gerçekten para iadesi daha mantıklı

3. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar,

Atiker marka uyumsuz oluyorsa, hangi markayı takmamız lazım. Ben de admire aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum ama marka konusunda kararsızım.

4. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hiç bişi cıkacagını dusunmurum bu konuda bence bosuna ugrasıyorsnuz ayrıca bu her aracta yok bende 2005 admire var ve sorunum yok sanırım sizin lpg donusumunde bi sıkıntı var ustanızı degiştirin bence

5. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    maalesef basit sıradan işlemler çözüm olmuyor.

zaten firmada kabul ediyor ancak iadeye falan yanaşmıyorlar.

hep derim TÜRKİYE DE GARANTİ KOSKOCA BİR YALANDIR.

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Tüketici mahkemesine gidin. Tüketici mahkemeleri, en kısa sürede ab sartlarına göre size yardımcı olur.. Eger ab sartlarına göre haklıysanız, hakkınızı alırsınız..

7. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    adamlar işlerini yapmışlar. bir aylık süremiz varmış sözleşmeye göre. sonradan iadesi mümkün değilmiş.

garantide sadece parçalarda meydana gelebilecek arızaları kapsıyormuş. montajda bir hata olsa adam sizi bayiye gönderiyor bizi ilgilendirmez diyorlar.

çok merak ediyorum bu şatış politikasıyla kazandıklarını nasıl yiyebiliyorlar? öteki tarafı hesap etmiyorlar mı?

madem benim aracım lpg ye uyumlu değil (bunu kendileri de söylüyor) o zaman bu araçlara neden takıyorsun? biz şu modellere takmıyoruz deyin. uyumsuzluğu kendi mühendisleri bile biliyor ve kabul ediyor.

8. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araçlarınız LPG ye uyumsuz diye nasıl söyleyebiliyorlar benim aklım almıyor??? 1 yılı aşkındır zavolli lpg kullanıyorum hiç bir problemim olmadı. Hatta kışın memleketime gittiğimde -10 sıcaklıkta bile hep tek marşla çalıştı. Madem araçlarımız LPG ye uyumsuz neden bizimkilerde bir problem yok???

9. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Ben önceki arabamda da (1990 Ford Taunus) şimdiki ERAbamda da BRC kullanıyorum memnunum şeytan kulağına kurşun ))

10. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Ya arkadaşlar neredeyse motosikletlere bile LPG takacak hale geldik. Koca araba nasıl uyumsuz oluyormuş. İşi kıvıramayınca lafı kıvırmışlar anlaşılan.

11. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ben başka markalarda sorun olanı duymadım. atikerde problem var. şikayet var.comdaki atiker şikayetlerinin tamamına yakını bu sorunla ilgiliydi.

belki iyi bir ar-ge çalışması yapmamışlardır. zaten bayilere adam götürsen adama tüp takacaklar. onlar hiç yok demiyor ki.

söktürüp brc taktırmak istiyorum bende veya zavoli.

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Lpg eralara uyumsuz değildir. O araca uyumsuzdur. Arada cıkıyormus, diğer araclarda sorun yokken bazı araclarda uyumsuzluk yasanıyormus. Lakin, lpg arastırması yaparken foırumlarda okumustum. Benim lpg ci ise dogru montaj yapıldıktan sonra uyumsuzluk sorunu olmaz demişti... Netice atiker de aynı atiker, er da aynı era... Onbinlerce arabada sorunsuz calısan sistemim baska arabada uyumsuz olması demek ya arabada sorun var demek ya da lpg kitinde.. Ya da ilk montajı yapan ustada(!) Bu arada eger istanbulda olsaydınız, birde bizim lpgciye gitmenizi tavsiye ederdim. Diğer büyük bayilerin bulamadıkları sorunlar oldugunda Atiker ona havale ediyor..

