arkadslr çarşamba günü 4 adet petlas kış lastiği aldım.ama bşy dikkatimi çekti.aracın sağ lastiklerinde üretim tarihi dışta iken sol taraftakilerde içte.acaba yanlış takılmş olabilir mi?sağ lastiklerde sarı yuvarlak bir nokta var.acaba desen farklılığından dolayı böyle takmış olabilirler mi?yorum bekliyorum.
Arkadaşımın C4 arabasında lastiklerin yönü belli olmasına rağmen V desenli. Sağ ön ile sol arka lastikçi ters takmış benim uyarmamla arkadaşım farkına vardıda lastikçiye gidip değiştirdi Rot,balans yaptırırken lastikleri 34 olsun dedim kendi cihazımla ölçüm yaptım 39 çıktı
Arkadaşlar dün ben de Petlas marka kış lastiği taktırdım. Lastilkçiye özellikle sordum bunları ters takarsanız ne olur? diye Olmaz abi dedi ,OUTSİDE yazan tarafı dışarı gelecek, İNSİDE yazan tarafı da içeri gelecek dedi.... Üretim tarihine lastik takılmadan baktım 5213 yazıyordu, yani 2013 ün 52 . haftasında üretilmiş.(2013 Aralığın sonu)
Lastiği ters takan lastikçi , tamiri yapamayan kaportacı hep bunlar işinin ehli olmayan ustaların sonucu , arkadaşım geçen Ana-Antep otobanında büyük bir kaza geçirdi neyseki kendisinde bir şey yok , uyumuş , arba haşat , kasko anlaşmalı yere çektirmiş , dün aracını alıp geldi , o kadar özensiz yapılmış ki , hangi bir eksiğini sayayım , arabanın solu ile sağı arasında bariz renk farkı , kapı çıtalarında boyasız kalmış kısımlar , kapı içlerinde kaporta aksamında boyasız yerler , paçalıklardaki sürtülmüş ,sıyrılmış yerlere rağmen tekrar yerine takma ve en önemlisi hasarlı jantları düzeltip taktık demeleri ve sonuç Honda civic yolda kafa sallıyor işte marifetli ustaların eseri , sizin lastik işide buna benzemiş Türk işi.
Cok guzel ozellediniz kaskoya yaptirmisken servise yaptirsaydi keske hic degilde muhattabin belli duzgun bir yer olur elinde ne degistigi takildigi belli olur o adama sen yaptin desen birseyi ben onu yapmadim der renk ayni der o der bu der HTC One cihazımdan gönderildi
Lastiğin dönüş yönünde rotation yazili bir ok ibaresi olmali bu lastiğin dönüş yönünü gösterir ve tüm desenlerin aynı çekİş yönüne bakmasını sağlar benim lastiklerde böyle. .. tepetaklak ile gönderildi
benimkilerde 5213 özellikle alırken dikkat ettim.ama sağ tarafta sarı nokta var tarih o tarafta sol tarafta nokta yok tarihte görünmüyo.az önce aşağı indm baktım ama inside outside gibi bir ibare göremedm.
bu saatten sonra keşke almsaydınız seneye yeni tarihli alırdınız...havalar 12-15 derecelerde yazdan farkı yok bende keşke almasaydım diyorum
arkdaşlr bugn lastiği aldığım lastikçiyle beraber 4 lastikçiye sordm.normal olduğunu lastiklerinn yönüyle ilgili olduğunu söyledler.ikna oldm.