Lpg ayarı yapılırken far ve klimanın kapalı veya açık olması neyi fark ettirir? Benim araç LPG 'de iken ,rölantide ,uzun farları yaktığımda rölanti biraz fazla sallanıyor. Bunun ayar sırasında farların kapalı olması ile ilgisi var mı? Düzenleyen : unbreakable
Ayardan ziyade akü veya buji ve buji kablolarının durumu ile alakalı olabilir diye düşünüyorum bunlar eskimiş ise veya akünün amperi düşükse yapabilir lpg konusunda daha deneyimli arkadaşlar daha iyi aydınlatabilir sizi
lpgde rölanti benzindeki gibi sabit değildir, ancak bu dalgalanma hissedilir ve rahatsız edici düzeyde ise gaz ayarı yapılması ve filtrelerin kontrol edilmesi gerekir
yakıt sisteminizde sorun yok, bence akünüzün ömrü azalmış ve/veya akü şarz probleminiz var (konjektör arızasına bağlı düzensiz amper besleme gibi). Benzindeyken daha az hissetmenizin nedeni benzinin daha düzenli bir akış sağlayabilmesidir.
Enjektörlerinizi motor bloğunun emme manifotu girişine ne kadar yaklaştırırsanız bu sorunu o kadar az hissedersiniz.
ayar sırasında far-klima falan çalıştırılmaz zaten.gaz ayarı iyi yapılmışsa farıda klimayıda açsanız sorun yapmaz.
beyler aracım elantra 2004 lpg de klima açanda araç kendini kaybediyor neredeyse stop edecek klima açık aracı kullanmak zulüm oldu elazığdayım buna bir türlü çare bulamadılar dediklerine aracın motoru kaldırmıyormuş böyle bir saçmalık olabilirmi
abiler ben yeni katıldım arkadastavsiyesiyle 94excel aldım iyikde almışım klima taktırmak istiyorum cıkma veya sıfırını bulabilirmiyimeskişehirde excel in ilk yetkili servisligini yapan ustayla tanıştım ve klima icinyerlerinin hazır oldugunu tek tek gösterdi cok taktıgını söyledi bilgi bekliyorum SAYGILAR https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
Bence de saçmalık...Benim aracım da LPG li ve ben klimayı sürekli kullanıyorum.Sizin dediğiniz o performans kaybını hiç yaşamıyorum.. İyi bir ustaya baktırmanız şart. Gerçi bizim Serdar da o konuda fikir verir.
LPG fakirde çalışıyorsa klima açtığınızda özellikle alt devirlerde çok sorun çıkarır. Kitiniz ne markaydı?