Bende Voltran marka lpg sistemi takılı.Bir kaç sorunum var.Gerçi memnunum marka konusunda sorunum yok.Benim sorunum montajla.Sorunlar; 1)Benim enjektörler(LPG) çok sesli çalışıyor.(Bağlantısı kötü yapılmış.çok karmaşalı takılmış.Resmini koyacam hak vereceksiniz.) 2)Benim motor ısınınca özellikle uzun yolda performansta düşme oluyor.Bunu nedenini voltran servisine sordum."Senin regülatör çok içeride o yüzden motorun ısısına maruz kalıyor.Bunun ısıyı fazla görmemesi gerek."dedi.Bu gerçekten doğru mu? Montajını değiştirtsem faydası olur mu ? 3)Başkalarında lpg filitresi takılıymış.Benim aracımda öyle bir şey görmedim. 4)Bir de arasıra kendi kendine benzine geçip tekrar lpg ye geçiyor.Bunu motor daha yeni ısındığında yapıyor.1 kez yapıyor,başka yapmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, öncelikle güzel bir marka tercih etmişsiniz ancak markadan ziyade montajı yapan ustada çok önemli. Sırasıyla cevap verecek olursak; 1- Enjektörlerinizin sessizi mevcut, Bağlantıyla enjektör sesinin bir alakası olamaz. Enjektörler emme manifoltuna ne kadar yakın olursa verimi o kadar iyi olur, benzin-lpg geçişlerini anlamazsınız. 2- Regülatör motordan aldığı sıcak su ile çalışır, Çalışma ısısı 35 - 90 dere arasında olmalıdır. 3- LPG filtreniz muhakkak olmalı, eğer yoksa suç montajı yapandadır. Sonradan araya takılması mümkün olan bir parçadır. 4- Benzinden LPG'ye regülatör ısısı 35 dereceye ulaşınca geçer. LPG 'den benzine geçmesinin 2 sebebi vardır, ya depodan gelen gazın basıncında sorun vardır ya da LPG ecu ayarı düzgün yapılmamıştır ve üst devirlerde benzine geçmektedir. Voltran müşteri memnuniyeti konusuna önem veren bir firma, İstanbul genel müdürlüğünü arasanız size en iyi şekilde yardımcı olacaklarına inanıyorum. Çekinmeden montajın kötülüğünden bahsedebilirsiniz. Selamlar.
Bu düzenlenmiş hali... Bu ECu sunu ben buraya montajladım.Adam oraya ortaya koymuştu takır turuk yapıp duruyordu..Enjektörleri bu şekil yaklaşık 5-6 cm. boru mesafesi var. Regülatörü hava borusunun altında içeride. Acaba lpg filitresi bunu içerisindemidir ki.Değilse nerede takılıdır.ben göremedimde. Regülatür güzükmüyürda burada... İlk aldığımda sorunlar yaşadım.Sakaryada voltran servisini buldum.Adam bilg. bağladı ve" sana yanlış program atılmış.Yanlış ısı sensörü seçilmiş bu yüzden sorun yaşıyorsun"dedi.Sonra ayarı yaptı bir turla dedi.Araba roket gibi oldu.Ama 20 kağıdıda aldı tabi.Birde senin bu tesisatı kim yaptıysa pek güzel yapmamış dedi.Zaten geçenlerde enjeksiyon pompasından regülatöre giden bir hortum var.Adam nasıl bir hortum taktıysa ikidebir ısıdan yarılıyor.Ben tekrar takıyorum yine yarılıyor.Yarıldımı arabadan giderken belli bir devirden aşağıya düştümü direk benzine geçiyordu birde hemen çekişi düşüyordu.Ona iyi bir hortum taktım sorun yok.Acaba bu tesisatı düzelttirsem kaça patlar ki bana.Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız sevinirim dostlar.ŞU anda yukarıdaki sorunlardan başka sorun yok.Birde çalışırken geç alıyor.Servisteki usta gaz sisteminden dedi.Benzine kontağı kapatıp çalıştırırsam sorun yok.Ama gazda sorun yapıyor. Düzenleyen : bykadir
Cengizhan Atasever Voltran Kalite Güvence Müdürü Tel : 0 216 466 60 96-167 Dediğim gibi Voltran & Vogas müşteri memnuniyeti konusunda çok hassas bir firma, yukarıda başka bir forumdan aldığım Cengizhan bey'e ait iletişim bilgileri var,size yardımcı olacağına inanıyorum.Montaj çok tartışılacak cinsten, engüzel çözümü voltran yetkililleri size bildireceklerdir. Sn. Cengizhan bey'ide bu vesile ile foruma davet ettim. Selamlar.
