Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG DE ROLANTİ SORUNU

'LPG Sistemleri' forumunda zakkoram tarafından 15 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar arkadaşlar..1996 model sonata var bende..sıralı lpg var..araç ilk benzinleçalışıp lpg ye geçene kadar sorun yok.lpg ye geçtikten sonra motor sogukken yine sorun yok..bir müddet gidip motor tam sıcaklıga kavustuktan sonra ışıklarda durup kalkarken veya durup öyle kalkarken pır pır lama olusuyor..araç gaz yemiyor patlatma yapıyor..düz yolda giderken hiç bir sıkıntı yok..gayet rahat..ama dur kalklarda özellikle tam sıcak konumda rezil ediyor..buji-buji kabloları-akü degişti..olmadı..lpg ciye gittim ayar yaptı yine olmadı..nasıl bir yardımda bulunabilirsiniz..

2. Misafir

Misafir Guest

Hava filitresi ne durumda...

3. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle geçmiş olsun uzun yıllar lpg li araç kullandım o sorun başıma çok geldi 94 model şhinimde :D aracın hava filtresi yani mixer denen parçanın takıldığı yer dışardan hava alıyo olabilir ki mutlaka sorun ondandır. bide sürekli aynı firmanın lpg sini almazsan her firma farklı katkılar kullandığından araçta rölanti bozuklukları olabilir işinin ehli bi ustaya gidersen yapacağı ilk şey dediğim yerin etrafını sıvı conta ıla kapatmak olacaktır bunun dışında beyinde pislik birikmesinden olabilir onunda bi vidası var hafta bi kere açılıp içinin temizlenmesi gerekir yeşil bi sıvı akarbu aracının performansınıda etkiler içinden

4. Misafir

Misafir Guest

Üstad sıralı sistemde mikser yok....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abi sıralı sistem kullanmadım ama mixer olmasa bile muhakkak bi yerden hava alıyodur. ayrıca uyardığın için teşekkürle forum sitelerini bunun için seviyorum bir elin nesi var 2 elin sesi var hesabı bilmediğimiz veya eksik yada yanlış bildiklerimizi düzelte biliyoruz teşekkürler abi..

6. Misafir

Misafir Guest

Rica ederim....hava alma konusunda sana katılıyorum, ihtimaller içinde o da var, hava fazla geldi'mi "fakir karışım" oluşup araç performans kaybeder, düzensiz çalışır ancak sıralı sistemlerde hava direk klapeden veriliyor, zor olsada böyle de bir ihtimal var yani...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracın gaz ayarı fazla açılmış isede aynı şeyi yapar..fazla gaz motorun boğulmasına neden olur..

8. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hava fltresinide sıfır degiştim..anlayamadım gitti..lfg ci bilgisayarla ayarladı ama hava fazla gelse muhakkak ikaz ederdi diye düşünüyorum..arkadasa katılıyorum bir elin nesi var iki elin sesi var hesabı..bilgileriniz içn tsk ler..rolantide çalısırken gaz verdin mi sanki hava filtresi olmayan araç gibi horul horulda ses geliyor gibi hissediyorum..baktıracagım hemen....

9. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorunun neden kaynaklandığını öğrendiğinizde bizede bildirirsenz seviniriz belki ilerde bizimde başımıza gelir bilgi sahibi oluruz..

10. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SELAMLAR..ABİ BİR EL ATIN BENİM ŞU SONATANIN DURUMUNA https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. banaztolga

banaztolga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kardeş birebir aynı sorun benim 96 elentra da da var. Yazıyorum her yere. Bakalım bulacakmıyız devayı. Ustalardan iş çıkmadı. Brc ustaları çözemedi. Ya nasip..

12. Misafir

Misafir Guest

Bazı araçlarda LPG uyum sağlamıyor, bunu da göz ardı etmeyin, mesela vw grubunda TSİ motorlu araçlara LPG takamıyorlar....çözümsüz sorun olabilir...

13. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar.abiler ben buldum çözümü..memlekette usta kalmamıs ama..herşey paraya dökülmüş..söktürdüm lpg yi...sen sag ben selamet hesabı..araba canavar oldu..git gel tekerlerim asındı lpg ciye..yazıklar olsun para için tüketiciyi yakan ustalara

14. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun .

15. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş kesinlikle hava filtresinde sorun,aynı sorun bendede vardı
    patlama yapıyodu + performans yoktu,hava filtresinin borusunu yarım
    kapatıver fakat bunu yapartken araç çalışsın ozaman farkedersin zaten
    motor kendine geliyo,saygılar...tamircilere sordum hiç biri yapamamıştı bende rasgele farkettim

16. fatih10305

fatih10305 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş ben yazdım bak çözümünü bi dene istersen aynıdır sorun aık hava filtresi falan tak derlerse hiç tatırma gaz ayarına gidincede tekrar orjinalini tak diyolar,ama benim yazdıma bi bak dene,o patlamadan neler çektim ben

17. altayercan

altayercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eksoz sistemine bir baktırsaydınız yahu,benim düldülün bursaya giderken eksoz borusu orta yerden patladı ve motor sıcakken lpg de rölantide stop etmeye başladı,arabayı verdiğim arkadaş henüz yaptırmadı hala aynı,o ana kadar ayda yılda bi stop ederdi, susturculardan biride çürümüş tü zaten,eksoz sistemine dikkat diyorum,lpg de önem li

Bu Sayfayı Paylaş