Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG CHARGER (nano charger systems)

'LPG Sistemleri' forumunda joeblack tarafından 30 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün Lpg'ninfiltresini değiştirmek için Lpg'ciye gittiğimdeLpg li araçlara uygulanan LPG CHANGER (nano charger systems)diye bir alet olduğunu gördüm.

Bu cihazın reklamında;
    %5-%20 arasında yakıttatasarruf,
    %5-%10 arasında çekiş gücünde artış
    %3-%5 arasında tork&beygir gücünde artış diye belirtiyordu.

Açıkcası çalışma sistemini tam anlamadım ama :) bu aletin hortumunu emme manifoltuna takıyorlar ve şu işe yarıyormuş;

Dur kalk esnasında motorun pistonlarını taze hava ile besler ve bu sayede yakıtın tamamen yanmasını ve aynı yakıtla daha fazla km yapılmasını,dolayısıyla ilk çekiş gücünün artmasını sağlar mış....

Lpg montajını yaptırdığım yerin sahibi tanıdığım olduğundan ona danıştım oda yakıt tasarrufunda çok bir şey değişmeyeceğini fakat özellikle arabanın kalkışında özellikle yokuşlarda daha rahat ve bayılmadan kalkacağına yaradığını söyledi.Demesine göre arabaya her hangi bir zararı yokmuş kendi kullandığı Corolla'sındada var.Eğer kalkışlarda ve araba yüklüykenki kalkışlarda memnuniyetsizliğin varsa takalım dedi ve bende taktırdım.150Ytl ye mal oldu,15 dk'dada taktılar.

Bir zaman kullandıktan sonra eğerbirşey farketmedi dersen gelcihazı iptal ederiz o zaman yaraını anlarsın dedi ve inşallah faydalı olur.

Arkadaşlardan bunu taktıran veya bu cihaz hakkında bilgisi olan varmı acaba...?

Düzenleyen : joeblackism

2. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu konuda bilgisi olan yokmu

3. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum eğer bi faydasını görürsen burada paylaşmanı isterim .Düşünen arkadaşlar olabilir.Performansa etkisi var ise bende taktırabilirim..

4. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    emme manifolduna takıyorlar yazmışssınız. O zaman motora hava filtre edilmeden direk giriyor demektir buda motor için iyi değil. Muhtemelen aynı etkiyi hava filtresini çıkarsanızda görürdünüz.

5. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konuyu açan arkadaş acaba izlenimleriniz hangi yöndedir yazarsanız sevinirim

6. sarı1

sarı1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nano charger cihazı bende gördüm alet emme manifoltuna rolantide daha fazla hava girmesine nedenoluyor .Bilenler bilir bu durumda kalkışlar da gaza yüklenince daha performanslı hissi uyandırıyor.cihazı alacaksanmotor güçünü test cihazına bağlayarak fark varsa görerek al.

7. sarı1

sarı1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cihaz uzun silindirik ekstra bir hava filtresi gibi dizayn edilmiş içinde bor var diyorlar amma hikaye..

8. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu tip cihazların hikaye olduğunu zannederdim fakat her gün işe arabasıyla beraber gittiğim arkadaşım Honda Civic marka aracına bu cihazdan taktırdı. Eskiden şehiriçi 400-410 km de ışık yanarken şimdi 490-500 km'de yanmaya başladı. Araçta bayılma kalmadı.

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam ortada aynı şartlar altında kullanılan bir araba ve iki farklı yakıt verisi var. Nesi psikolojik bu olayın.

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İçinde ne olduğunu ve nasıl çalıştığını iyi bildiğimden dolayı etkileri ancak ve ancak psikolojik olur. Basit bir balon ve motorun devir düşerken oluşturduğu ters vakumu tutuyor, tekrar vakuma başlarken serbest bırakıyor. Yani sadece ve sadece aşırı derivli kullanımlardan sonra vites değişimlerinde ters vakum oluşuyorsa hiç bir işe yaramaz. Aracını binicisi gibi kullananlara göre bir alet değil.

Bu Sayfayı Paylaş