Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg filtresinin önemi

'LPG Sistemleri' forumunda blkgtz tarafından 10 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    arkadaşlar başka bir başlıkta gelişen bir tartışma bu açıklamayı aklıma getirdi önemli olduğunu düşündüğüm bir konuyu bilginize sunuyorum
    geçnlerde lpg bakımından çıkmış bir aracın filtresini gördüm filtre tamamen demir tozu kplıydı kimbilir ne zamandır değişmemiş
    şimdi gelelim esas meseleye lpg korozif bir yakıttır temas ettiği metal aksamda korozyona aşınmaya neden olur bu yüzden lpg malzemelerinin ömrü belirlidir ayrıca kullanılan bütün ekipman sıkı sertifikasyon kurallarına bağlıdır şimdi aracınızdaki ucuz kitlerde olası standart altı malzemenin kaorozyon sonucu toz vermesi bir vaka ama daha önemlisi bu yakıt metal tankerlerde taşınmakta ayrıca metal depolarda saklanmaktadır özellikle istasyonlardaki depolarda uzun süre içinde depo iç yüzeyinin aşınması sonucu demir tozlarının yakıta karışma olasılığı vardır
    bu yüzden lpg filtresinin düzenli temizliği araç sağlığı açısından hayatidir.Mutlaka lpg filtresini periyodik olarak değiştirin.Bazı servisler lpg filtresinin sadece içini değiştirip metal kılıfı değiştirmez bu durumda ön ve arkada bulunan contalara mutlaka dikkat edin eğer bu contalar sızdırma yaparsa filtre işlevsiz kalır ve demir tozları yakıt yolundan motor içine gidebilir enkjektörleri tıkıyabilir yada sağlıklı çalışmasına engel olabilir
    demir tozlarının yanma odasına gitmesi uzun vadede sibop yataklarında birikim sibop yada motorda aşınmaya bağlı sıkıntıları tetikleyebilir
    bu yüzden yakıtın mutlaka kalite standartları gelişmiş istasyonlardan alınması dahada önemlisi filtre sisteminin kondisyonununu yüksek tutulması gerekir
    değişik forumlarda zaman zaman lpg bakım cinayetleri okuuyoruz usta filtreyi açmadı bi ayar yapıp gönderdi lpg de bakım olmaz gibi acaip güzellemeler var
    bu mevzuyu bu derinlikte bilmeyen ustalardan uzak durmanız gerektiğihatırlatılır ayrıca ısrarla lpg filtresinin temizliğini servisinizden isteyiniz
    biraz resmi oldu ama idare edin bu saatte ancak bu kadar toplayabildim mevzuyu :)

2. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yılda bir değiştiriyoruz filtreyi. acaba bu yeterlimidir bilmiyorum. yılda 12bin km yapıyorum

3. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BRC kullanan arkadaşların dikkatine. Piyasada mevcut kesici filtrelerinin çok büyük bölümü uygun değil. Yani fiziki yapı itibariyle uygun olmadıklarından filtreleme yapmıyorlar. Gaz, kesiciye geldiği gibi aynen geçiyor yani. Tavsiyem çıkan filtre ile takılacak filtreyi karşılaştırın ve farklılık var ise takmayın yada takılmasına mani olun.

4. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    her 10000 km de bir değiştirilmeli....

5. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    benim arabada tüp gibi olan filtre yokmuş takdırdım sonradan (25tl) dedimki öbürü değişicekmi yuvarlak olan yok dedi usta neyse aradan 4-5 ay geçtibaşka bi yerde fiyat sordum tüp gibi olan 8 diğeri 10 dedi dedim madem öyle bi bakalım değişmesi lazmmı adam açtı filtreyi simsiyah olmuş hatta yamulmuş yumulmuş bi acayip bişey olmuş değişince arabanın yığılması problemi geçti. diğer ustaya da iyi saydım. değişen adam abi yakın zamanda enjektörlerden yana sıkıntın çıkabilir dedi.

sizce ne yapmalıyım motora da zarar vermiş olabilir ne dersiniz.

bu arada araba 99 1,5 gl modeli.

6. LANDSLİNEE

LANDSLİNEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vallah arkadaslar bende de 2008 era 1.4 era team var tuplu markası atıker benım ne yapmam gerek acaba ılk defa tuplu araba alıyorum bılgısı olan varsa yardımcı olursa sevınırım

7. PoyrazEfe

PoyrazEfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lpg ayar ve bakıma 40 tl verdim. Filtre değişimi dahil.

8. nebigil25

nebigil25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg filtresi ne arkadaşlar. aracın neresinde oluyor? ben ilk defa duyuyorum.

9. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    motor kaputunun içinde oluyor. motora gaz giden bölümde.

10. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar geçenlerde LPG filtresine giren ince hortum çıkmış, araç bir türlü tüpe geçmiyor ve acayip tüp kokusu geliyordu,kaputu açtım, bakarken bakarken o hortumun çıktığını gördüm ve yerine taktım, garibime giden konu; o hortum hiçbir sabitleme olmadan öylece duruyormuş, ben de belki orijinali öyledir diye sabitlemedim, onu bir kelepçe tel vb ile iyice sabitlesem mi, öylece kalsa mı? Giriş-çıkış hortumları haricinde küçük olan hortumdan bahsediyorum.

11. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    10.000km veya 6 ayda bir diyor en son garanti belgesinde.tahminimce 6 aydaki kontrol,10.000km'deki filtre değişimi.6 ay ibaresi yeni konmuş çünkü sadece garanti belgesinde var kullanım kılavuzunda sadece 10.000km'den bahsediyor,zaman kavramı yok.filtre değişimlerine de Diyarbakır'da benim lpg taktırdığım yer 50 lira aldıklarını söyledi.

12. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    3-5 liralık filtreye 40-50 alıyorlar yazık

13. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    haklısınız ama garanti ayağına bakım üstüne bakım.ha ben her zaman bakımdan yanayım ayrı mesele ama biraz makul olabilir fiyatlar.serviste yapılan yağ değişimi veya filtre değişimi yapan kişi çok ustalık gerektiren bir iş mi yapıyor ki dışarıda 100 lira tutan serviste 250 lira tutuyor.ha kaliteli malzeme desen varilden yağ dolduruyorlar ne kadar sağlıklı olursa.milleti garantiyle bağlıyorlar,bu konulara girme nedenim şu;adam bana bu filtreyi brc servisinde değiştirmezsem lpg garantisi sona eriyor dedi.yani bir nevi mecbur bırakıyorlar insanları.
    Düzenleyen : era-euro5

14. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    LPG filtresinin değiştirilip değiştirilmediğini kim nerden bilecek ki? Ben ilk değiştirirken usta nasıl yapıyormuş bir baktım, ondan sonra iki kez kendim değiştirdim.

15. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    sisteme işliyorlar ya lpg bakımına geldi diye.ben yeni taktırdım mesela 2 yıl garantili sistem,ama lpg yetkili servisine bakıma gitmezsem lpg sistemi garanti dışı kalıyor.onun dışında haklısınız önemli olan değiştirmek.

16. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    şikayet edeceksin tüketici mahkemesine servis fiyatı yüksek hemde garanti dışı bırakıyorlar diye. halkı soymak normal olmuş kimsenin gıkı çıkmıyor.

Bu Sayfayı Paylaş