13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    konuyu acan arkadasın arabasıda admıre 1,3 benımkıde öle 2mızdede atıker var ve bende hıc bı sorun yok hatta baska daha lüks alsam bıle atıker taktırırım dusuncesı varken admıre 1,3lere atıker lpgsı uymuo dıe sonuc cıkarmak cok yanlıs sadece sızde olan arıza ıcın bütün fırmayı ve accentlerı zan altında bırakamazssınız ben burda fırmayıda savunmuorum bakın burda lpg taktırıcak ınsanlara yanlıs fıkır olusuo fırma hakkında sızın montajı yapan ustanız becerıksızmıs kı bukadar sorun yaratmıs cevremde okadar cok atıkerlı admıre 1,3 varkı hıc bırı sızın yasadıklarınız yasamadı hatta forumdan bı abımızede beraber gıttık taktırdık oda memnun genelleme yaparken dıkkat etmenıze gerek var önce ustanızı yargılayın

14. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    emın abıyle aynı yerde taktırdık 2 mızınde arabası aynı 2mızdede atıker var sıkayetımız yok Allaha sükür sızın dedıgınız sorunlar olsaydı 2mızde yasardık tekleme sorunlarını

15. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Burada bir arkadaşımda da var. aynı araç farklı yerlere montaj yaptırdık. hatta aynı sorunu yaşayan getz li bir arkadaşımız daha var. bu sitede bile bu sorunu yaşayan onlarca insan var bence forumu iyi okumalısınız.

önce bayi de sizin gibi yaklaştı ve aracı ona bıraktım. birkaç gün boyunca araç orda kaldı. adam diyor aklıma gelen her yeri test ettim her yere baktım diyor. yine ondan önce de başka bir özel servise gitmiştim. o da aracım tüm ateşleme enjeksiyon vs parçalarını başka bir araçla değiştirip denedi yine olmadı.

aracın kirlenmiştir carbon clear yaptır dedi. yaptırdık. 125.000 deki aracımın temizliğine temizliği yapan usta bile şaşırdı.

bu ben bu kanıya 3 günde varmadım. 2,5 yıldır bu sorunla uğraşıyorum.

aracın sorunu dijital bir problem. bayi yazılıma müdahale etmiyor ki. sadece parçaları yerleştiriyor. zaten bayi hatası olsa atiker bunu da bulurdu.

geçen ay buraya bir heyet gelmişti. onlara bu sorunu aktardık onlarda haberdarız ancak araştırıyoruz diyorlar.

yazdıklarımdan kimseyi bilerek zan altında bırakmıyorum tek başıma da karar vermiyorum. başıma gelenlerin özeti yukarıda.

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz iyi okumamışsınız forumu. Montaj hatalı olduktan sonra ayar bile kurtarmaz.

Hyundai 1.3 motorları kadar lpg'ye uyumlu başka bir motor görmedim.

17. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bu arada başıma gelen bir olayı anlatayım.

kardeşim 6-7 ay önce bir accente müşteri oluyor. konuşurken lgp li olduğunu öğrendiğinde soruyor tekleme zor çalışma sorunu var mı diye. cevap çok ilginç: "kışın yapıyor ama zaten soğuk havalarda bütün araçlar yapar"

aracında problem olupta bilmeyenlere ne demeli. kimbilir belkide aracında sorunu olmayanlar sorun olduğundan bihaberdir. :)

18. canerhgg

canerhgg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şahsen ben de inanmıyorum "aracın uyumsuz" olduğuna...

19. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    montajın hatalı olmasını pek anlayamıyorum. dedim ya dijital bir sorun. mekanik değil.

montajın hatalı yapıldığını atikerin anlaması gerekmez mi?

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bakın bunun Atiker yada başka bir kit markası ile ilgisi yok, hyundai ile de zerre alakası yok.

Bu sorunun tek nedeni montajcı. ama ayarda hata yapıyorlar, ama montajda.

Düzenleyen : Serdar

Bu Sayfayı Paylaş