Sağol dostum.Dediğim gibi çok berbat bir tesisat değil mi? Birde gaz borusunun geçtiği yerler ön lastiğin hareketli parçalarına yakın geçiyor dedi hyundai servisindeki usta.Değiştirmeni öneririm dedi.
KADİR BEY Yazdıklarınızın bir kısmını okuyabildim.Anladığım kadarıyla genel bir montaj probleminiz var. Montajın yenilenmesi noktasında çeşitli servislerden ön fiyat teklifi alarak hangi servise yaptıracağınıza karar verebilirsiniz. Fabrika olarak garanti süresi içindeki her türlü parça arızasında hemen devreye girmemiz mümkün.Ancak montaj noktasında tamamen servislerin insiyatifi bulunmaktadır. Hatalı bir montajı belgelediğiniz taktirde araca montajı yapan serrvis bunu düzeltmekle yükümlü olacaktır. Şayet İstanbul Servisimize gelme imkanınız olursa montaj konusunda arkadaşlar gerekli incelemeyi yaparak size uygunluğu hakkında bilgi verebilirler. Saygılarımla
CENGİZHAN BEY, Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı memnun kaldığımı belirtmek isterim. Ben bir çok kişinin olumsuz söylemlerine karşı voltran lpg sistemini tercih ettim ve de programlama sorunundan başka hiç bir sorun yaşamadım.Oda sorunsuz şekilde çözüme ulaştı.Yanlız resimlerde gördüğünüz gibi tesisattan kaynaklanan bazı sorunlarım var.Bu da markadan dolayı değil tesisatı yapandan dolayı kaynaklandığına inanıyorum.Yaklaşık 1,5 senedir sistemi kullanıyorum ve de ufak tefek sorunlar dışında pek sorun yaşamadım.Hepsini yazımda belirttim. Size bir kaç sorum olacak; -Acaba sistemin garanti süresi ne kadar? -İstanbuldaki merkezine uygun bir zamanda gelirsem,tesisat kontrolüne herhangi bir ücret alınıyor mu ? -Eğer tesisata gerekli değişiklikler yapılırsa bana ortalama ne kadara mal olur?
KADİR BEY Bizi tercih ettiğiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Garanti süresi 2 yıl.Bizim servisimize geldiğinizde benim ismimi vererek montajda hata olup olmadığını öğrenmek istiyorum derseniz ücret almayacaklardır.Gerekirse bende devreye girerim.Ancak düzeltilmesi gereken bir durum varsa bunun karşılığında bir ücret talep ederler. Tesisatta yapılacak değişikliğin durumuna bağlı olarak ücretlendirmede farklılık olacaktır.Kablo ve hortum gibi parçaların değiştirilmesi parça maliyeti getirebilecek,ayrıca işçilik ücreti talep edeceklerdir. Bu konuda Servis Sorumlusu Selçuk Bey'den ( 216 5402357 ) gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Sizin karşılaşabileceğiniz alt ve üst limit maliyetler hakkında size bilgi verecektir. Ancak genel olarak montajda kayda değer bir problem olmuş olsaydı aracınızın çalışmasında gözle görülür problemler yaşanması gerekirdi.Şayet özenli bir montaj yapılmamış ise bu sizi rahatsız ediyor olabilir. Bu konudaki taktir hakkı size ait,içinizin rahatlaması için gerekli düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.bende elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla,
Kadir Bey öncelikle geçmiş olsun.Lpg filtresinden büyük olanı 4.resimdeki siyah borunun içinde olmalı.Borunun ucunda siyah plastikten somun var baktığınız zaman onu göreceksiniz onu çıkarabilirseniz içnde filtre varmı yokmu görebilirsiniz.Saygılar.
cengiz bey bende vogas+ kullanıyorum 7 aydır ama enjektörler gerçekten çok ses yapıyor bu sistemin özelliğindenmi yoksa bir problemmi var acaba???