Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg filtre degişimi ve problem

'LPG Sistemleri' forumunda Emin UZUN tarafından 13 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    merhabalar arkadaslar gecen persembe gunu atiker kitimin lpg filtresini degişmek için bir ustaya gittim usta filtreyi degiştirdi ayarlarına da bakalım dedi neyse 30 derecede devreye giriyomus bunu yukseltti 35 e bir kac ayar daha yaptı bu kadar dedi filtre ve ayar içinde (50tl) ücret ödedim ve cıktım yola her zaman gittigim yolda uzun bi yokus var orasını her halukarda 4 le cıkarken ayar ve filtreden sonra 3 le ancak cıkabildim orasını 5 lede cıktıgım oluyodu dedim yeni filtre belki ondandır düzelir dedim ama düzlemedi bugun tekrar aynı ustaya gittim anlattım derdimi dedigi ben ayarlarıyla oynamadım fazla makınaya bagladı hata raporu vardı hata raporunda enjektorler tam acık falan yazıyodu sanırım ugrastı bayagı filtreyi tekrar degiştirdi yine aynı hata yı verdi sonra kalibrasyondan basıncı yukarı cekti sanırım 2 ye falan cıkardı dene dedi arabanın cekisi düzeldi ama benım kafamdaki sorun cozulmedi normalde 1.2 olması gereken ayar suan 2 lerde bu bana nasıl yansır merak ediyorum yakıt farkedermi dedim farketmez dedi ben dedim benim aracımda daha once bole bi hata yoktu neden boyle oldu diye sordugumda bilmiyorum diye bi yanıt aldım sizce ne yapmalyım biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çekiş artarsa haliyle yakıtta artar. 2 bar sıralı sistem regülatörleri için yüksek bir basınçtır. Başka bayii'ye götürün aracınızı bir baksın.

3. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    peki serdar bey sizce filtre degişimindsen sonra arac neden cekişten düşmüştür

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eğer ayara müdahale edilmediyse gaz kesici içindeki filtre defolu olabilir. Benim bir sefer başıma gelmişti.

5. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    filtreyi degişti tekrar ama yine hata kodu gosteriyodu sonra basıncı yuksellti usta bu sekilde kullan dedi dedim neden bole oluyo 1.5 memeler senın arabana ufak dedi ama dedim bu hata filtre degişiimine kadar yoktu bilemiyorum dedi

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Abdullah ŞENER

Abdullah ŞENER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar Bey 1,3 accent e FBR diye bir marka taktırdım. klasik sorunlar olunca ustaya memeleri 1,5 veya 1,6 basıncı da 1-1.2 yapmasını söyledim. usta yapmaya çalıştı olmadı dedi. ayarların otomatik olduğunu müdahale edilemeyeceğini söyledi 2.0 meme taktı. Şimdi sogukken geçişlerde problem oluyor. ne önerebilirsiniz
    teşekkürler

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    FBR malesef hiç görmedim, montajla ilgili sıkıntınız olabilir, geçişleri hissediyorsanız regülatör basıncı çok düşük yada enjektör sonrası hortum boyları çok uzun. Rüştünü ispatlamamış kitleri tercih etmeyin.

9. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ve sonuc filtre degişiminden sonraki yakıt 30tl lik gaz ve 105 km buyrun burdan yakın ve o sinirle dogru ustaya anlattım durumu benim yaptıgım basınc ayarı ile yakıtın alakası yok diyort usta bende daha once 30 tl lik gazla en asagı 150 180 arası gittimi söledim zam geldi kış geldi aldıgım cevap basıncı dusurdugunde motor bunu kabul etmiyomus diyorumki daha once ble bir sorun yoktu bende bilmiyorum diyip işin içinden cıkıyo artı senin aracın için bu memeler kucuk diyo oyüzden hata veriyomus kit memeler degişcek yolda kalibrasyon yapıcaz diyo bilemiyorum ne yapmalyıım

Bu Sayfayı Paylaş