Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Led Far Yasak Mı Eğer Yasak Değilse Led Far Önerir Misiniz?

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda harpoon tarafından 30 Nisan 2025 18:54 tarihinde açılan konu

1. harpoon

harpoon Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sefa
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Öncelikle merhabalar arkadaşlar, bende 2015 model Hyundai i30 1.6gdi style paket aracım var, hem uzun hem kısa farlar geceleri yolu çok iyi göstermiyor bu nedenle led far takmayı düşünüyorum fakat led far yasağı var mı yok mu tam bilemiyorum bu yüzden foruma danışmak istedim. Eğer led far yasağı yoksa sizde biliyorsanız aracıma hangi tür led far takmalıyım veya hangi tür led far takacağımı nereden öğrenebilirim ve son olarak uygun fiyata önerebileceğiniz led far marka modeli var mı?

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam sosyal medyada yayın yapan bir trafik polisi var , açıklıyor hiç bir yasal düzenleme yok , belki xenonlar için ( muayeneden geçmiyor) ama led beyaz farlar için bir yasak yok diye.
    İ30 un ampül tipini biliyor musunuz ? Benim 2013 i20 nin h7 ( 4 adet ayrı ayrı ampül ile aydınlatma sağlanır , 2 uzun ,2 kısa) senin de kitapçıktan veya bir i30 kullanıcısından öğrenmen lazım.
    Led far ampulüne gelince ben bayağı bir zaman oldu Photon H7 Duo led far ampulü taktırdım , oldukça yol görüşüm rahatladı. Şu anda fiyatlar bayağı uçmuş.
    Benim aldığım bundandı.

Photon Duo H7 LED
    https://app.hb.biz/TbMYvFQ606HG

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme: 30 Nisan 2025 20:28
  3. harpoon

harpoon Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sefa
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    kısa farlar için watt değeri 55 veya 35 Ampul tipi H7S veya D3S

uzun farlar için watt değeri 55 Ampul tipi H7L veya D3S

yazıyor fakat kitapçıkta 2 uzun 2 kısa far olup olmadığı ile ilgili bir şey göremedim ama aracın önünden farlar baktığımda yanlarda birer adet daha ampul olduğunu görebiliyorum

4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam kendiniz açıklamışsınız zaten , kısa için yanlara bir çift , uzunlar için ortalara bir çift 4 adet ampul alacaksınız , far tipi h7 imiş. İ20 nin aynısı , watt olarak 55 miş. Her far tası içinde ( arabanın önüne geçip bakınca aracın solu senin sağındaki fara bakınca) soldan sağa uzun ampulü + park ve sağda kısa far +sinyal olur. Yolcu tarafı senin solundaki farda da sağdan sola sıralama böyledir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş