Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Led Farlar Hakkında...

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda omerercan tarafından 29 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

1. omerercan

omerercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Ömer ERCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhaba arkadaşlar geçen günlerde nerden gördüysem internetten bişeyler alırken led farlar gördüm. Bilindiği gibi xenon vs. birçok seçenekler var konu ile alakalı araştırmalar yapıp hiç bilmediğim şeyleri öğrendim nedir bunlar mercekler kelvin lümen değerleri ralamlarının anlamı vs. neyse konuya girelim.
    Benim araçta normal H4 soketli Osram 12V 100/90W P43T yazan klasik ampuller var. Xenon sistemi için fazladan malzemeler voltaj ayarlayıcı (şu an ne ile tabir ediliyordu unuttum) mercek vs. şeyler gerekli çalılması olarak önce yüksek voltajda daha sonra ampul ısınınca da 85 V civarlarında xenon farı süren devresi var kısacası hem fiyat olarak hemde araçtaki orjinalliği bozmamak adına bu iş pahalı ve zahmetli oluyor. Alternatif olarak sitelerde led ampullerden gördüm aynı soket tipine sahip ampuller. Esas kafama takılan yine çok seçeneği mevcut olan bunların ledlerden yapılmış olanları internette görüyorum power ledlerden oldukca başarılı bir şekilde aydınlatma sağlanmış motosikletlere vs. kullanılmış farlar var. Üstelik günümüzde ledlerin geldiği teknolojide göz önünde bulundurulursa verdikleri parlaklık ışık şiddetine karşılık harcadıkları enerji bir ampule göre kıyaslanamaz bile. Şimdi kafama takılan 2 adet de bu led olan H4 soketlilerden alsam harcadıkları enerji malum o konuda tereddütüm olmaz ama bu ledlilerimde birçok çeşidi mevcut acaba bunlar için ayrı bir far içinde değişikli yapmamıza gerek varmıdır? çünkü direkt karşıya bakan uclarındada ledler var. Uzun kısa olayı herhalde belirli guruplaı yakmak suretiyle sağlanıyordur. İşin özeti bu led ampuller hakkında bilgisi olan varmı resimlerin hepsinde birer örnek koyacam. Bu ledlerin parlaklıkları nasıldır ışık şiddeti vs yeterli olurmu acaba birde bunların led sayısı olarak farklı tipleri mevcut kimisinde az ama buyuk ledler kisinde çok ama ufak ledler vs. çeşit çok acaba hangisi daha sağlam bir seçim olur az ledli veya fazla ledlini birbirine göre avantajı vs nedir. İlk defa böyle led far gördüm H4 soketli. Led ampuller hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

2. 37Samet37

37Samet37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Samet şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Benim getz imde bu h4 ledlerden var 180 tl ye aldım çiftini 50 tl ye olan da var ben balanslısını aldım arkada tarafında soğutucu fanı ışıtması gayet güzel tavsiye ederim takmak için hiç bir kesme biçme işlemi yok en güzelide bu zaten önce ampulun yuvasını takıyosun farındaki amlul tutucu teli taktıktan sonra led ampulu o taktığın yuvaya oturtuyorsun ve hafif ceviriyorsun yalnız dikkat etmen gereken şey benim ledlerde öyle kısa larda yanan led in alttarafa gelmesi uzunların üste gelmesi ben il taktığımda yanlış takmışım elektirikci arkadaşım düzeltiverdi sağolsun ikinci bir şeyde ledin arkaaında fanı olduğu için farın arkasındaki kapak lastiği tam oturmuyor bazen cıkabiliyorda benimki açık duruyo ni sıkıntı olmadı şu an

3. 10TOPRAK

10TOPRAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    toprak aladağ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bende Bluem için arıyorum nereden temin edebiliriz...

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kapak acik olunca toz su alir. Birde kelvin degerleri yagmurlu havalar icin uygun degil gibi.

Mobilden gonderildi.

emrex bunu beğendi.
  5. birolkeser

birolkeser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    Birol Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    ben de led kullanıyorum ama farlarda tercih etmem. Bişey bildiğimden de değil, sadece ehemmiyetli kısımlarda maceraya gerek durmuyorum.
    ön farlara osram night breaker taktım gayet iyi. tepe lambam, arka cam stop, plaka ve bagaj ise led. sinyal ve fren lambalarını da aldım henüz denemedim.

6. bysozdemir06

bysozdemir06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    115
    Ad Soyad:
    sezgin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    ledlerin bir parlaklık gücü birde ne kadar alan aydınlatabilme gücü var terimsel olarak bilmiyorum.sizin çok süper yanıyor dediğiniz bir çin malı ampül sadece 3 metre aydınlatabiliyo olabilir.
    beyaz ledler yağmurlu havalar için berbat yani sadece beyaz h4 led ampül alıp takmayı düşünürseniz sizi sıkıntıya sorar.
    osram, philips gibi markaların beyaz/sarı kaliteli ampülleri var bunları düşünebilrsiniz.
    ben en makülünü 5300 k olarak biliyorum çünkü beyaza yaakın ama birazda sarımsı rengi var.
    daha iyi bilen arkadaşlar yazabilir.

7. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC

Fark gün gibi ortada 4:19 dan sonra izlemek yeterli!

Murat bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş