Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lifter Sesi Çözümü

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda gavil tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde açılan konu

1. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Merhaba malumunuz Lifter sesi sorunum var. Çoğu sitelerde ince yağ kullanılması bazı sitelerde kalın yağ tavsiye ediliyor. Genelin sorunu motor soğukken sesin gelmesi benim sorunumda motor ısınınca lifter sesinin gelmesi. Ters mantık olarak düşünürsek motor sıcaklığından yağın kıvamını kaybetmesi nedeniyle lifterler yağı tutamıyo olabilir mi ve kalın yağ koysak sesin geçmesi ihtimali var mı? Mesela 15W/40 koysak denemeye değer mi?

grsoytaner bunu beğendi.
  2. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Usta benim admireme 15w 40 koymus lifterde ses yok ama 5w 30 koyulmustu iki sene once o zaman geliyordu

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Çok ince veya çok kalın gelen motor yağının ses yaptığını söylerler, eğer lifterlar farklı yağ sebebiyle ses yapması dışında mekanik olarak arıza yapmamış zarar görmemişse yağı değiştirip denemek güzel bir fikir olmakla beraber garanti çözüm olur mu onu bilemiyorum. Burada en önemli olarak atlanan bir nokta var yağ filtreniz eğer yan sanayi ise bu sesin sebebi yağ filtreside olabilir, motor yağı inceldikçe supaplara yani motorun üst kısmına motor yağının ulaşma süresi azalıyor lifterlarda üst kısımda olur, kalın yağ ile deneme yapma mantığı buradan geliyor aslında. Ya yinede düzelmezse diye bir kuşkum var.

4. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    İki sene önce ses devamlı mı geliyordu yoksa motor soğukken mi geliyordu. Teşekkür ederim.

5. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yağ filtresinin orjinalliğini nasıl anlarız. Parçacı veya ustaya orjinal filtre istiyorum desen orjinal olmasada orjinal diyecek. Benim sorunum mekanik arızada olabilir.

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Orjinal filtre kullanmadıktan sonra istediğiniz yağı kullanın, lifter yine ses yapar. Eğer orjinal taktığınız halde ses geliyorsa zaten olan olmuş demektir. Forumda bununla ilgili o kadar çok yazımız var ki, keşke bir arama yapsaydınız.

MAERKEK ve emrex bunu beğendi.
  7. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Kalın yağ diye aradım bulamadım.

8. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    .......

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Ekim 2014
  9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    aşağıda linkini verdiğim hyundai nin başka bir forumu orada birkaç fotoğraf var inceleyebilirsiniz, orjinal filtre kutusu kabı drenaj delikleri ile yan sanayi olan filtre arasında epey fark var bu farklardan ötürü motordaki yağ akışı değişiyor genellikle lifterları bozan şeyin bu olduğunu söylüyorlar. Şunu ekleyeyim Hyundai nin çoğu motorundaki yağ filtresi standart tipte. Orjinal malzeme elde etmenin en kolay yolu yetkili hyundai servislerindeki yedek parça bölümüne giderek oradan temin etmektir ama şu yanlış anlaşılmasın maksat illa sürekli servise gitmek ona öylesine güvenmek değilde servisten aldığınız parçaları belli kampanyalı zamanlarda piyasadaki yan sanayi parçalardan çok daha ucuza alabiliyorsunuz ve bunları kullanırken problem yaşama ihtimaliniz çok az, yani pahalı değil ve garanti orjinal ve güvenilir. Kore den ithalat yoluyla mobis ve hmc parçası getiren yerlerden de orjinal parça temin edilebilmekte, bunların haricinde diğer hepsi yan sanayidir. :)

bu linki incelemenizi tavsiye ederim
    The Dissection Of An Oem Hyundai Filter! - Hyundai Forums : Hyundai Forum

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    kalın yada ince yağdan ziyade en önemli faktör orjinal filtre. bizzat ben forumda herkese orjinal önermeme ragmen kendi üşengeçliğimden yan sanayi filtre alıp taktırdım. hatta yan sanayi filtre 10 tl iken orjinali 9 tl. sonuç olarak lifter sesi başladı gidip orjinal filtre aldım :) tabi 4 litrede yag aldık işçilik derken 100 tl + stres. şuan motorda olması gerekenden biraz fazla lifter sesi var oda soğuk iken artık oda benim kendi hatam diyorum

sizin düşenceniz kısmen doğru fakat deneme yanılma yöntemi olur oda gereksiz masraf demek. serdar ustanın dediği gibi belki iş işten geçtiyse lifter değişimi gerekebilir

11. Acil112

Acil112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emin Sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Lifter sesi kesilmesi için denemediğim yağ, lifter temizleyici, motor katkısı vs. kalmadı; lifterler bile değişti ama en sonunda TOTAL'den aldığım 15-40 yağ, derdime derman oldu.
    öncesinde 10-40 kullanıyordum, yağ değişimi yaklaşınca lifterlerden ses gelmeye başlıyordu.
    Servis tavsiyesi ile 5-30 tam sentetik kullandım, lifter sesi hiç kesilmedi(sıcak/soğuk-1000km). Dediğim gibi 15-40 yağ ise 10'000 km boyunca beni hiç üzmedi.

12. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Motor sogukken geliyordu

13. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Benim sorunum sizden farklı motor soğukken gelmiyo ısınınca geliyo. Burdan da şu sonuca ulaşıyorum. Motor soğukken yağ biraz daha katı oluyor motor ısınınca da yağ kıvamını kaybediyo böylece kalın yağ koymak daha mantıklı grliyo.

14. cenker_baba

cenker_baba Guest

bendede vardı o ses,
    10-40 castrol yağ kullanıyordum ilk bakımda orjinal yağ filtredi ile yağı 5/30 indirdik 15.000 km ses yok allaha şükür

15. cemal 03

cemal 03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Cemal ÖZDİLEKLER
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    yanlış yönlendirme yapmak istemem ama bende de aynı sorun var. hatta 04/01/2013 yazmış olduğum yazıda belirtmiştim."
    arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.araç 16 valf,yağ olarak 10w/40 kullanıyorum,orjinal filtreyide servisten alıyorum ayrıca ses kışın hiç mi hiç olmuyor hava sıcaklığı 15 C üzerine çıkmaya başladığı zaman 1500 ile 2000 devir arası oluyor.benim tespitim 15C hava sıcaklığında motorunda ısınmasıyla yağ inceliyor ve lifterlerde tutunamıyor.aracı stop edince yağ kartele hemen süzülüyor. bu arada aracım 115 500 km de. 70 000 km iken bor katkısı kullanmıştım ve ses o zaman başladı.dediğim gibi kışın ne motor soğukken nede sıcakken ses yok. ama havalar ısınmaya başlayınca yağın ince geldiğini düşünüyorum.tespitlerim bunlar siz ne düşünüyorsunuz." Şu an aracın km 147500 de ve yazın halen sorun devam ediyor.bir ara 10w/50 yağ kullandım denedim.oda fayda etmedi. sonbahar mevsimi geldi ses yok sadece yazın geliyor.15w/40 denemedim ama bu yaz denemeyi düşünüyorum.saygılarımla

16. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Siz de benim belirtmek istediğimi söylemişsiniz aynı mantık

17. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yetkili servisten orjinal filtre alıp arabaya 15W/40 yağ koydum aracı çalıştırdık rolantideyken ses kesildi baya bi sevindim lakin 1 km gittikten sonra ses yeniden başladı ve çekişte düşüş olduğunu bariz hissettim. Pişmanım.

18. cemal 03

cemal 03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Cemal ÖZDİLEKLER
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Mustafa bey, daha önceleri bir tespitim vardı. burada da yazmıştım. motor içindeki yağ ve filtre aynı olmasına rağmen yazın gelen ses kışın gelmiyordu .benim kanatim 15w/40 kullanılacaksa yaz ayları tercih edilmeli. zaten bu mevsimde 10w/40 ses yapmıyor. havalar serinledi ve önümüz kış 10w/40 ideal diye düşünüyorum.15w/40 nisan -eylül ayları arası kullanımı uygundur diye tahmin ediyorum.saygılarımla

19. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Teşekkür ederim. Bende zaten yaz kış geliyo ses farketmiyo.havalar da çok soğuk gitmiyo şimdilik devam edeceğim bakalım. Olmazsa bi yağ katkısı koyarım daha önceki yağda motor katkısı vardı.

20. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    5w40 orjinal filtre ile 1.3 getz lifter sesini yaz kış hiç duymadım Yeni yağı 10w40 koydum ilk çalışmada 1 dakika kadar ses geliyor sonra kesiliyor
    Sorun yağın kalınlığı ise ısındıkça 40 olan yağ lifter sesi yapmazmı diyecem ama bu seferde lifterler yağa doymuştur geliyor aklıma

Bu Sayfayı Paylaş