Yumurta kasa 1.3 var arkadaşlar bende aracına dijital lpg göstergesi yaptırmak istiyorum daha önce deneyimi olan arkadaşlar varmı ?
125 lira yazmıs verdiğim linkde var biraz pahalı alt tarafı gösterge 60 70 lira olması gereken bişey ama çok kullanışlı olduğu kesin
Eğer gerçek biçimde değerleri gösteriyorsa şahsen lpg'li aracım olmuş olsa 100 lira olmuş olsa alırdım
montajında birşey yok şamandıra üzerindeki saatin yerine bir aparatı var o baglanıp aracın önüne kadar tesisatı çekiliyor. lift olursa işlem daha kolay olur sanki aracın altından kablo çekmek. yanlış hatırlamıyorsam depodaki basınca göre kalibre ediliyordu yada öyle birşey. arkadaş baya baya iddalıydı benzin göstergesi gibi hassas diye bir yazısında. ben o zaman 70 tl gibi bir rakama depoyu fulleyip 2-3 hafta gezerim dedim öylede yaptım
Pazartesi günü görüştüm. 125 tl fiyat verdi. Montaj ve kalibrasyonu'nu telefonda tarif ediyormuş. Montaj işinden hiç anlamam Ankara'da kullanan birini bulsam almayı düşünüyorum.
Satan arkadaşla pazartesi günü görüştüm. 125 tl fiyat verdi. Montaj ve kalibrasyonu'nu telefonda tarif ediyormuş. Montaj işinden hiç anlamam Ankara'da kullanan birini bulsam almayı düşünüyorum.
Simit tankta acaba dengeli gösteriyor mu?Ben tankın şekli bakımın dengesiz gösterdiği düşünülürse simit tankta pek doğru göstermez diye düşünüyorum.Silinidir tanka doğru gösterbilir.Yalnız aracın içine ayrı bir hava katacağı kesin. Birde içerdeki mevcut ledler lpg ecusu bilgisayara bağlanarak değerleri ve hassasiyeti değerlerle biraz uğraşarak kalibre edilebilir.Bir de öyle bir durum söz konusu.
Bykadir arkadaşım benim yeni kasa elantra brc lpg li benim araçta lpg sarfiyatını aracın beyninden alabilirmiyim.
Şu an hatırlamıyorum.Bayağı önceleri okumuştum.Ama sonradan bir çözümü bulundumu bilene sormak gerek.
İlk sayfada ki facebook hesabına bakarsanız cihazı üreten kişi daha yeni brc'li lpg sistemleri için prototip hazırlayarak brc'li bir sistemde denemeye başlayacağınını yazmış. Benim tüp atiker silindir tüpü simit tüp ile değiştireceğim için sordum. Herhangi bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Kendi adıma tek sıkıntısı montajı nasıl yapacağım veya yaptıracağım.
Ben kanımca simit tüpte sağlıklı ve doğru sonuç göstermeyebilir.Çünkü simit tank şekli gereği gösterge randıman vermiyormuş.Bende daha yeni simit tanka geçtim daha göstergesini denemdim.Belki simit tankta kalibrasyonla uğraşarak belki az da olsa doğru ayarlanabilir.Ama bayağı uğraşmak gerek.Bende bahsettiğin facebook sayfasını inceledim.Orada bir pdf dosyasıyla kullanım klavuzu paylaşılmış.Orada bağlantı ve kalibrasyon hakkında açıklayıcı bilgi verilmiş.Orada incelediğim kadarıyla bağlantı olayı basit,kalibrasyon olayı biraz uğraştırabilir.Simit tankta biraz daha uğraşarak doğruya yakın ayarlanabilir.Ama ne olursa olsun gösterge orjinal lpg göstergesinden daha iyi aracın içine ayrı bir hava katacağı kesin. Aslında benim amacım.Benzin göstergesinin yanına ledlerle lpg düğmesindeki ledleri taşımak.Gerçi pek o ledlere bakmıyorum bile.Tankı fulleyip km sayacını sıfırlıyorum.Bitene kadar biniyorum.Kaç km götürdüğünü öğrendikten sonra her tankı fullediğimde sıfirlıyorum.Aşağı yukarı 3-5km sapmayla biliyorum.Ne kadar km.lik gaz kaldığını.