14.10.2011 tarihinde atiker safefast kit bulunan aracımın 20.000 km lpg bakımı için gebze de bir firmaya gittim. işlem hakkında ön bilgi de istedim. Filtre değişiminden sonra kalibrasyon yapacaklarını söylediler. Ben de montajdan beri herhangi bir sorun yaşamadığımı ve herhangi bir ayar yapılmadığını söyledim. Israrla sistemin mutlaka kalibrasyon istediğini belirtiler.not: montajı çevre otogaz yaptı. Lpg bakımı bittikten ve kalibrasyon yaptıktan sonra Lpg bakımının ertesi günü bugune kadar tık etmeyen ve problemsiz aracım ,sabah ilk calıstırmada rölantideyken stop etti. Tekrar çalıştırdım ve aracı vitese alıp hareket ettirmeye çalıştırınca araç kendi kendini frenledi ve gaz almadı. 3. Seferde hareket etti. bakımı yapan yere gittiğim zaman aracın gaz kelebeğinde problem var diyip salladılar. ben de benim aracım montajdan beri sorun cıkarmamıs ve 1000 km once hyundai yetkili serviste checkup yapılmıs, bugune kadar da yetkili serviste bütün bakımları yapıldı dedim. epey bi papaz olduk adamlarla. Arkadaslar oncelikle problemsiz aracıma lpg filtresi değişiminden sonra illa kalibrasyon mu gerekiyordu?bi de bende eski lpg ayar yazılım yedeği var . onu mu çaksam uzzerine?goruslerinzi bekliyorum.1.4 getz atiker safe fast
safe fast sistemlerde ayar diye bir şey söz konusu değil. aracın kendi enjektör sürelerine göre çalışıyor. ben çevre otogazda bakıma gittiğimde hiç ayar filan yapmıyorlar. filtreleri değiştirip gaz kaçağı kontrolü yapıpyolluyorlar. normalde kalibrasyon yapılabiliyor ama gerek yok. isterseniz eski yedeği yükletip deneyin. dediğiniz sorunlar ayardan kaynaklanıyor gibi. serdar bey konu hakkında daha bilgilidir. konuyu görünce yardımcı olur.
benim bildiğimde aynı sekildeydi. filtreyi değiştirip kaçak kontrolu yapacak olay bitecek diye biliyordum. çevre otagaz da aynı şeyi soyledi. Atikeri aradım musteri temsilcisi filtre değişiminden sonra mutlaka kalibarasyon yapılır dedi. simdi boyle bir ikilem ve problem yasıyorum. Allah tan lpg bakımına gitmeden once yedek almıstım. insallah dogru sekilkde yedek almısımdır. *.ak4 seklinde bir dosya bunu cakayım o zaman . peki son sorum. oldu ki yedeği doğru almamısım. tekrar kendim kalibrasyon yapayım diyorum. kalibrasyon yaparken klima ve farlar acık mı olmalıdır?
Çevre otogaza durumu bildirirseniz ücretsiz sorununuzu gidereceklerdir (ayar yapan vatandaş regülatör basıncınıza mekanik olarak müdahale etmiş olabilir). Forumda herkese çevre otogaz dememizin nedeni zaten bu, adamlar işi biliyor. Kalibrasyon yaparken farlar ve klima kapalı olmalı.
Merhaba Serdar bey, ben gebze de oturduğum için cevre otagaz acıkcası biraz kalıyor. problemi çözemezsem mecbur gideceğim ama acaba internetten uzak baglantı ile yardımcı oluyorlar mı?
tesekkurler. su yedekten bir geri doneyim o zaman. yedekten geri donerken bilmem gereken veya yapmam gereken ozel bir sey var mi?
Yedek alırken problem yok. Bilgisayardaki gibi düşünün, bir dosya çalışırken kopyalayabilirsiniz ama taşıyamazsınız yada silemezsini yada yenisini üzerine yapıştıramazsınızhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
programda nozul boyutu yazmıyor. sadece nozul boyutu küçük, büyükgibi uyarı veren bir ibre var.ancak otomobildeki nozulların üzerinde kaçlık olduğu veya harf olarak yazar
atiker servisinde nozullarını değiştiren oldumu acaba ücretsiz mi yoksa ücretli mi değişim yapıyolar ??
valla bende nozulların nerde oldunu bilmiyorum kaputun altında bi parça vardı tüple ilgili 1.8 yazıyordu heralde o sende bakarsa görürüsün zaten arakadaşım.
bende aracımı 10 000 bakımına götürdüm ve filtreleri değiştirip kalibrasyon yaptılar.aracımda atiker takılı.bakımdan önce yarım kontak çalışan araba bakımdan sonra 2-3 saniye sonra çalışmaya başladı. bilgisayara bağlattım "p0171 yakıt sistemi çok zayıf " kodu verdi. tekrar kalibrasyon yaptırmayı düşünüyorum
az kilometre yapıyorson ne gerek var lpg ye once problem cikarmaz sonra cıkarır bi duzelir bi bozulur ayda 1000 km nin alinda yol yapıyorum 7.5-8.0 litre yakıyorum 100 km de ne gerek var orj i bozup sonra nitrolu model araba gibi goturup ayar cektirmeye ona verilen para ile gidip benzin alırsınız daha iyi haydi iyi günler....
öncelikle sizede iyi günler.biz lpg filtre bakımlarından bahsediyoruz.siz nitrolu model araba gibi ayar çektirme derken neyi kastettiniz anlayamadım. lpg takıp takmamak size kalmış.siz 100 km de 8 litre benzine 36 tl verirken benim aracım 100 km yi 20 tl lpg ile gidiyor.ben ayda 1000 km yi geçiyorum bazen.lpg nin bana sağladığı tasarruf 1000 km de 160 lira.iyi günler.