Merhaba arkadaşlar, Daha önce arkadaşımın aldığı led stop ampüllerini arabamda denemiştim ama frenler çalışmış stoplar çalışmamıştır. Bizde lambalar bozuk diye düşünmüştük. Sonra Linkdeki lambaya benzer bende yeni aldım 2 tane ancak onlarda çalışmadı. Her iki kutubu dışarda deniyorum çalışıyor, ama arabaya takdığımda frenler yanıp stoplar yanmıyor. Nedir sorun sizce ? https://urun.n11.com/projektor-ve-s...a4WUgK2O70KrbiVJQpMaAvTbEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
LED'ler için artı (+) ve eksi (-) uçlar önemlidir. Artıları artıya, eksileri eksiye bağlamazsanız LED'ler çalışmaz. Sorunuz belki bundandır.
bence aynı seyı dusundum ledlerde + - muhabbetı vardır bu ampul tıpınde varmı bılemıyorum ama. 2 sınde de denk gelmemıs olamazsınız dogrusuna bence akım ıslemlerı ıcın bır sorun vardır.
Hocam anladığım kadarıyla sizin fren ve arka park lambası tek ampul. Eğer öyleyse alacağınız led çift duylu olması lazım. Sizin verdiğiniz linkteki led tek duylu olduğu için fren veya arka parktan birisi yanmaz. Tek duylu LED Çift duylu LED
O zaman farklı bir sorun vardır. Muhtemelen denemişsinizdir ama duyları çevirip deneyin bir de. Duylar tam temas etmiyor olabilir belki de.
Evet denetim ama duydaki tırnaklar engel oluyor ters takmama. Multi metre ile ölçüyorum stoplara akım geliyor, frene basınca frenede geliyor. ledi başka güç kaynağıyla dışardada çalıştırıyorum ama arabaya takınca stoplar yanmıyorç
Bir arkadaşın era'sında başımıza geldi. H4 uzun kısa aynı led xenon bir türlü çalıştıramamıştık sebebini ölçü aletiyle öğrendik. Uzunları yaktığında meğer kutuplar değişiyormuş. Sizde ölçü aletiyle ölçtüğünüzde kutuplar(+ -) değişiyormu onada dikkat et.
Bir arkadaşın era'sında başımıza geldi. H4 uzun kısa aynı led xenon bir türlü çalıştıramamıştık sebebini ölçü aletiyle öğrendik. Uzunları yaktığında meğer kutuplar değişiyormuş. Sizde ölçü aletiyle ölçtüğünüzde kutuplar(+ -) değişiyormu onada dikkat et.
Eğer öyle bir sorun varsa role kullanarak kutupları tersine çevirebilirsiniz ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi