Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

lpg bakımı

'LPG Sistemleri' forumunda eerraa tarafından 14 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. eerraa

eerraa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar herkese merhaba lpg nin periyodik bi bakımı varmı varsa kaç km de bir? markam brc teşekkürler

2. Misafir

Misafir Guest

ilk yeni takıldıysa 1000 km de var sonra 10 binde bir

3. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 0 km aldığım aracımın lpg sini 7 aydır hiç kontrole götürmedim.
    15bin bakımına gittiğimde servise soracağım.

4. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    brcnin 10 000 km bir bakımı vardır..50 lira sabit fiyat

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bende takalı 14 gün oldu toplamda bu sürede 1150 km yaptım.

ilk 1.000 km sonra bakıma getir dendi..götürcem 1-2 güne.

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lpgnin kısa vadede bakım isteyen hiçbir yeri yok, ama bazı yeni sistemlerde "filtre"lerden bahsediliyor, değişmesi gerekebilir. ayrıca karbüratörlü sistemlerde mevsimin sıcaklık değişikliklerine göre gaz ayarı yapılırsa iyi olur.

7. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün 15000 km bakımını önce hundai servisinde sonrada brc servisinde yaptırdım. Hyundai da yapılan periyodik bakım bedeli olarak 173 tl ödedim. hyundai nin intenet sitesinde lpg periyodik bakımı için yaklaşık 50 tl dir diye bilgi verilmekte. http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=lpg-sss&menu_id=69&ordercolumn=0
    Ancak brc servisinde acı bir süprizle karşılaştım, lpg bakım faturası 135 TL olarak karşıma çıktı. yani biz dizel aracın bakımı ağır diye uzak durdukama dizelden daha çok ödedik, kandıran hyundai mi yoksa brc mi? ikisinede güvenim yok artık...
    Düzenleyen : ormanci14

8. Misafir

Misafir Guest

Filitreler eski sistem LPG'lerde de var, bunun haricinde beynin içinde bulumam diyaframında değişmesi gerekiyor, zamanla sertleşip pompalama görevi yapmaz, ayrıca LPG kullanan araçların buji ve buji kabloları ömrü daha kısadır ve sık sık fazla kirlenmeden hava filitreleri değişmelidir......

9. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    merhaba. geçenlerde brc servisini aradım bakım ücretini sordum 70 tl dedi. tabi büyük filtre hariç. onu bir kaç hafta önce değiştirmiştim 40 tlye. dediğine göre 2 katkı maddesi ilave edilecekmiş. her biri 35 tl... bu konu hakkında bilgisi olan var mı???

10. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bana çıkan fatura 65 tl 2 adet katkı maddesi (biri gaza biri benzine katılıyor), 30 tl 2 adet filtre, 40 tl işçilik toplam 135 tl ...
    Düzenleyen : ormanci14

11. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu katkı olayı nedir arkadaşlar, bence bu para tuzağı gibi...
    hem benzine hem gaza koyuyor deniyor, piyasada satılan katkılardan mı?
    hazır bilen yok nasılsa, geçiriyorlar çaktırmadan.

12. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    5- LPG YAKITLI MOTORUN BAKIMI

LPG yakıtı kullanan araçlara özel bir bakım ayarlama gerekmez. Periyodik bakımların zamanında ve aksatılmadan yapılması yeterlidir.

6- GAZ SİSTEMİNİN PERİYODİK BAKIMI

1- LPG ana hortum ve bağlantılı bileşenlerin durumu kontrol edilir

2- Basınç düşürücü OTOGAZ beyninin birinci ve ikinci kademe basınçları kontrol edilir.

3- Elastik ve düşük basınçlı hortumun durumu kontrol edilir

4- Elektrik sisteminin etkinliği bağlantıların oksidasyona uğramadığını kontrol edin (her 10.000 km de)

5- Basınç düşürücü LPG beyninde yağ birikmiş ise boşaltılmalıdır.(Her 20.000 km de)

6- Basınç düşürücü LPG beyninin parçaları orijinal yedek parça kullanarak değişimi (her 50.000 km) sağlayın, sorun meydana geldiğinde sorunun kaynağını belirlemek için motorun komple sistem kontrolü gerekir

7- ARAÇ SAHİBİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

* Parçalar, yetkili servis belgesi verilmiş ve sertifikalandırılmış servislerde değiştirilmelidir. Ayrıca yetkili servis belgesi olmayan servislerde kesinlikle montajı yaptırılmamalıdır.

* Gaz filtresi 10.000 Km de, buharlaştırıcı (KİT) tamir takımı 50.000 Km de bir mutlaka değiştirilmelidir. Gaz filtresi (10000 Km) ve KİT tamir takımının ömrünün bitiminde (50.000 Km) kesinlikle tazyikli hava ile temizleme yoluna gidilmemelidir. Yapılan temizleme işlemi araca ve gaz sistemine zarar vermektedir.

* Araç ilk çalıştırmada ve akşam marş kapatılmadan önce 1 dk benzinle çalıştırılmalıdır.

* Gazı buharlaştırmada kullanılan buharlaştırıcı (beyin) üzerinde bulunan yağ boşalma vidası haftada 1 kez açılarak buharlaştırıcıda birikmiş yağ boşaltılmalıdır.

* Buharlaştırıcı üzerindeki gaz ayar vidası ile kesinlikle oynanmamalıdır. Gaz ayarı sadece mikser ayar vidasından yapılmalıdır. Yapılan ayar sonunda hala problem devam ediyorsa lütfen en yakın yetkili servisimize başvurunuz.

