mrb arkadaşlar 2006 model accent admira 1.3 bir arabam var.Yeni aldım .Aldesa marka sıralı sistem tüp attırdım.Herşey iyi hoş .Ama bir süre sonra baktım ki aracım gazda iken benzinimde gidiyor.Hemen aklıma iki yakıtıda aynı anda yediği geldi.Ama dün bu clube üye olduktan sonra sorunun aracın yakmasından değil benzin pompasının boşa çalıştığından kaynaklandığını öğrendim.Yani araç gazda iken benzin pompası da devirdayım yapıyormuş.Devirdayım neticesi benzinde tükeniyormuş. Şimdi öğrenmek istediğim bu işin ;net bir çözümü var mı.Roleden bahsediliyor.Bu kesin tedavimidir. Bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum .https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley25.gif
Aramıza hoşgeldiniz. Benzin pompanız çalışsada kit'iniz müsade etmediği sürece benzin tüketiminiz olmaz. Hem benzin hem gaz aynı anda yakamazsınız. Kit'iniz yetersiz geldiği yerde (örneğin yüksek devirlerde)size belli etmeden gaz akışını bekletip benzin akışına müsade ediyor olabilir. Bu handikapıayar yapan ustanıza kapattırabilirsiniz. Tabii kitinizin böyle bir özelliği varsa.
çok sağol arkadaşım ama burada usta namına bir tane adam yok .Takan ustanın bile bu konudan haberi yok .Bana söylediği bir benzinliğe git benzin pompasını depoya tak düzelir diyor .İbre eski haline gelirmiş. Böyle bir mantık olabilir mi allah aşkına .Lütfen sen söyle .Bu tarz ustaların elinde kaldık .Şu site olmasaydı bu soruna dair en ufak bilgi alamayacaktım . Şimdi ise roleden bahsediyorlar ama o da pompa kuru kalacağı için arızaya sebep oluyormuş . Şu roleyi taktırsam mı taktırmasam mı arasında kaldım . Bu konuda bilgin var mı Veyahut Bildiğin bir akıl hocası Sana zahmet bir yönlendirsen .Çok makbule geçer .Şimdiden sağol
röle taktırmanızda bir sakınca yok, tek dezavantajı LPG bittiği zaman gaza geçerken benzin enjektörlere gelene kadar araç yığılır. Tahminen 1-2 saniyelik bir süre.
peki o zaman benzine ve gaza geçişleri manuel olarak mı yapmalıyım .Normalde gaz bittiğinde benzine direk olarak geçiş yapıyor ve benzinde gitmeye başlıyor.Roleyi taktığımda aracım istop edip ben mi benzine alacağım. 2. olarak enjeksiyonların soğutulması bu pompa ile oluyormş.Gaz ile giderken bu enjeksiyonların soğumasına ihtiyaç var mı. çok sağol