Arkadaşlar iyi akşamlar, Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Arabamda yağ kartere indikten sonra çalıştırdığımda 10-15 saniye takır ses yapıyordu ve kesiyordu servise götürdüm. Lifterler arızalı dediler ve garantiden 16'sınında değiştirileceğini söylediler ellerinde olmadığı içinde sipariş verdiler su anda bekliyoruz.Bu durum Ocaktan beri var ama azdı. 1 hafta önce Lpg taktırdım acaba ve ondan sonra ses daha da arttı. Lpg montajımı BRC 2a mühendislik yaptı. Yani merdiven altı tabir edilen bir yere yaptırmadım montaj sırasında tetikleyen bir durum söz konusumudur. Yenileri takılınca tekrarlama olasılığı varmıdır. Veya bu sorunun sebebi ne olabilir. Eğer bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Forumda lifter problemleri var ama sorularıma yanıt bulamadım. teşekkürler
aracınızın yağlamasında herhangi bir problem yoksa bir daha tekrar etmez. bu forumda ve birçok yerde yağlama fonksiyonunun lpg takıldıktan sonra olumsuz etkilendiğinden söz edilir. benzin sıvı yakıt, lpg gaz, gaz yağlama yapmaz derler. ancak bu doğru değildir. sadece araç lpg ile çalıştığında silindir içinde benzine göre daha yüksek bir sıcaklığa erişilir. bu nedenle yağ akışkanlığı artar(viskozite düşer). ama bu yağlama sistemi için bir sorun teşkil etmez. aracınızın yağlama sisteminde bir sorun olsaydı zaten en fazla 1000 km içinde başınıza bir arıza gelirdi.
Bunun için özel bir katkı var. LIQUI MOLY Lifter Katkısı 300 ml Fiyatı - Taksit Seçenekleri LIQUI MOLY Lifter Katkısı 300 ml