Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg de fazla yakıt ve kendiliğinden benzine geçme

'LPG Sistemleri' forumunda gonzales tarafından 19 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    merhaba aracım 2002 1,3 Accent milenyum otomatik.öncelikli olarak araç gazda çok yakıyor ve kaç ustaya gidersem gideyim durum değişmedi.sehir içi 40 kuruşu bulmakta yakıtım.aracın tüm sensörleri yeni ve ecu da arıza kaydı görünmüyor.ayrıca lpg kitimde birçok parça da yeni.çok para harcadım fakat sonuç alamadım.ikinci olay da aracımın deposuna zaman rölesi bağladım.bunun sebebi ise lpg ile beraber benzini de yakması.meğers araç seyir halindeyken çatırmadan lpg den benzine geçiyor.tabii röleyide takınca yakacak benzin bulamadığı için stop ediyor.lpg tamircilerinden biri bana eğer sisteme devir sabitleyici takarsak durum düzelir dedi.lpg devir sinyalini ateşleme bobinlerinin bi tanesinden almakta.benim aracımın modelinde devir sinyalini krank pozisyon sensöründen alabilirmiyim yada en uygun ve sorunsuz nereden alabilirim devir sinyalini

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Devir sabitleyici kadar APTALCA bir icat görmedim. Adam gibi ayar yapsalar bu gibi şeylere gerek kalmaz. Kitinizin markası/modeli nedir?

3. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    atiker fast system .aracı aldığımdan beri bir türlü düzelmedi aracın lpg enjeksyonları 1.8 mm buna rağmen kalibrasyon nekadar yaparsan yap hep benzin ve lpg enjeksyon süreleri arasındaki fark hep 2 kat oluyor çarpan çizgisi hangi konumda olursa olsun.yanii ister sonuç 1.4 yada 1.8 arasında olsun sonuç hep aynı hef aradaki enjektör ms 2 katı ve fazla yakıt.nekadar test sürüşü yaparsan vede benzin ile gaz haritası örtüşse dahi sonuç değişmiyor.tabiii ikide bir benzine geçmesi ayrı bir olay.normalde araç benzinde çalışırken lpg ışığı yanıp söner.lpg ye geçtiğinde ise sabit yanar.benim durumumda lpg işiği sabit yandığı halde benzine geçiyor.zaman rölesini takmadan önce inanin 200 km yolda 60 tl lik benzin ve bir okadarda lpg yaktı araç lpg de kullandığım halde.zatten aracın benzine geçtiğini lpg pogramında görebiliyorum sadece benzin enjektörleri çalışıyor

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    sanırsam fast 2 çünkü bendeki pogramın versyonu fast 7.1 ne ve rölantideki map değeri 030 ila 035 arasında değişmekte.üstelik dikkatimi çeken bir husus ta araç benzindeyken gaza bastığımda regülatör basıncı 1.70 lere kadar çıkabiliyor.lpg ye aldığımda ise 1 ila 1.02 bar arasında seyrediyor

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.7'e çıkması normal, akış yok. İlave olarak benzin kullanmasının nedeni ayar ile alakalıdır büyük ihtimalle. Uzak değilseniz bir akşam kavacık opel servisine gelin bakalım soruna. Tabii gelmeden önce devir sabitlemeyi iptal ettirin, normal olsun herşey.

7. gonzales

gonzales Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tam adresini verir misiniz

8. MSC

Alınan Beğeniler: