2006 1.6 Accent Era 250.000 km'de ve 2-3 yıl takside kullanılmış eski tip BRC lpg'li arac satın aldım geçen yaz tatilinde. Bir senedir motor rektefiyesi, çıkma şanzuman, alt takım, eps, katalitik, egzoz, rölanti sensörü, gaz kelebeği gövdesi ve sensörü, hava akış metre, krank sensörü, radyatör, termostat gövdesi, yag su deviraim motorları... gibi birçok parçayı orjinal olarak değişimini yaptırdım. Yaptıgım masrafları biriktirmiş olsaydım çok güzel bir focus,astra,golf alabilirdim. Arabaya o kadar masraf yaptım ki ne benzinde ne lpg'de yakıt konusunda asla üzmüyor. Ancak bir sorun bitince başka sorun başlıyor. Sanırım tamamen tüm parçaları sıfırlayınca düzelecek. Araçta yag eksilmesi, yakması vs yok ancak yag lambası yanıyordu ve lifter sesi vardı. Usta hyundai kullanıcıları tarafından övgüyle bahsedilen, işyerinde onlarca duvarda belgesi asılı olan bir usta. Bu araca 5w-30 olmaz 10w-40 koyalım diye ısrar edince tavsiyesi üzerine Motul 6100 Synergie 10w-40 koydurdum ve Lifter sesi kesildi, yag lambası söndü. Mersin'den İzmir'e, İzmir'den Kars'a ve Kars'tan Mersin'e döndüm. Yolculuk süresince arabada hiçbir sıkıntı yaşamadım. Eve geldim bu sefer geç marş almaya başladı. Yani yarım saat ve üstü bekleyince +3,+4 saniye uzamaya başladı her zamanki marş süresine göre. Forumda yazılanları günlerdir okumaya çalışıyorum. Şarş dinamosu ve akü ölçümü yaptırdım üç farklı elektrikçiye üçüde sıkıntı yok dedi. Acaba; 10w-40 geçiş yaptıgım için mi marş süresi uzamıştır? Yoksa benzin basınç regülatörü mü arızalanmaya başlamıştır? Bir de merak ettiğim farlar açık marşa basınca farların marş alıncaya kadar sönmesi normal midir?
Aracınızın marşı geç alması ateşleme ve yakıt sistemiyle olabilir , yağ değişimi etkili olmaz. Kontağı açtığın an marş basınca , araç far , klima ve teyp gibi yerlerin gücünü keser. Normali budur araç marşı aldıktan sonra çalışmaya başlarlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Gece karanlığında farlar açık şekilde aracı çalıştırın. Rölanti de gaz verdiğinizde ışık şiddeti artıyor, gazı bırakınca bir miktar düşüyorsa. Akünün yetersiz olduğu düşünülebilir. Sağlam bir markadan yeni üretilmiş bir akü alın. İnternetten almayın. Üzerindeki akü 60 ise 72 takın sorun kalmaz.
10w40 ile ilgili bir şey değil orası kesin. Benimkisi sadece bir varsayım ama eğer akü şarj zayıfsa ve bu yüzden geç marş alıyor ise (her zaman yapıp yapmadığını bilmiyorum) aracı takviye ile çalıştırdığınız zaman hemen çalışması lazım. Böyle yaparsa o zaman akü değişir. Bujileri de değiştirebilirsiniz.
Cevap için teşekkür ederim. Akü varta geçen yıl aldım ve sıkıntı yok.Buji birkaç ay önce ngk LPG bujisi aldım kontrollerde sıkıntı yok. Lpg gazı kapattım borularda gaz bitinceye kadar çalıştırdım. Önümüzdeki iki gün içinde ikinci marş ya da marşta uzama olmazsa LPG regülatörü değişimi yapacağım. Arıza devam ederse benzin pompası hava emiş kontrol valfi ya da benzin pompası motorunu değiştireceğim. Hava emiş kontrol valfi tam olarak aracın neresinde acaba artık kendim yapmak istiyorum eğer arıza buysa.
Lpg iptal edince tek marşta çalışıyor. Gaz kaçırıyor sanırım. BRC servisi aradım regulatör diyaframını 1500 tl'ye yenileriz dedi.Diyafram ellerinde yokmuş sipariş geçtiler.