Merhabalar hayırlı akşamlar son zamanlarda dikkatimi çeken bi sıkıntı var aracımda lpg dolumu yapılıp arabanın içine girdiğimde içerde gaz kokusu oluyor sadece bu olay gaz aldığım zaman oluyor başka zamanlarda koku falan yok nerde bi sıkıntı olabilir acaba saygı değer arkadaşlar.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum, son 3-4 aydır bu problem var, ilk 5-10dk. içinde koku gidiyor ama 4 yıldır lpg ile sürdüğüm aracımda bu sorun daha önce hiç olmazdı. Neden kaynaklanıyor yardımcı olun arkadaşlar?
bu benzin veya mazot alırken aracın yakıt kokması gibi birşeydir.İlk dolumda ve pompayı çıkarırken bir miktar gaz çıktığından olabilir.
Dediğiniz mantıklı da 4 yıldır lpg kiti üzerinde olan bir araç neden son bikaç aydır böyle koku yapar bilemiyorum. Öncesinde hiç koku olmazdı.
Dediğinizi yapmaya çalışacağım, gaz lır almaz lpgyi taktırdığım ustaya gidebilirim, uzak değil. Peki bu şekilde aracı kullansak ve diyelim ki dediğiniz gibi dolum borusunun rekorundan kaçırıyor olsa, ne gibi bir zararı olur?
Aynı sorun eski aracımda vardı. Dağ Cey cevabı soylemıs zaten dolum hattından tüpe giren kısımda buyuk ıhtımal kacak var ve tupe gıren basınc azalınca orada gaz hapsoluyor ve rekordan kacak yapıyor. tüple alakası yoktur muhtemelen olayın bu olacagını dusunuyorum.
Yani bu durumda bu sorunu düzeltecek kişi yine lpg ustası değil mi? Ona aynen durumu anlatsam gaz alır almaz gitsem çözmesi için yeterli olur mu?
Onun gibi bişey ama almadan git istersen belki bi eleman yollarlar gaz aldıgında test için biz olayı bildigimiz için direk yerınde yaptırdık.50 tl yi geçmedi galiba .
Kendi aracımdaki her gaz alımının ardından yaklaşık 30-60dk. süre ile geçmeyen gaz kokusu hakkında son durumu yazayım istedim. Üstteki arkadaşların dediği gibi gaz dolum rekoru değişti, 10TL aldı usta ve gaz alımının ardından koku gelmedi. Şimdilik son durum bu, inşallah da düzelmiştir. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara önerim bu şekilde olacaktır.