Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg danışma

'LPG Sistemleri' forumunda kaynar tarafından 31 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. kaynar

kaynar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar herkese günaydın,

Sayfalarda aradım ama bişey bulamadım,
    Sormak istediğim benim aracın muayenesi kasım da doluyor,bu zamana kadar lpg taktırıp ikisini bir muayeneden geçirmek isitiyorum,tahmini masrafım ne olur
    lpg kiti (ortalama)+ruhsata işletme falan tüm masraflar ,
    konuyu bilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

teşekkürler.

2. eren yavuz

eren yavuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Eren Yavuz
    lpg kiti 900-1500 Tl arası markaya göre değişir,muayene 130 ,ruhsat sayfa 25,sızdırmazlık 25 takipci ile ortalama toplamı 250 TL..

3. kaynar

kaynar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <TABLE id=table1 border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="90%">

<TD height=10 vAlign=top align=left>
    <H1></H1>
    <HR>

<TD vAlign=top align=left>

<DIV id=post_message_10675>

<TABLE id=table1 border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="90%">

<TD height=10 vAlign=top align=left>
    <H1>LPG' yi ruhsata işletme prosedürü</H1>
    <HR>

<TD vAlign=top align=left>

<DIV id=post_message_10675>
    LPG' yi RUHSATA İŞLETME PROSEDÜRÜ

1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve GARANTİ belgesi alınacak.

2. Bulunduğunuz yerdeki Araç vergi dairesine giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alınacak. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 YTL)

3. Muayene harcını aldıktan sonra, MMO (Makine Mühendisleri Odası) sızdırmazlık birimine gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 YTL)

4. Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız. Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız. (Bunu sigortacıya söylerseniz yardımcı olurlar) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

5. Araç Vergi dairesine yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini Karayolları Araç Muayene İstasyonunda yaptıracaksınız. İstasyonda EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

6. Trafik Tescil Bürosuna giderek, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 YTL)

7. Aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Bedeli:10ytl )

Şimdi elinizde "lpg projesi, fatura, garanti belgesi, sızdırmazlık raporu (ya da ruhsatı), EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" var.
    Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor.

8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Trafik Tescil Bürosuna gidip evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İşlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, ya da ertesi gün yeni ruhsatımızı alıyoruz.
    <HR align=justify>

LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur !!!!

Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.
    <HR align=justify>

ARAÇ DEVİR İŞLEMLERİ
    Araç Devir İşlemlerinde İstenilen Belgeler
    • Noter Satış Senedi
    • Taşıtlar Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
    • Trafik Sigortası Poliçesi
    • Trafik ve Tescil Belegeleri
    • Nüfus C

4. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

takacağın lpg kiti markaya göre değişir ama resmi işlemleri 200 - tl yi bulmaz... ne marka taktırcaksın lpg

5. kaynar

kaynar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    brc yada atiker düşünüyorum hani şu 10 veya 12 taksit yapanlardan

6. bruno85

bruno85 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bruno metsu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim arabamda BRC takılı ben çok memnunum

7. kadoli2046

kadoli2046 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    atiker gayet iyi uym saglıyor hyundaiye boşa brc ye fazla para verme.ruhsata işletme olayını muayenen yaklaşınca yaparsın.ruhsata işletme için ekstradan 25 tl sızdırmazlık raporu parası birde ruhsatın bir yüzü değişiyor.toplma ekstra maliyeti 80 tl civarı oluyor

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    fenni muayane ücreti 129 gibi birşeydi, yukarıdaki değer güncel değil galiba?

9. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    konur kirliliği olmasın diye buraya yaziyorum...

arkadaşlar acaba 2004 1.3 lpg'de ne yakar?
    birde araç ölürmü? kullanan arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur.bilgisi olanlarda paylaşabilirler.
    birde hangi markayı önerirsiniz Serdar Bey vogas gibi bişey demişti yanlış hatırlamıyorsam...

