bu hafta sonu aracımı kartal oto sanayi sitesine götürdümnormalde150 -160 tl yakarken şimdi 210-220 arası yakıyor... gaz dönüşüm servisine araç çok yakıyor diye ayar yapılsın istedim.. fakatservisdeki arkadaş aracı 5-6 defa gaza bastı ve gaz filtresinin yanlarındaki vidaları açtı gaz geliyor dedifakat abi dedi bunun gaz beynindekisıkıntı var araç gaz yemiyor ve bunun için yakıtı fazla harcıyor... hava filtresine giden hortumun yarısını bantladı ve havayı azalttı.. sonra ben ayar yapıyorum fakat ayar yinede tutmaz bunu değiştirmen lazım dedi... bende çıktım ordan başka bir gaz dönüşüm servisine götürdüm... ordaki arkadaşa anlattım o baktı ayarladı abi senin arabada sıkınıtı yok dedi gaz beyninde... ben ayarlıyorum sen yine bir bak sıkıntı varsa yine gelirsin dedi... gaz beyni fiyatı 70 tl - 100 tl arası söyledi.... Bu gaz beyninin bozuk olup olmaması nasıl anlaşılır... ?
ankaralı arkadaşım araç sabah normal çalışıyor herhangi bir stop etme durumu yok.. fakat çok yakma sıkıntısı yüzünden canım acayip sıkılıyor... nedeni nedir bunun ?
bozuk tüp beyni sabah zor çalışır veya hiç çalışlmaz. Ayrıca motor soğukken stop edin peşinden marşa basın yine çalışmama durumu yapar. Sebebi ise tüp beyninin aşırı gaz salması ve sonucunda gazın beyin içinde donmasıdır. Donan gaz karbiratöre gitmediğinden araba çalışmaz.
Dostum aracın fazla yakmasının bir sebebi fazla hava almasıdır bu yüzden tamirci hava filtresinin önünü bir miktar kapatmıştır fakat bu çözüm değil. Aynı şey zamanın da eski aracımda benimde başıma gelmişti lpg hortumlarını kontrol ettir mutlaka bir yerlerde bir çatlak falan vardır ve hava alıyordur onu bulup sorunu çözdükten sonra hava filtresinin önünü tamamen aç orjinal haline gelsin yani sonrada bi ayar yaptırdın mı sorunun hallolur kolay gelsin!
peki lgp hortumları aracın neresinde motor kısmında arka tarafta bagaj kısmında mı ? birde kaçak olsa aracın içine gaz kokusu vermez mi ? acaba...
lpg hortumları çatlaksa gaz hemen sızar, ben beyni değiştirdim. 100 tl gibi bir fiyata değiştirdim. beynin bozuk oldugunu tamirci şöyle gösterdi, ayar yapmaya başladı, oradaki plastik vidayı döndürdüğünde gazı azaltması lazım, ama vidayı sonuna kadar sıktığında bile aracın devri dalgalanıyordu. değiştirdik, şimdi yakıtım %15 civarında azaldı, ama asıl önemlisi eski beyinle aracın çekişi çok düşmüştü, yani yüklüyken bayır çıkamıyordu, beyin değişince çekiş çok değişti, sanırım yakıt da o yüzden düştü.
gazın geçtiği hortumlardan bahsetmiyorum hava hortumları var kaputu açıp 3 tane hortumun birleştiğini göreceksin onların arasında T şeklinde bir plastik parça olur o parçada çatlak varsa oradan hava alır. Bu işten ii anlayan bi ustaya götürüp baktırmanda fayda var !
Eğer o hortumlarda bişey yoksa (bence vardır kesinlikle) o zaman gaz kafasına yani bynine baktırırsın ama %90 aracın fazla hava aldığı için sorun oluşuyor!
inş düzelir dediğin gibi master yoksa beynini değiştirmek zorunda kalacağım... anadolu yakasında kartal civarında bu işi yapan ustalar var mı? bana tavsiye edeceğiniz ? veya servis bakar mı bu tür tamirlere ?
dün kaputu açtım master göremedim şu t şeklindeki plastik parçayı... hava filtresinin kapağından tek bir büyük hortum geçiyor karbüratöre o kadar... arabam accent 98 model yumurta kasa...
arkadaşlar sorunum çözüldü aracımda tekleme ve fazla gaz yakma sıkıntı ateşleme sisteminden kaynaklanmış... usta baktı distribitör oksit yapmış onu temizledi araç şu anda normal çalışıyor ve şehir içinde km de 175 tl yakıyor buna çok sevindim gerçekten... https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif