selamlar arkadaşlar benim sorunum 2 ay önce atiker düz sistem lpg taktırdım taktırdığımdan beri araçta belli bir süreden sora 40 50 km araba iyice ısınndıktan sonra özellikle düsük devirlerde pat diye gaz kesiyorr araba yığılıyor gibi oluyorr benzinde sorun yok bobin ve buji kabloları değişti bujiler değişti eskisi gibi çok yapmıyor fakat uzunsüre çalışıtığı zamanyinee yığılmaya başlıyoraraba soğuk motorda kesinlikle yapmıyorr o kadar deniyorum sıkıştırıyorum arabayı kesme yapmıyorçok sinir bozucu bir şey bu yaa lpg taktırdığımdan berii huzurum yok 250 tl gitti parçalara bobin kablo buji vsss ama yiende bir ustaya gösterecem bakalım bu sefer hangi parçayı değiştirecek :S
hayır yapmıyorr o kadar dendim arabayı düşük devirde kullandım sıkıştırdım benzindeyapmıyor. lpg de yapıyor
peki neden düşük devirlerde yapıyor yada araba iyice ısınınca yanibaştan yapsa tmm dicem ama 30 40 km gittiten sonra gaza yüklenince başlıyor pat diyee yığılıyor
Aracının karbüratörlü olması lazım, eğer benzinde sorun yok ve gazda giderken bu sorun oluyorsa karbüratöre baktır derim. Karbüratör yan duvarlarında çok ince kanallar vardır bunlar tıkalı olabilir yada kelebeklerde sorun vardır....
peki sorun orda olsa neden belli bir süreden sonra yapıyor ilk ısındığı zamanlar arabayı okadar sıkıştırıyorum yapmıyor ama 30 km felan gittimmi başlıyorr yığılmaya hemde öyle böyle deyil araba sanki kitliyor gibi oluyor acaba lpg buharlaştırıcı iyice ısındığı zamanmı yapyıor yada benim karbüratörün yarısı yok yani otomatik jikle dedikleri yer onu değiştirecem zaten ondan olabilirmi acaba
slm bende palio hl 16 vf 2000 model vardıaraba 3 vitesten sonra hız 80 ni buluca sanki gaz kesiliyor gibi oluyordu ve gazdan çekip yeniledigimde teklemeler başlıyordu ... brc sıralı sistem kit vardı beyne format attırdım geçmişti 20 lt. format ücreti brc yetkili servislerinde. Düzenleyen : atmaca03