Arkadaşlar kaportada lokal boya nasıl oluyor.(Bilmemek değil öğrenmemek ayıphttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif) Örneğin kapının çamurluğun vs. sadece ufak bi kısmının boyanması gerekiyorsa(el kadar mesela) o parçayı komplemi boyarlar yoksa sadece boya isteyen kısım mı boyanır.Bunun ölçütü nedir? Arabamda böyle birkaç yer var boyatmak istiyorum gözüme çarpıyor ama masraf çıkar diyede korkuyorum. Birde çamurluğun iç tarafında plastik bir parça var.Kırılmış.Onun adı nedir? Düzenleyen : under
Sanırım çamurluk davlunbazından bahsediyorsun içeriye ses almasını biraz önlüyorduveya ben öyle biliyorum boya için bişey diyemicem
Sanırım.Komple boyanmıyor.Çünkü benim arabamın arka sağ çamurluğunda bir boya var ama komple çamurluk boyalı değil
Lokal boya özellikle güneş görmüş araçlarda çok sırıttığı için artık neredeyse kimse yapmıyor/yaptırmıyor. En güzeli parçayı komple boyamak. Çamurluğun iç tarafındaki plastiğe genelde Davlumbaz diyorlar. Ne kadar doğru bir tabir bilemiyorum.
merhabalar Arkadaşım çamurluk davlumbazın kırıldıysa ve özellikle ön tekerlerden biriyse eğer bir an önce tamir etmeli yada yenisi ile değiştirmelisin. müzmin bir sorun olduğunu düşünmüyorum fakat davlumbaz bağlantı civataları ve tırnakları düzenli olarak kontrol edilmeli. Oldukça yüksek bir hızda otobanda seyrederken sol ön davlumbazın yerinden çıkması ve lastiğin arasına girmesi sonucu nerdeyse ölümle sonuçlanacak şekilde bir kaza atlattım. Neyseki direksiyon hakimiyetini kaybetmedim ve bir an önce güvenli bir yere arabayı çekip kırılan parçayı aradan çıkarttım.
davlumbaz çamurluğun içini çamurdan, sudan ve tozdan korur ve ses yalıtımına da katkı sağlar, ucuz bir parçadır, değiştirmen bence de iyi olur. boya işine gelince, eğer kısa vadede aracı satmayacaksan boyatabilirsin. düzgün bir şekilde boyanıp bir de araca komple pasta cila attırırsan fazla göze batmaz boyanan yerler. gidip boyacılarla konuş fiyat al, ben birkaç yeri boyatmıştım böyle, ön arka tampon uçları ve iki arka çamurlukta birkaç yeri, 100 tl vermiştim,
Galiba iş ustada bitiyor.Usta iyiyse lokal de boyansa belli etmiyor.Usta iyi değilse komplede boyasa hoş olmuyor. Kışın boyatmanın bir sakıncası varmı arkadaşlar.havanın soğuk-sıcak olması etkilermi? (Kuruma vs. açısından) Düzenleyen : under
Ben bunu fırınlı boyahanede boyanmazsa sorun olabilir diye yorumluyorum Serdar bey.Fırınlı olsa olsa servislerde olabilir K.Maraşta. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
sıcaklık çok düşükken boya düzgün yapılamıyor. kuruma değil de boyanın yapışması açısından,fırınlı olursa tabii ki daha düzgün olur.