Teşekkürler.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tam olarak aynısı değil de kısaca yanıt vereyim diye yazıyorum,
    benim aracım 1.3 97 karbüratörlü accent
    şu anda 160 bin kmde, 80 bin kmdir lpgli, araç ölseydi şuanda gitmezdi, 160 binkmdeki benzinli accentlerle aynı sorunları(biraz yağ yakma gibi) yaşıyorum, başka arızası yok.
    ben 100 kmde şehir içi 10 litre lpg yakıyorum, sen 7-9 arası birşey yakabilrsin. şehir dışı da yaklaşık %30-40 daha az olur,

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.5 GLS aracımız 158.000 km 'de Yağ yakma sorunu yok. LPG ile yağ yakmayı bağdaştırmak yanlış olur. Motor zaten bir miktar yağı yakmak zorundadır ve bu kaçınılmazdır. Ama 10.000 km 'de 1,5 -2 lt yağ yakıyorsa o ayrı ve LPG ile kesinlikle ilgisi yok. Doğru montaj yapılmış bir LPG kiti kesinlikle motorun ömrünü uzatır. Yakıt hesabı ise kaliteli bir kit'te %5-10 benzin fazlası olarak hesaplanabilir. Aracınız benzinde 6 lt yakıyorsa, LPG 'de 6,3-6,6 LT LPG yakarsınız.

12. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

evet Serdar Bey sağolsun gerek özel msjıyla gerek burdan çok faydalı bilgiler verdi.Birkez daha teşekkürler..Serday bey sizin önerdiğiniz markayı babama açıkladım.ancak babam BRC düşünelim diyor illada.çünkü şu an hyundai fabrikası BRC ile anlaşması var ise bil bildiği vardır diyor.
    sizle konuştuktan sonrada yaptığım 1.3 kullanıcı araştırmalarım sonucunda çoğunluk BRC taktirmiş ve de çok memnunlar.
    Ama ben ısrarla CGS istediğimi belirteceğim.hayırlısı...

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    BRC 'ye vereceğiniz paraya CGS taktırmanızı tavsiye ederim. En azından 2. nesil kit'lerden farkı olan bir kit. Bir marka tercihinde kalitenin yanı sıra başka etkenlerde vardır, Hyundai'de bunları kullanmıştır, zira kendi kore fabrikasında CGS üretilirken burada BRC ile anlaşmasını sadece kalite ile ilişkilendirmek mantıksız olur. Ayrıca Vogas'ı araştırdığınızda Toyota'dan akreditasyon aldığını görebilirsiniz, tek Türk firma.

14. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Serday Bey tekrardan merhabalar ,
    benim LPG konusunu biliyorsunuz :)
    babam bugün kartal'da bir gazcı ile görüşmüş brc tavsiye etmemiş...
    ROMANO diye bir marka önermiş baya bir met etmiş.fiyat olarak 1450 lira demiş...
    ROMANO hakkında ne diyorsunuz?..açıkcası bana mantıklı gelmedi.aynısını babamada ilettim..

15. Misafir

Misafir Guest

İlaveten bu numarayı arayıp benim adımı vererek destek isteyin...

Hakan bey (firmanın sahibidir)

0212 549 01 38 -39

16. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Coşkun Abi;

Romano markasına hitaben mi ilgili kişinin ismini ve telefonunu verdin abi anlayamadım kusura bakma...
    Ayrıca Bu konudaki seninde görüşlerin bizim için çok önemli...

17. Misafir

Misafir Guest

Kendisi uzun yıllar LPG işindedir, bir kaç markanın bayiliği devar, her türlü yardımcı olur, Megan'a taktırmayı düşündüğümde kendi aracında da olan bir marka tavsiye etmişti ama adını tam hatırlamıyorum, kendim kullanmadığım için LPG konusunda yorum yapamıyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

18. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Anladım abi...
    Şimdi arayıp bilgi alacağım...
    Sağol..Varol Coşkun abi...

19. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Tanıdığınızı aradım baya bir bilgi verdi ilgilendi...
    Tekrar saolasın Coşkun abi...

20. Misafir

Misafir Guest

Netice....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş