Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg ilk çalışma gaz yemiyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda oğuzdeniz tarafından 28 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. oğuzdeniz

oğuzdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    selam arkadaşlar12 eylülde 2005 model 1.3 mpı admira aldım. motor soğukken ilk çalışmada araç gaz yemiyor. oysa ilk çalışmayı benzinle yapması lazım değilmi ; on saniye falan sürüyo bu olay daha sonra düzeliyor. gün içinde 1-2 saat sonra tekrar çalıştırmada bu olay gerçekleşmiyor. acaba buna sebep nedir? yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
    Düzenleyen : oğuzdeniz

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz, forumda aratırsanız bu konu ile ilgili bir çok sorun kaynağı ve çözümünü görebilirsiniz.

3. oğuzdeniz

oğuzdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    walla bi konu war ama araç lpg değil sanırım. bide bu olay sadece motor soğukken oluyor. acaba aynı problemmi?

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yukarıdaki linklere bakabilirsiniz.

Arızanızı kendiniz tespit etmek istiyorsanız avometre kullanmayı bilmeniz gerekmekte.

Yine başka bir yöntem saç kurutma makinası ile tespit yapabilirsiniz, bunun için sabah aracı çalıştırmadan önce emme manifoltunun üzerindeki iat/map sensörlerini ve egzoz manifoltundaki o2 sensörünü ısıtarak test etmeniz gerekli.

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aramıza hoşgeldiniz.Keşke ilk mesajınız soru değilde kendiniz tanıtmak olsaydı

7. oğuzdeniz

oğuzdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kusura bakmayın ozaman hemen kendimi tanıtayım. adım oğuz çanakkaleliyim fakat kocaelli gölcükte görev yapıyorum . bu kadarı yeterli heralde..

8. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Oğuz Bey.Aynı sorun bende de var.İlk çalışmayı benzinle yapıyor rahat bir şekilde tek marşta çalışıyor.Araç gaza geçtiğinde çok kısa bir süre gaz yememe durumu oluyor gaza biraz yüklenirsem hemen geçiyor.LPG sisteminiz sıralı,emülatörlü veya eski tip sistemlerinden hangisi?Sıralı ve emülatörlü sistemlerde ilk çalışmaları benzinle yapar.Eğer sisteminiz bunu yapmıyorsa ilk olarak bu sıkıntıyı bilen birine götürüp gidermeniz gerekir.

Benim bildiklerim bu kadar elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım yeterli olmadıysa kusuruma bakmayın Oğuz Bey.Çok şanslıyız ki oldukça bilgili,donanımlı ve yardımsever üstadlarımızın olduğu bir forumdayız.Yeterli açıklamayı onlardan duyacağımıza eminim.Geçmiş olsun umarım sorununuz kısa zamanda halledilir.

9. oğuzdeniz

oğuzdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benimki sıralı sistem landirenzo var. ilk benzinle çalışırken rolanti düşüyor. ileri hareket etmek isteyince araba yığılıyor gaza basıyorum ama gaz yemiyor sanki hiç basmıyomuşum gibi oluyor. motor ınınpta gaza geçince her şey düzeliyor.
    ve aynen üstadlarımızın tecrübelerinden aydınlanacağımıza eminim. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Bu Sayfayı Paylaş