aracıma 600 km önce atiker gold lpg sistemi taktrdım. Taktırdıktan 80 km sonra ağrıza ışığı yandı onu hallettiler sonra sıkıntısız bindim.Ancak bu akşam 2. vitesde yokuş çıkarken gazı az yer gibi yapınca ben de gaza az yüklendim ve pat diye arabanın altından ses geldi.Bence yakır hava karışımından kaynaklı ama ne olduğunu anlamadım. Daha sonra arabayı biraz zorluyarak yüksek devirlerde kullandım hiç bir sıkıntı olmadı.Problem nedir acaba anlamadım cevap yazacak arkadaşlara şimdiden tşkler..Bu arada ankarada şehir içi 18 krş yakıyor.
Tahminimce bogulmus arac patlayip rahatlamistirinsallah bi ariza olmamistir SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir sıkıntı olmadı üstadım şuan içinde gözükmüyor fakat yeni bir sistem de bunun olması normal mi sizce
Lpg tam yazmazsa katalitik her yakıta yaptığı gibi onuda çevreye zararsız hala getirmek üzere imha eder bu imha esnasında lpg ide yakıt hafif patlamaya benzer sesler oluyor. tapatalk...
Atesleme sistemi ile ilgili arac dusuk devirde sizde hizlanmakicin gaza cok basincaolusur genelde bu patlama buji vekablosu arizalidir diyedusundum ama 24000 deki aracta bozulmaz bunlar yada lpg ayari
Bugün yine bakayım bir zorlayım dedim bir sıkıntı olmadı. Lpg yi taktıralı daha 2 hafta oldu öncesinde aracımda bir problem yoktu. Servise de götürmüştüm lpg taktırmadan önce kontrol ettirdim herşey normal mi diye bir problemin olmadığı söylendi. Bakalım bir daha yaparsa o zaman götürürüm gösteririm.
1) Gazı nereden almıştınız 2)Durum devam ederse LPG sistemine zamanlama ile ilgili bir ayar yapılması gerekebilir. Enjektörlerin gazı püskürtme zamanı ile alakalı
İstasyon kaynaklı olabilir birde aracınızı yokuşta boğmuş olabilirsiniz gaz bırıkmıştır aniden gaza yüklenince basınçla siboblardan egzoza gelirken egzoz sıcaklığından patlama yapmıştır gayet normal birdaha olmaz isterseniz aracı 3. vitese atıp düz yolda gaza basmayın stop edecek derken 2 ye çekip gaza aniden yüklenin çat çat çat diye gezersiniz bizim arkadaşın 2013 Leon FR modeli var TSI benzinli 3 le giderken 2 ye çekip gazı kökleyince çat çat çat geziliyo şahinciler sıka sıka gezdik derler buna