* Tüpten yapılan dolumlarda, gaz pislikli olduğu için uzun vadede sisteme büyük zararlar vermektedir. Bu sebeple tüpten kesinlikle dolum yapılmamalıdır. Tüpten yapılan dolumlarda sistem garanti kapsamı dışındadır.

* Kullanılan yakıt tankının ömrü 10 yıl olup, 10 yıl sonunda mutlaka değiştirilmelidir.

* E-CE-R 67 ve TSE Belgesi olmayan cihazlar kesinlikle taktırılmamalıdır.

* Teknik Belgesi alınmayan araçlar ruhsata işletilemez. İşletilme durumunda sorumluluk araç sahibi ve bu işlemi yapan muameleciye aittir.

* Cihazlar imalat hatalarına karşı 2 yıl malzeme, ayrıca tüm servisler tarafından yapılan montaj 2 yıl servis garantilidir. Garanti, cihazlara araç sahibi tarafından yanlış müdahale yapılmadığı ve gazın istasyonlardan alındığı durumlar için geçerlidir. Tüpten yapılan dolumlarda, sistem garanti kapsamı dışındadır. Ayrıca elektronik aksamların garantisi, akünün normal değerinden fazla şarj edilmesi durumunda geçerli değildir.

* Hava filtresi kısa aralıklarla değiştirilmelidir. Çünkü kirlenen filtreden hava geçişi azalacağından, gaz rölantiside sürekli değişir, araç teklemeye başlar ve stop edebilir.

* LPG tanklarına kesinlikle doğalgaz doldurulamaz, doldurulması çok tehlikelidir.

* Yukarıda belirtilen noktalara uyulduğu zaman aracınız benzinli araçlarda çok daha uzun ömürlü olmaktadır.

* Lütfen otogaz sistemine ehil olmayan kişilerin (bu konuda eğitilmemiş) her ne sebep olursa olsun, otogaz sistemine müdahale etmesine izin vermeyiniz.

* Unutmayın! Otogaz sistemi,kuralına göre kullanıldığında benzinli sistemlerden çok daha güvenlidir.

NOT:Tüm bu müdahaleler için yeterli teknik bilgiye sahip değilseniz lütfen en yakıt OTOGAZ YETKİLİ SERVİSİNE müracat edin.

PERİYODİK BAKIMLAR

Montajını yaptırdığınız LPG kitinin bakım ve ayarını mutlaka yetkili servislerine yaptırınız.
    * Hava filtresinin temizliği her 3000 km de
    * Gaz ayarı ilk 1000 km de
    * Regülatör yağ alımı ve ayarı 10.000 km
    * Hava filtresinin değiştirilmesi her 10.000 km
    * Buji kontro

13. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    sanki kÂr yaptık bakımada biton para gidecekhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gifdizel almadığıma öyle pişmanımki her 10 binde bir bakımmı olur yahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifresmen para tuzağı

14. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 7500 km yaptım. daha hiç bakıma sokmadım..

doktorlar her yıl check-up yaptırın derler ama hayatımızda kaç defa yaptırdınız.. onun gibi bişey

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yaptığınız tasarrufun yanında bakım masrafının (20 lira) hesabını yapmak yanlış olur. Dizel aldığınızda bu seferde servisteki bakım masrafları artıyor. Ayrıca LPG motorun ömrünü uzatıyor ve en tasarruflu yakıt.

16. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    bu şekilde düşünmemek lazım. düşünsenize benzinli bir araç 1 depoyla yani yaklaşık 150 tl ile ş.içi 450km ortalama yaparken aynı paraya biz 700-750 km yol yapıyoruz....bunu ayda en az 1.5 kez tekrarladığımızı düşünürsek yaklaşık 400-450 km kara geçiyoruz. bu da benzin hesabı olarak 1 depoya eşdeğer. yani 150 tl....yılda 70-80 tl vermemiz hiçte göze gelmez vallaa....

17. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG olayı bana 1200 TL ya mal oldu toplamda. 3000 TL kazanmışım şu ana dek. TAbi hesaplama metodu çok çeşitli olabilir. bu rakamlar benim kriterlerimdir. Sadece gaz ile 38500 km kullanmışım.

15.000 km falandı sanıyorum bakıma götürdüm. Filtreye baktı değişmesi gerekmiyor dedi. İnce bir gaz ayarı yaptırdım o zamanlar soğuk başlamada tekliyor idi. asıl gidiş nedenim de bu idi. Şu ana kadar hiç şikayetim yok. Tüketim son 4 depo için 9 lt/100km civarında.

Voltran voltran voltran.

Sonuç olarak 15 Haziran 2007 den bu yana durum budur. Gaza katkıyı ilk defa duydum.Benzine katkı olayı hele ki 65 TL (muhtemelen bor katkısı) biraz abartı. Eee sizinki ne demişlerİTALYAN İŞİ

18. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    "Araç ilk çalıştırmada ve akşam marş kapatılmadan önce 1 dk benzinle çalıştırılmalıdır."

Bu kural sıralı sistemler içinde geçerlimi acaba?

19. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    "Gazı buharlaştırmada kullanılan buharlaştırıcı (beyin)
    üzerinde bulunan yağ boşalma vidası haftada 1 kez
    açılarak buharlaştırıcıda birikmiş yağ boşaltılmalıdır."

Bu işlemi periyodik olarak yapan varmı?

Haftada bir dediğine göre bizim yapabileceğimiz basit bir işlem olsa gerek...

20. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    bahsettiğiniz vida tam olarak nerede acaba?

Bu Sayfayı Paylaş